Strona 12 z 50 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 3 podziękowań w 2 postach
    Również nic nie daje, wam wszystkim działa poprawnie?

sadam86
    Gość
    Tak śmiga wszystko, już 20 tur Bizancjum za mną, polecam zrobić reinstal BC i wgranie na czyste.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Tak też zrobiłem, więc myślałem, że to jakiś problem z instalatorem (lub jakiś program go blokuje bo w ogóle nie widzę opcji wyboru miejsca. Nic, ściągnę jeszcze raz zobaczymy

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Widzę, że masz jakieś ucięte okienko, powinien być przycisk przeglądaj i możliwość wskazania folderu, a u Ciebie nie ma tego, dziwne.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Łowczy Awatar JanuszFanatyk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    Dzięki w imieniu swoim i reszty którzy się przyczynili do jego stworzenia Najlepiej spakuj tą muzę w jeden plik i wrzuć na jakiś serwer.

Tymczasem przedstawiam Megasubmoda nr 2. Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji:
    - poprawione XI wieczne polskie orły na średniowieczne
    - zmiany w spolszczeniu (jeśli kogoś interesują szczegóły to wszystko co pojawiło się od posta nr 135 w wątku ze spolszczeniem jest właśnie nowe). Najważniejsze: opisy frakcji w menu były niezgodne z opisami Włochów, teraz są i dzięki temu znacznie lepiej oddają zastane czasy naszego królestwa oraz historię poprzedzającą objęcie przez nas tronu, dyplomata poprawnie wyraża emocje związane z naszymi propozycjami - nawet w podstawce było to błędnie zrobione!, wyeliminowany błąd związany z pojawianiem się księżniczki przecinek, który powodował CTD, sporo rzeczy z pliku historic_events przetłumaczył sadam86, przetłumaczone porady doradcy jakie możemy uzyskać po rozpoczęciu kampanii - dokładny opis jak go obsługiwać znajduje się poniżej
    - alternatywny money script w standardzie
    - zredukowany koszt oblężeń z 2000 do 1000
    - zwiększona sakiewka Mongołów z 25 tyś do 65 tyś
    - poprawionych 57 błędów zrobionych przez Włochów w plikach dotyczących cech
    - w standardzie AI Pitera w wersji 4.2
    - jako opcja moje EDU: zwiększona siła i celność kuszników, oszczepników i łuczników. Nawet najsłabsi łucznicy coś są teraz warci, przynajmniej na początku gry. Jednak główną zmianą jest to, że podstawą Twych armii będą teraz średnie jednostki, zaś elita i profesjonalna elita są bardzo drogie i posiadanie ich zbyt wiele zrujnuje Twój budżet
    - dodany submod z powstaniem Bułgarów przeciwko Bizancjum - epizod wojen bizantyjsko-bułgarskich, który miał miejsce w okolicach XIII wieku (więcej nie zdradzam, by nie psuć zabawy)
    - jako opcja alternatywne portrety które były w megasubmodzie do BC 6.3
    - jako opcja oryginalne kursory z podstawki Medievala II
    - inne drobne poprawki i dodatki (np. dodane portrety jakiegoś Kazimierza i Henryka Sandomierskiego, dorzucone 2 głosy jednostek)

Opis obsługi doradcy
    Spoiler: 
    Doradca jest lekko zabugowany więc poniżej informacja jak należy go wysłuchiwać:

- po pierwsze mamy 3 tryby jego pracy: mowa, mowa i tekst lub sam tekst. Żeby porady działały poprawnie musimy ustawić tryb "tylko tekst";
    - po drugie czasem doradca się zatnie i trzeba wtedy kliknąć jego facjatę w lewym górnym rogu - facjatę, nie czerwony krzyżyk!;
    - dla spowolnienia pomaga klikanie w dymek z opisem;
    - twarz doradcy klikamy wówczas, gdy porada się nie pojawiła, czyli wtedy gdy patrzy on na nas, a nic nie "wypowiada". Klikamy raz, klikanie większą ilość razy lub zbyt szybko czy zbyt często spowoduje, że porada znika.

Gorąco polecam czytać nowe opisy frakcji (niektóre są słabe, ale większość jest znacznie lepszych) oraz dodatkowo wysłuchać, a właściwie wyczytać porad doradcy po starcie kampanii.

Trwa wgrywanie na serwer, tymczasem idę lulu i rano w pierwszym poście dam linka.
    Mam pytanie, czy spolszczenie instalować przed instalacją twojego megasubmoda czy po?

sadam86
    Gość
    Megasubmod na spolszczenie w standardzie, nie musisz już nic instalować.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Widzisz Janusz, tak właśnie instalujesz i czytasz instrukcje...
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    No właśnie, dokładnie jest jakieś ucięte ale o co chodzi? Pobrałem na nowo, odpalam instalke na różne sposoby (jako admin, w różnych zgodnościach itd) i dalej nic!

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez adi10_5 Zobacz posta
    Tak też zrobiłem, więc myślałem, że to jakiś problem z instalatorem (lub jakiś program go blokuje bo w ogóle nie widzę opcji wyboru miejsca. Nic, ściągnę jeszcze raz zobaczymy
    mam pewien trop - u Ciebie nie wiem czemu słowo USUNIĘCIE wskoczyło do kolejnej linijki i to spowodowało, że całość się zamiast zmieścić w dwóch linijkach zajęła 3. To z kolei spowodowało, że okno jest ucięte i zjadło przycisk do wskazania folderu. Spróbowałem na próbę zmniejszyć rozdziałkę monitora, aby sprawdzić czy jej zmiana nie powoduje, że tekst się nie mieści, ale nie, po tej zmianie okno robi się większe i tekst nadal jest wyświetlany poprawnie. Więc może masz jakieś niestandardowe lub większe czcionki ustawione, stąd zajmują więcej niż powinny? Dziwna sprawa. Jaki windows?

10. Użytkownicy którzy uznali post wino za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Windows 7. Spróbuję coś pogrzebać i pójść za Twoim tropem, pozmieniam wielkość czcionek itp.

Strona 12 z 50 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów