Raczej tylko Bułgarów dać, powstanie na Litwie symulowało powstawanie państwa litewskiego a ono jest teraz w grze. W Afryce było przeciwko Sycylii bodajże.
Raczej tylko Bułgarów dać, powstanie na Litwie symulowało powstawanie państwa litewskiego a ono jest teraz w grze. W Afryce było przeciwko Sycylii bodajże.
No właśnie przejrzałem sobie ten submodzik cały. Zaimplementować go to będzie czysta przyjemność. Porównałem go z czystym BC, jest do dodania jeden koleś do pliku z imionami, jeden event historyczny (do przetłumaczenie kilka zdań) i dorzucenie buntownikom kilku imion i gitarka. Sprawdziłem pod kontem imion, miast i jednostek, wszystko będzie grać, reszta to przełączniki i atrybuty. Wydaje się hardkorowa ta rewolta, więc nie ma bata, dam ją jako opcję![]()
Myśmy tego w megasubmodzie chyba nie mieli, Mietek zrobił swoją wersję: z tego co mi się zdaje dodał Bulgar Revolt z BC 6.2 (a przynajmniej skróconą i skromniejszą wersję i chyba trochę zmodyfikowaną przez siebie), a za to dodał powstanie w Pn Afryce (jeśli jest w posiadaniu Sycylii) i na Litwie (jeśli jest polska, ruska lub nowogrodzka).
Dobra to dam ten Bulgar Revolt. Jako opcję. Będzie ogień![]()
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
To daj obowiązkowo jak nie będzie wywalać, fajny jest ten skrypt co Mietek dodał, ze w pierwszej turze poz dobyciu osady wroga nie można rekrutować nic tam ani budować. Też myśle, ze dałoby się go skopiować raczej, ale nie wiem na 100% bo regiony były nieco pomodyfikowane w Megasubmodzie. Ale w tym skrypcie to nie ma raczej znaczenia. Jeden z ostatnich skryptów to był w oryginale go nie mieli.
Witam, na wstępie chciałbym serdecznie podziekowac, za ogrom pracy jaki wkładacie panowie w ulepszanie poczciwego Mietka.
1.Chciałbym się dowiedzieć czy w nowym megasubmodzie zostanie dodany rozwój osad od początku (tak by nie można było startowo rekrutować silnych jednostek) - Wino o tym wcześniej wspominał.
2.Jak można podmienić wygląd osad na mapie? (nie wiem czy to już nie wyższa szkoła jazdy) Chciałbym zagrać w Bellum z osadami (świetnie) wyglądającymi jak w najnowszym submodzie SSHIP do StainlessSteel: http://i.imgur.com/UOeA0fL.jpg
Pozdrawiam!
Teoretycznie powinno się dać. Nazwy miast i regionów się nie zmieniły w porównaniu do BC 6.3, więc chyba powinno zadziałać. W skrypcie nie ma innych odwołań niż miasta.
No ale czy nie będzie wywalać na Bulgar Revolt i na tym opóźnieniu turowym to gwarancji nie dam. Chyba że ktoś oba skrypty sprawdzi w działaniu najpierw.
1 - niestety nie, bo ja tego nie umiem zrobić, jakby ktoś zrobił to bym z chęcią dodał, bo mi też na tym zależy.
2- tego też nie wiem
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Ok, ja sprawdzę ale na nowym Megasubmodzie ręcznie wkleję ten skrypt do tego ca dasz w Instalce. Submod Bułgarów nic do tego nie ma, ten skrypt z nim współdziałał super w Megasubmodzie do 6.3. Ale nieco to tury wydłuży, to daj tylko Bułgarów może.
Nie chodzi mi o to, że oba się gryzą, ale o to, że mi się tylko wydaje, że oba powinny działać, ale gwarancji nie dam, dopóki obu submodów ktoś nie przetestuje![]()
Wino jak dasz nową instalkę to pewno się potestuje i Rewoltę Bułgarów i to jednoturowe opóźnienie. Co do startu osad z niskiego poziomu i podmiany modeli miast napisz wino do k.m. może coś podpowie.
Edit: co do poziomu miast starczą chyba zmiany w descr_strat na niższy poziom miasta i słabsze mury oraz wywalenie po prostu części ulepszonych budynków i już powinno wyjść osłabienie
Mam zamiar w weekend zrobić instalkę, choć nic nie obiecuję.
Ok, napisałem do k.m., zobaczymy czy coś doradzi.
Mam pytanko jeszcze. Leżąca w Azji mniejszej Adana pozwala komuś na rekrutację jednostek elity z jego frakcji ? Bo leżącym blisko krzyżowcom - nie. Myślałem, że może Turkom?