Strona 101 z 127 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Czyli gówno rozumiesz i nie zamierzam tłumaczyć po raz kolejny.
    Jak widzę TY zaś wszystkie rozumy pozjadałeś

To że płaca minimalna wzrasta, to nie jest nic dobrego. Zresztą chwalisz się śmiesznymi 70 złotymi, gdzie ktoś stwierdził trafnie, że w tym samym czasie dostaliśmy podwyżki podatków.

W Polsce możemy zmienić pracę ot tak? Cóż za odważne stwierdzenie. Dlaczego więc ci Polacy nie zarabiają po 3000zł?
    Płaca minimalna eliminuje szanse w większości dla ludzi młodych, ale skąd ty mógłbyś to wiedzieć, skoro nie obejrzałeś dokładnie tamtego filmiku.
    Pracodawca nie zatrudni teraz kogoś, kto chce zdobyć jakieś doświadczenie, bo musi mu zapłacić min. tyle ile wynosi płaca minimalna, a nie zawsze wykonana robota przez jakiegoś nastolatka jest tyle warta. Bez płacy minimalnej pracodawca zatrudniałby większą ilość młodych, bez doświadczenia i płaciłby im tyle, ile uznałby za słuszne. Gdyby stawki były małe, to zawsze można zmienić prace, bo inny pracodawca także nie musi uwzględniać płacy minimalnej. Aż tak trudne jest to do zrozumienia?

Dlaczego nie podnosimy płacy minimalnej o 100 zł co np. 3 miesiące? Albo pół roku? Wprowadźmy płace minimalną - 3000 zł. Dobrobyt jak nic. Nie uważasz?
    Śmiać mi się chce ze związków zawodowych i obecnie z ciebie, że chcecie zwiększać płace minimalną.

Zabrakło ci jeszcze porównania - "będziemy pracować za miskę ryżu!"
    Twoje ostatnie słowa doskonale podsumowują całe Twoje pisanie. Bez ustalonej z góry płacy minimalnej będziesz dostawał tyle, że zastanawiałbyś się czy Ci na nią starczy. Może i pracodawca zatrudni bez niej więcej ludzi, ale nie znaczy to, że ich wynagrodzenie pozwoli im się za to utrzymać.

Korwin nie jest złoty i ma głupie wypowiedzi i czasami przyjmuje głupie stanowiska, ale jest to najmądrzejszy i najrozsądniejszy polityk w obecnej III RP.

Oczywiście, że samemu Palikotowi się nie udało. Miał w opozycji samych komunistów. Wiemy przecież wszyscy, że komuniści za nic nie chcą dać ludziom wolności.
    Jeżeli Twoim idolem jest Korwin to tylko pogratulować, bo jak widzę przejąłeś już jego styl w stosunku do oponentów.

Oczywiście, że nie byłby lansowany, bo mówi o postulatach zupełnie sprzecznych z głoszonymi przez media.
    Do programów to go nie zapraszają, tylko sam się wprasza

Nie skupiam się na jednej partii, tylko nie mam czasu zajmować się innymi w takim samym stopniu co KORWiN'em. Zapomniałem, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Cofnij się może kilka klas?
    Tobie pomogło skoro mnie wysyłasz?

W starożytnej Grecji, aby zostać obywatelem trzeba było spełnić kilka postulatów. To bardzo dobry pomysł, aby robić test wiedzy o polityce i ekonomii dla wyborców. Oczywiście mowa o takich podstawowych informacjach.
    Tutaj powód tego:
    https://www.youtube.com/watch?v=9mFbsrnk-t8
    To już byś go oblał, chyba, że test dotyczyłby tylko partii Korwina.

Oczywiście sondaże w ogóle nie wpływają na wyborców!
    W jakimś tam stopniu wpływają.

Beka z ciebie koleś.
    Gówno wiesz o Korwinie, powtarzasz utarte schematy i walisz hasełkami zamiast podać coś konkretnego.
    Mogę się zapytać, gdzie Korwin mówił o bezprawiu?
    A pisałem o bezprawiu?

