Strona 11 z 267 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    W TW lubię tworzyć "swoją historię", gdzie np. Kartagina zwycięża Rzym lub Tracja podbija Helladę czy Polską stać się potęgą kolonialną. A tu na razie dają oczywistość.
    Tak sobie narzekam, czekając na dalsze informacje.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Stara Gwardia Awatar nazgool
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 134 podziękowań w 72 postach
    Nie wiem czy ktoś z Was obserwuje dyskusję na TWC, ale pojawiły się tam dwa tematy poruszone przez CA a dokladnie przez Will'a
    Originally Posted by MathiasOfAthens
    Campaign map wont be moddable. That is a fact.

As this isn’t just a CA game, regretfully there are no plans to support modding for Total War: Warhammer. An Assembly Kit is will be available very shortly for Total War: ATTILA however, and we will continue to support modding for that title and plan to for future historical Total Wars.

-Will CA
    To tyle jeśli chodzi o współpracę przy modyfikacjach. Ciekawe co będzie z nieoficjalnymi narzędziami i modami.

Druga sprawa dla tych którzy nie przepadają za fantasy total war. Być może wypuszczą równolegle inny tytuł.
    Well, Total War was built on a tradition of historical eras, and we’ll continue to do exactly that. Total War: Warhammer is being developed in parallel with our historical titles by a dedicated team.

Aha i doczytałem jeszcze że nie będzie frakcji tylko będą rasy do wyboru. I w tym tytule który zapowiedzieli będą tylko 4 rasy, bo stwierdzili że pójdą na jakość nie na ilość i bardzo się zagłębili w te universum.
    Don't think factions, think races. In Total War: WARHAMMER you’ll have four races to choose from, Greenskins, The Empire, Dwarfs and Vampire Counts. Each race has a legendary lord character , who is the leader of a faction within your chosen race.
    Co czytam wypowiedź Will'a na TWC to mój entuzjazm do tej gry jest coraz mniejszy

Chłop Awatar Alterart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez marko1805 Zobacz posta
    a CA będzie w tym czasie dzieciaki kroić za DLC do swego nowego "dzieła"
    Pragnę zauważyć iż grupa wiekowa największych fanów Warhammera to raczej jest 30 - 40 wiosen. Największa świetność tego świata przypada na okres lat 90 więc kto wtedy się wychowywał miał sporą szanse na wciągnięcie się w bitewniaki figurkowe a Warhammer przodował. Zresztą sami twórcy stwierdzili że sami w młodości się nim interesowali i tak im zostało Co do DLC to szkoda słów. Przyjęli taką politykę i trzeba niestety to zaakceptować.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie podobają mi się te doniesienia, mało ras i brak modów to nie są lekko mówiąc zachwycające informacje. Mam nadzieję że to jeszcze zmienią.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ja bym zbytnio nie generalizował. Nowy tytuł będzie skierowany nie tylko do fanów Warhammera, ale także do ludzi lubiących klimaty fantasy a to już różna grupa wiekowa.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Że niby co?! Tylko 4 rasy? A co z Chaosem, Elfami, Zwierzoludźmi? O Khemri i Bretonni nie wspominając... To chyba jakiś żart...

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

sadam86
    Gość
    Ja się obawiam że reszta dojdzie w dwóch zapowiedzianych dodatkach i masie DLC, ale to nie zmienia faktu, że nie mogę się już doczekać. Dobrze że w trailerze pojawiają się krasnoludy więc jest nadzieja, że będą na dzieńdobry

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Taa, jeśli będą DLC (kilkanaście) to oczekuję wielu ras z armybooków oficjalnych: Elfy (wszystkie 3 rodzaje), Jaszczury, Zwierzoludzi, Chaos, Bretonnię, Khemri, Kislev, już o Tilei, Krasnoludach Chaosu czy o Barbarzyńcach z Norski nie wspominam. Szkoda słów...

EDIT: Ciekawe, jaki obszar mapy świata Młotka będzie obejmować gra.
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 23-04-2015 o 14:46

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Stara Gwardia Awatar nazgool
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 134 podziękowań w 72 postach
    Doczytałem dwie dodatkowe informacje od CA i wygląda to tak.

Te dwa osobne duże dodatki które to mają tworzyć cała trylogię będą wnosić do gry nowe rasy i ich nowych lordów i nowe fragmenty mapy. Będzie można w nie grać osobno bądź złożyć w całość z poprzednimi (tak to przynajmniej zrozumiałem)
    Akcja gry rozgrywa się przed "End Times"
    Ostatnio edytowane przez nazgool ; 23-04-2015 o 16:11 Powód: poprawka

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Czekaj czekaj, to wg gry ma to być okres końca świata Warhammera? Myślałem, że przed Końcem Czasu, a dokładniej przy Sztormie Chaosu. Pytanie jest jedno, będą DLC czy tylko te duże dodatki?

Strona 11 z 267 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów