Topory mają pochowane w schowkach pod deską rozdzielczą onagera.![]()
Topory mają pochowane w schowkach pod deską rozdzielczą onagera.![]()
no i juz wiadomo jakie będzie kolejne dlc które wyjdzie 6 maja
A dokładnie to Slavic Culture Pack DLC
Graczom udostępnione zostaną trzy zupełnie nowe frakcje. Twórcy gry, począwszy od dzisiaj, co tydzień będą zapowiadać kolejną nację. Jako pierwsze ujawnione zostało plemię Wiślan. Oto, co na razie wiemy o nowej frakcji:
zostanie wprowadzona nowa religia - grając Wiślanami będzie można stawiać świątynie m.in. Peruna i Światowida;
zupełnie nowy roster jednostek (specjalizacja w ciężkiej jeździe, słabsza piechota);
przywódcą frakcji będzie Krakus
Dzisiaj jest 2 IV....![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Najłatwiej można było rozpoznać, że to spóźniony żart prima aprilisowy po tym, że kolejne DLC miało ukazać się za w maju, podczas gdy najprawdopodobniej, przy uwzględnieniu dotychczasowego tempa, ukaże się ono w następnym tygodniu.
Hola hola! Żaden spóźniony! Na naszej stronie pojawił się 1 kwietnia. :p
no tak ale ja to widziałem 2 kwietnia i nie wiedziałem że to był żart na 1 kwietnia i dlatego wrzuciłem to tutaj
a szkoda bo takie dlc było by ciekawe
Nie wiem jak wiekszosc odbiorcow ale mnie interesuja jedynie dlc w postaci kampani historycznych, cos na wzor Hannibala, Cezara czy "Gniewu" Spartan.Jak dla mnie glowna podstawowa kampania jest niegrywalna(pisze z perspektywy zachodniego Rzymu) od strony historycznej.Zbyt wiele fantasy,za duzo alernatywnej wizji dziejowej.Czekam na jakies solidne dlc, np Rzymska Brytania po 410, wojna domowa miedzy Konstantynem a Honoriuszem, Hunowie w Galii, czy Rzym za rzadow Majoriana.
Co do Slowian i tym podobnych dlc nacji:moze lepiej skupic by sie na czasach Attyli konczac cala przygode na drugiej polowie V wieku...Slowianie wkraczaja dopiero na lamy historii na dobre na przelomie VI/VII wieku.Po prostu trzymac sie bardziej tematu w sensie merytorycznym bo gdyby sie uprzec, to nalezalo by zakonczyc ramy czasowe na czasach wczesnonormanskich-kiedy to na dobre zakonczyly sie wielkie migracje.Jak dla mnie podstawka gry jest jakos niezbalansowana pod katem poziomu ekonomii, reprezentuje wiele anachronizmow w zagadnieniach wojskowo-militarnych(legion w legionie to jakis nonsens) rozwoju miast(to raczej permamentna stagnacja, dekadencja czy wrecz regres z rozkladem struktur antycznych a nie rozwoj wiec utrzymanie sieci miejskiej na odpowiednim poziomie powinno wymagac pewnego wyczucia strategi i ekonomii)
No tak ale gra to gra a nie wyklad z historii-szkoda bo mi jednak brak realizmu i obiektywizmu
To nie jest symulator... Gra ma dawać możliwość zmiany historii a nie podążania za nią.
No i kto chciałby grać zachodnim rzymem skoro i tak byłby skazany z góry na porażkę?