Jeszcze proszę o twój komentarz w sprawie podwyższenia kwot wolnych od podatków w: Anglii, Brazylii, Kambodży, Ekwadorze? (2015 rok)
    I o absurdalnie głupim pomyśle rezygnacji z PIT'u w Anglii?
    Według mnie to straszne. Jak ci ludzie teraz będą żyć, jak w ogóle państwo będzie funkcjonować bez tych pieniędzy, które wcześniej dostawali w podatku? Według mnie możemy spodziewać się niedługo wielkiej fali emigracji do Polski. Jak ty uważasz?
    http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...e-z-pit-u.html
    Po co prosisz mnie o komentarz skoro nic nie wiem?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Twoje ostatnie słowa doskonale podsumowują całe Twoje pisanie. Bez ustalonej z góry płacy minimalnej będziesz dostawał tyle, że zastanawiałbyś się czy Ci na nią starczy. Może i pracodawca zatrudni bez niej więcej ludzi, ale nie znaczy to, że ich wynagrodzenie pozwoli im się za to utrzymać.
    Przepraszam, ale skąd ty takie rzeczy wiesz?
    Bo ja wrzuciłem film, w którym wypowiedział się ekonomista i były przykłady pracodawców, którzy potwierdzili jego tezy.

Ty chyba naprawdę sądzisz, że bez płacy minimalnej pracodawca płaciłby np. 300 zł miesięcznie. Skoro po tym co napisałem nadal stoisz przy swoim stanowisku, to trudno.
    Jeszcze tylko raz chciałbym zapytać, bo oczywiście nie odpowiedziałeś. (chyba zbyt niewygodne pytanie)
    Dlaczego nie wprowadzić płacy minimalnej - 3000 zł? Dlaczego nie podwyższać jej np. o 200 zł co jakiś czas?

Jeżeli Twoim idolem jest Korwin to tylko pogratulować, bo jak widzę przejąłeś już jego styl w stosunku do oponentów.
    To nie jest mój idol tylko osoba z której poglądami się zgadzam. Może nie w całości, ale jednak.
    Jak rozumiem mamy w rządzie ludzi całkowicie wolnych od komunizmu? Napisz jak jest, bo ja chyba zaślepiony jestem.

Do programów to go nie zapraszają, tylko sam się wprasza
    Oczywiście, że zapraszają. Robią to bo ludzie oglądają, zwiększają im się wpływy, a nie dlatego, że zgadzają się z jego poglądami.
    Zresztą, widać go tylko w Polsacie i Superstacji.

Tobie pomogło skoro mnie wysyłasz?
    Nie musiałem się cofać. Czytam wszystko ze zrozumieniem i odpowiadam na wszystko.

To już byś go oblał, chyba, że test dotyczyłby tylko partii Korwina.
    I na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo przyznałem, że nie mam czasu, aby na bieżąco oglądać wszystkich kandydatów występujących w TV? Masz teraz kolejny wygodny "argument".

https://www.youtube.com/watch?v=ZKoLfyCf3zY
    W tym wypadku zrobić test ze zwykłej znajomości kandydatów startujących i 50% Polaków odpada.
    Ostrzegam, że materiał może wprowadzić w stan depresyjny. (ty chochlik możesz oglądać, z twoich wypowiedzi wynika, że stoisz po tej samej stronie barykady)

A pisałem o bezprawiu?
    Co chcą niech biorą, co chcą to niech piją, co chcą to niech jedzą!
    A to niby co jest?

Po co prosisz mnie o komentarz skoro nic nie wiem?
    Teraz będziesz udawał wielkiego oburzonego? Proszę cie.
    Rzeczywiście, chyba dałem zbyt niewygodny temat do skomentowania.
    Do tej tabelki z krajami "3 świata" też chciałem zobaczyć komentarz, ale chyba się nie doczekam.
    No i ten fragment z tego godzinnego wystąpienia.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

