Strona 109 z 127 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Korwin przegrał proces z Dudą - http://prawapolityka.pl/2015/04/korw...a-do-gornikow/ Tak jestem ciekawy, tyle razy strzela on sobie w stopę, że powinien chodzić już w protezach. Mam nadzieje, że się odwoła do tego wyroku, bo wówczas będziemy mieli niezły cyrk - czyli co innego chciał przekazać, ale dobór słów był całkowicie nietrafiony, a w roli jego obrońców jego wyborcy
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    "Niech sobie (ludzie) demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko. Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania"

Zestawcie sobie teraz te słowa z tym co się dzieje w Baltimore...

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Bronti Zobacz posta
    "Niech sobie (ludzie) demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko. Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania"

Hmm...Jest dosc spora roznica pomiedzy protestujacymi ludzmi a szabrownikami rabujacymi co i gdzie sie da.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Bronti Zobacz posta

Ubóstwiam obronę Korwina przez jego wyborców naprawdę, bo nie wiem, czy inna grupa wyborców tak łatwo przełknęłaby takie słowa. Ja jak to czytam, to mam skojarzenia z skojarzenia z komunizmem i faktem jak władza traktowała wówczas obywateli. Nie przepadam za górnikami i ich wygórowanymi żądaniami, ale żeby wyprowadzać wojsko na ulice i kazać im strzelać do ludzi . Najwidoczniej Korwin przedstawił swoją wizję Polski.

Jestem ciekaw, czy jak był 11 listopada i był Marsz Niepodległości, płonęły samochody, latała kostka brukowa, szyby się rozsypywały to czy Korwin stwierdził to samo, czy też ta walka była jego zdaniem słuszna, bo to walka z "reżimem"?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Ostatnio Korwin pojawił się na Pyrkonie ,rzekomo jako osoba prywatna z orszakiem swych działaczy i fanów.O dziwo to nie Korwin zachowywał się skandalicznie tylko ludzie z jego ekipy którzy np wprowadzili na Żelazny Tron Korwina mimo obowiązującej kolejki ( ludzie stali nawet 1,5 godziny). Ja się pytam zwolenników Korwina: kim on na tej imprezie był? I dlaczego robi się kampanię na apolitycznej imprezie? A podobno organizatorzy informowali JKM o zasadach panujących na konwencie ale jak widać on i jego ludzie mają to głęboko w poważaniu.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Rzekomo twierdził, że dla niego jako kandydata na prezydenta nie ma tu nic ciekawego rok wyborów, Pyrkon, młodzi ludzie... Skoro pojawił się tam jako osoba prywatna, to czemu nie był na innych
    Wipler wskakujący na scene i zagrzewający ludzi, by wykrzykiwali, gdy pojawi się Korwin - "Korwin - Mikke!" oraz "Wolność - Własność - Sprawiedliwość!" również nie jest elementem kampanii wyborczej, ale próbą... no właśnie czego? Wipler ćwiczył przed jakąś większą uroczystością?
    31 marca na twitterze jak się okazuje pojawiła się informacja, że na Pyrkonie pojawi się Korwin, oczywiście bez żadnego podtekstu - http://www.konwenty.gildia.pl/news/2...in-na0pyrkonie

A jak było z wejściem na tron? - http://www.gloswielkopolski.pl/artyk....html?cookie=1 Gdy oglądam ten filmik, aż się ciśnie by napisać - Róbcie miejsce, bo idzie król i jego świta! - Na szczęście jest to jedyna wersja tronu na, której przyjdzie mu zasiąść
    - http://natemat.pl/140729,korwin-mikk...nie-w-poznaniu
    - http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360..._Pyrkonie.html
    - http://www.codziennypoznan.pl/artyku...osc-specjalny#

To i wiele jeszcze pewnie różnych wyskoków z jego strony wybaczą mu jego fani i wyborcy, w oczekiwaniu na lepszą Polskę w jego wersji.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Ubóstwiam obronę Korwina przez jego wyborców
    Pod tym względem tzw lemingi którymi tak gardzą i wyśmiewają, to już im do pięt nie dorastają tak jak pisałem, to już jest sekta.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Nie przepadam za górnikami i ich wygórowanymi żądaniami, ale żeby wyprowadzać wojsko na ulice i kazać im strzelać do ludzi . Najwidoczniej Korwin przedstawił swoją wizję Polski.

Jestem ciekaw, czy jak był 11 listopada i był Marsz Niepodległości, płonęły samochody, latała kostka brukowa, szyby się rozsypywały to czy Korwin stwierdził to samo, czy też ta walka była jego zdaniem słuszna, bo to walka z "reżimem"?
    Przecież on tak plecie już od dawna, że policja,wojsko.... są od tego, żeby tłumić rozruchy, i nie powinni przy tym przebierać w środkach(ze strzelaniem do protestujących włącznie,i to nie żadnymi gumowymi pociskami) już kilka lat temu taką gadkę w jego wykonaniu słyszałem(i zachwyty nad tym jak to pięknie służby porządkowe radzą sobie z protestującymi na Białorusi,w Rosji,w Chinach.....), więc nie bardzo rozumiem skąd to zdziwienie
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

9. Użytkownicy którzy uznali post PaskudnyPludrak za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Zdziwienie stąd, że nie słyszałem o jego pochwałach na temat rozpędzania rozruchów. Człowiek, który postuluje za wolnością, sam popiera ludzi, którzy ją ograniczają hipokryzja właśnie się zawstydziła
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Korwin miał na myśli właśnie takich rabusiów jak w Baltimore. Kwestia interpretacji.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

12. Użytkownicy którzy uznali post Wonsz za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Ale w w jego wypowiedzi górnicy pojawili się jako porównanie oraz sama wypowiedź ukazała się szybko po wydarzeniach z nimi związanych. Gdyby powiedział to teraz po ekscesach w Baltimore no to byłoby mniej wątpliwości.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Strona 109 z 127 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni