Grzegorz Braun
Waldemar Deska
Andrzej Duda
Anna Grodzka
Adam Jarubas
Bronisław Komorowski
Janusz Korwin-Mikke
Marian Kowalski
Paweł Kukiz
Magdalena Ogórek
Janusz Palikot
Jacek Wilk
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Czytaj ze zrozumieniem. Korwin odpowiedział mu na jego zaczepkę, już nie pamiętam o co poszło. A dla Dudy wytknął hipokryzje w swoim przemówieniu.
Łączy się to jakoś z wypowiedziami Palikota, który każdego chciał zbesztać, ale mu nie wychodziło? Nie jestem pewny, ale chyba w każdej wypowiedzi nawiązał do któregoś z kontrkandydatów. O dziwo osobiście nie nawiązał tylko do Kowalskiego, ale burknął o tym zacofanym patriotyzmie.
Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.
W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.
Ekhm, 1995 - Hanna Gronkiewicz-Waltz, 2005 - Henryka Bochniarz.
Samej debaty nie oglądałem. Szkoda czasu na coś takiego. Dziś bardzo mądrze całą debatę skomentował p. Rokita - PR, PR i jeszcze raz PR, a wszystko to, co tam mówiono to nic innego jak farmazony i czcze obietnice. Zresztą nie mogło być inaczej, bo półtoragodzinna debata z udziałem 10 kandydatów to farsa i nic więcej.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Nawet podobny/a*
* niepotrzebne skreślić.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Korwin odpowiedział mu na jego zaczepkę.... i już dla Ciebie świat stanął do góry nogami,gdyby Palikot był uparty to mógłby wytknąć Korwinowi taką hipokryzję, że hej, bo wiele się nazbierało. Nie ważne jest teraz kto zaczął lub kto skończył, bo i tak moim zdaniem Palikot z tamtych kandydatów zaprezentował się najlepiej.
Zapomniałem, dzięki za przypomnienie.
Ja teraz żałuję, że ja oglądałem, bo debata była moim zdaniem niepotrzebna, nie dla tego, że Komorowskiego nie było, ale dla tego, że jak kilku kandydatów tam słusznie zauważyło prezydent ma ograniczoną władzę. A prowadzący pyta się o politykę zagraniczną, problemy społeczne, gospodarkę, co by zmienił w konstytucji, na dobrą sprawę to nie leży w gestii prezydenta tylko rządu. Prezydent może chcieć, a parlament i tak tego nie przegłosuje.
Wizja debaty według Kaczyńskiego? Dwóch dziennikarzy sympatyków kandydatów, którzy zdawaliby krzyżowo pytania
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img chyba występ Dudy w debacie nie spodobał się Kaczyńskiemu.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 07-05-2015 o 07:59
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Przeglądałem różne fora internetowe w sprawie debaty. W większości opinii, dobrze wypadł Braun i zaskakujące - Kowalski. Akurat podzielam tę opinię. Swoją drogą: kto by się spodziewał?
Natomiast Duda trochę rozczarował. Tylko na tle Komorowskiego błyszczy...
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Co analizował tym razem ? 'Harry'ego Pottera', 'Władce pierścieni', 'Grę o tron' czy może 'Avengers' ? jako żydowski spisek, którego celem jest indoktrynacja młodzieży chrześcijańskiej ? bo o "Gwiezdnych Wojnach" już wszystko jasnehttps://www.youtube.com/watch?v=bYRYHLUNEs4
Swoją drogą w TV republika i innych Pis'owskich mediach Brauna już nie lubią, bo nazywa PIS Judeo-amerykańską agenturą, oj jak przykro![]()
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 07-05-2015 o 12:11
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Tak z ciekawości, gdzie Braun przewiduje rozdział kościoła od państwa i jak ma to wyglądać? Bo w programie nic o tym nie ma, widziałem tylko wypowiedzi o intronizacji Chrystusa na króla polski, rocznicy chrztu Polski, ogólnie szczęść Boże, chyba, że jesteś Żydem lub masonem.
Strasznie szkoda faceta, bo ma idealną dykcję i świetnie się go słucha - powinien zostać lektorem albo radiowcem, a nie pchać się w politykę ze średniowiecznymi poglądami.![]()
Zrobiłem sobie "test latarnika" na facebooku. Troszkę dziwny bo 75% zdobyli u mnie Palikot i Wilk a różnią się dosyć znacznie poglądami. Dalej Tanajno - ale na niego nie zagłosuje, chciałem bo demokracja bezpośrednia, jednak jego ostatnie wystąpienia były kiepskie. Później Ogórek - i nawet bym na nią zagłosował bo ładna i niegłupia babka ale to nadal głosowanie na system i Leszka Millera. Potem Kukiz i Kurwin - ale celebryta ze swoimi humorkami mnie nie przekonuje. Jowy, jowy i nic więcej - a same jowy są do bani. Co do Korwina, wiadomo, sęp i hipokrytaNa szarym końcu Duda, Bronek, Pudzian, Jarubas i Żydbraun. Taki mam dylemat i chyba na Wilka się zdecyduje. Nie żeby ten test mnie przekonał, ale tak ostatnio mnie jego postać zaciekawiła.