3. Następujących 2 użytkowników podziękowało NexaT za ten post:

Cześnik Awatar Ponury Joe
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    22
    Otrzymał 112 podziękowań w 54 postach
    Ty chyba naprawdę sądzisz, że bez płacy minimalnej pracodawca płaciłby np. 300 zł miesięcznie. Skoro po tym co napisałem nadal stoisz przy swoim stanowisku, to trudno.
    Jeszcze tylko raz chciałbym zapytać, bo oczywiście nie odpowiedziałeś. (chyba zbyt niewygodne pytanie)
    Dlaczego nie wprowadzić płacy minimalnej - 3000 zł? Dlaczego nie podwyższać jej np. o 200 zł co jakiś czas?
    Dlatego, że z ekonomicznego punktu widzenia kwota 3000zł byłaby zbyt wysoka i nieuzasadniona. Tak samo ma się sprawa z podwyżkami. Płaca minimalna jest kompromisem pomiędzy tym, jaką kwotę za pracę może pracodawca zaoferować pracownikom oraz minimum finansowym, za które można się w dzisiejszych czasach utrzymać. Kompromis ten narzuca państwo dlatego, że w rozwoju społeczeństw ludzkich różna praca ma różną wartość rynkową, ale osoby je wykonujące mają takie same potrzeby egzystencjalne. Pracownik niewykwalifikowany ma dokładnie taki sam żołądek jak pan inżynier i ten żołądek musi za coś wypełnić. Jeśli go nie wypełni, będzie bardzo zły, zdesperowany i w pewnym momencie może wyjść na ulicę w celu siłowego zarekwirowania niezbędnych mu do życia środków. A taki scenariusz jest niepożądany dla wszystkich członków społeczeństwa, więc państwo nałożyło na tę część jego obywateli, którzy zatrudniają osoby w swoich przedsiębiorstwach, obowiązek minimalnej płacy, która zdaniem rządzących umożliwia zaspokojenie podstawowych potrzeb egzystencjalnych jednostki. W przeciwnym wypadku mielibyśmy sytuację, gdy praca osoby niewykwalifikowanej byłaby wyceniana bardzo nisko z powodu jej nadpodaży. To prowadziłoby do obniżania wynagrodzeń tej grupy pracowników i w rezultacie do narastania napięć społecznych i konfliktów. Instytucja płacy minimalnej, ograniczając częściowo wolność pracodawców, wspiera tym samym utrzymanie pewnego stanu równowagi społecznej. Dla dobra wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez Ponury Joe ; 22-03-2015 o 20:12

5. Następujących 4 użytkowników podziękowało Ponury Joe za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Przepraszam, ale skąd ty takie rzeczy wiesz?
    Bo ja wrzuciłem film, w którym wypowiedział się ekonomista i były przykłady pracodawców, którzy potwierdzili jego tezy.

I oglądałeś uważnie ten filmik? Odnosił się od sytuacji osób niewykwalifikowanych oraz osób, które mają niski poziom wykształcenia. A konkretnie problem odnosił się w większości do murzynów. Płaca minimalna ogranicza ilość osób zatrudnionych w danym przedsiębiorstwie, ale w Polsce istnieje coś takiego jak umowa zlecenie zwana też umową śmieciową. Mogę się mylić, ale w niej nie obowiązuje płaca minimalna. Równie dobrze możesz zarabiać w przeliczeniu na godzinę 5zł, z czego miesięcznie przy niepełnym wymiarze godzin zarobisz może 1000 zł. I to właśnie takie umowy można najczęściej spotkać na rynku pracy.
    Pracodawca bez płacy minimalnej zatrudnia więcej osób, rosną obroty jego firmy, może zatrudnić więcej osób. Zmniejszy się bezrobocie na rynku. Same plusy dla takiej osoby. Dla pracownika? Jak dla mnie nie ma. Bo nikt nie zagwarantuje takiemu pracownikowi, że jego wynagrodzenie wzrośnie, skoro firma zarabia więcej. Człowiek to nie komputer, który ma zapisane, że ma podnieść płacę jak firma zarabia więcej. Zastanów się czy jako pracownik wolałbyś zarabiać choćby tą określoną kwotę, która jest pewna, czy też mieć kwotę niepewną zależną od humorów pracodawcy? Zamiast znosić płacę minimalną wystarczyłoby obniżyć składki, wprowadzić ulgi podatkowe dla pracodawców.

To nie jest mój idol tylko osoba z której poglądami się zgadzam. Może nie w całości, ale jednak.
    Jak rozumiem mamy w rządzie ludzi całkowicie wolnych od komunizmu? Napisz jak jest, bo ja chyba zaślepiony jestem.
    A co rozumiesz przez słowo komunizm, bo coś mi się wydaje, że każdy przejaw państwa opiekuńczego jest dla Ciebie objawem komunizmu. Czyż przejawem komunizmu nie jest pogląd głoszony przez Korwina mówiący o tym, że państwo nie może mieć żadnych przedsiębiorstw? Przecież komuniści głosi pogląd, że fabryki mają trafić w ręce robotników. Czyż zamierzenie nie jest podobne?

Oczywiście, że zapraszają. Robią to bo ludzie oglądają, zwiększają im się wpływy, a nie dlatego, że zgadzają się z jego poglądami.
    Zresztą, widać go tylko w Polsacie i Superstacji.
    Jak rozumiem do innych stacji zapraszają tylko ludzi, których poglądy są zgodne z linią zarządu?

Nie musiałem się cofać. Czytam wszystko ze zrozumieniem i odpowiadam na wszystko.
    To, że odpowiadasz na wszystko nie znaczy, że umiesz czytać ze zrozumieniem.

I na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo przyznałem, że nie mam czasu, aby na bieżąco oglądać wszystkich kandydatów występujących w TV? Masz teraz kolejny wygodny "argument".
    Ale, masz czas śledzić poczynania Korwina. Postulujesz, aby wyborcom robić egzamin przed wyborami chociaż sam interesujesz się tylko wycinkiem polityki. To byś zdał, czy też oblał.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKoLfyCf3zY

W tym wypadku zrobić test ze zwykłej znajomości kandydatów startujących i 50% Polaków odpada.
    Ostrzegam, że materiał może wprowadzić w stan depresyjny. (ty chochlik możesz oglądać, z twoich wypowiedzi wynika, że stoisz po tej samej stronie barykady)
    Formy grzecznościowe pisze się z dużej litery, nie mówiąc już składni. Mój nick się odmienia.
    Wielokrotnie w tym temacie i innych, gdy rozmowa była o Korwinie padały rożnego rodzaju stwierdzenia typu - ,że Korwin nie rządził, że nie należy do sitwy itd. Jak rozumiem to jest argument rzeczowy przemawiający za tym, aby na niego głosować?

A to niby co jest?
    Słowa Korwina, który wypowiedział to w Legionowie.

Teraz będziesz udawał wielkiego oburzonego? Proszę cie.
    Rzeczywiście, chyba dałem zbyt niewygodny temat do skomentowania.
    Do tej tabelki z krajami "3 świata" też chciałem zobaczyć komentarz, ale chyba się nie doczekam.
    No i ten fragment z tego godzinnego wystąpienia.
    Skoro według Ciebie nic nie wiem, i jest głupi to po co się mnie pytasz? Nie widzę potrzeby udzielania odpowiedzi, skoro zredukowałeś mój poziom wiedzy do kupki ekskrementów.
    Nawet nie wiem, czego Ty oczekujesz ode mnie w sprawie tej tabelki? Określiłem się , że jestem przeciwny podniesieniu tej kwoty czy co?
    A, co do PiT-u w Wlk. Brytanii, a nie w Anglii bo jest to jej część składowa, to wiesz, że policjanci tam nie mają broni. A wiesz, czemu? Bo policję się tam poważa, a państwo ufa swoim obywatelom. Przenieś to teraz na grunt polski, gdzie policja jest lekceważona i poniżana, a politycy zapominają wpisać do rozliczeń podatkowych rożnego rodzaju rzeczy.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Ten człowiek coraz bardziej mnie zaskakuje - http://wyborcza.pl/1,75477,17659930,....html#BoxGWImg - wielki krytyk UE, zagorzały jej przeciwnik, a do Brukseli zaprasza krewnych. Czemu wziął rodzinę? Bo jak się okazuje, nie było chętnych
    - Jako że na zaproponowany termin zgłosiło się niewielu chętnych, a zostały poczynione wstępne rezerwacje, lista uczestników została wypełniona moimi krewnymi - tłumaczy Janusz Korwin-Mikke. Ponadto ten zagorzały przeciwnik UE przekonuje, że "wizyta miała na celu przybliżenie prac Parlamentu Europejskiego".
    Czemu mu jakoś nie wierze?
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Czemu mu jakoś nie wierze?
    Bo padł kolejny mit: Jestem inny od tamtych, głosujcie na mnie !

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

9. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=B4kC...ature=youtu.be Obejrzałem 1 min i myślę, że Julek Cezar by się zdziwił.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach

To jest sekta normalnie , Ewa obiekt westchnień(i nie tylko) tysięcy kulfonistów
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Niedługo będzie trzeba uznać to za religię.Męczennik Wipler. Bóg Korwin i nawet ich własna dziewica! . Ale na poważnie to rzeczywiście zaczyna iść za daleko.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    A może szukają w każdy możliwy sposób funduszy na prowadzenie kampanii? Nie każdy ma przywilej w postaci milionowych dotacji z budżetu państwa...

Strona 101 z 127 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni