Też zrobiłem sobie latarnika i się ,,pochwalę" wynikami:
1. Grzegorz Braun (95%)
2. Marian Kowalski (80%)
3. Paweł Kukiz (70%)
reszty nie piszę tylko te 3 miejsca na podium.![]()
Grzegorz Braun
Waldemar Deska
Andrzej Duda
Anna Grodzka
Adam Jarubas
Bronisław Komorowski
Janusz Korwin-Mikke
Marian Kowalski
Paweł Kukiz
Magdalena Ogórek
Janusz Palikot
Jacek Wilk
Też zrobiłem sobie latarnika i się ,,pochwalę" wynikami:
1. Grzegorz Braun (95%)
2. Marian Kowalski (80%)
3. Paweł Kukiz (70%)
reszty nie piszę tylko te 3 miejsca na podium.![]()
U mnie to:
1) Wilk- trochę mnie to zdziwiło ale uznałem że czemu nie mogę się zastanowić nad ta kandydaturą.
2) Nie pamietam
3) Kukiz
4) Korwin- Tu po prostu dostałem wybuchu śmiechu i turlałem się po podłodze dobre 4 minuty.
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Test jest dość ogólny, więc może dlatego pojawiają się dziwne wyniki? Nie było na przykład żadnego pytania o Żydów czy Masonów dla wyborców Brauna.
Zrobiłem sobie właśnie ten test latarnika wyborczego i mam następujące wyniki:
1) Paweł Tanajno 76%
2) Paweł Kukiz 66%
3) Janusz Palikot 64%
4) Jacek Wilk 63%
5) Adam Jarubas 60%
6) Bronisław Komorowski 58%
7) Janusz Korwin-Mikke 58%
8) Marian Kowalski 50%
9) Grzegorz Braun 49%
10) Magdalena Ogórek 48%
11) Andrzej Duda 46%
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte
Coś on tam gadał wcześniej o tym rozdziale Kościoła od państwa, ale coś mi się wydaje, że nie należy traktować tego w sensie dosłownym.
http://wmeritum.pl/grzegorz-braun-w-...zina-wlasnosc/Bez Kościoła Katolickiego nie mamy busoli, nie mamy orientacji. My nie potrzebujemy uczyć się map na pamięć, my potrzebujemy busoli – mówił.
Wyraził również konieczność rozdziału Kościoła od państwa. Podkreślił, że nie powinno to jednak oznaczać wyrugowania Kościoła z życia publicznego. Według kandydata władza duchowna powinna krytycznie podchodzić do władzy świeckiej.
Tutaj mamy jego zarys programowy - http://pl.blastingnews.com/polityka/...-00331807.html
Coś mi się wydaje, że ten jego rozdział państwa od Kościoła, polega na tym, że państwo nie ma prawa wtrącać się w sprawy kościelne, ale Kościół ma prawo wtrącać się w sprawy państwa, plus jeszcze wywyższenie jednej wiary ponad inne.
Braun jest też znany z pomysłu, aby przy Kościołach zrobić strzelnice i tym samym podnieść obronność naszego kraju.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
U mnie wyszło:
1. Kukiz 73%
2. JKM 72%
3. Braun 70%
4. Wilk 64%
5. Kowalski 62%
6. Palikot 60%
7. Jarubas 58%
8. Tanajno 56%
9. Duda 49%
10. Ogórek 45%
11. Komorowski 45%
W zasadzie, to się zgadza ze stanem faktycznym. Zastanawiam się nad zagłosowaniem na jednego z trzech kandydatów: Kukiz, JKM i Kowalski. Braun u mnie odpada ze względu na jego idiotyczny pomysł z intronizacją Jezusa. W pozostałych punktach ma poglądy zbieżne z poglądami JKM.
Komorowski, Duda i Jarubas nie mają wcale poglądów. Jak Komorowski jest za czymś, to Duda jest zawsze przeciwko, a Komorowski jest za tym za czym PO każe mu być i taki prezydent jest Polsce niepotrzebny. Spot wyborczy Komorowskiego to: "głosuję na Komorowskiego", a spot wyborczy Jarubasa to: "głosuję na Jarubasa bo jest przystojny". Mam w dupie to czy Wajda, Olbrychski i inni głosują na Komorowskiego czy na Dudę. I mam w dupie czy Jarubas jest przystojny. Mnie interesują konkrety, a tych brak w spotach wyborczych tych dwóch kandydatów. Nie rozumiem skąd takie poparcie w sondażach wyborczych ma Komorowski skoro on nie ma poglądów? Chyba w Polsce jest dużo żuli spod budki z piwem, którzy głosują na Komorowskiego bo Olbrychski na niego głosuje albo sondaże są nierzetelne. Ogórek jest bardziej konkretna niż Komorowski.
Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski
U mnie tak:
M. Kowalski - 84%
A. Duda - 82%
G. Braun - 82%
J. Korwin-Mikke - 69%
J. Wilk - 67%
P. Kukiz - 58%
P. Tanajno - 48%
M. Ogórek - 48%
A. Jarubas - 43%
J. Palikot - 43%
B. Komorowski - 35%
W sumie to się cieszę, że na końcu jest aktualny prezydent. Choć I miejscem zaskoczony jestem.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Komorowski moze miec poglady co najwyzej na bezpieczna zgode lub zgodne bezpieczenstwo.Ta wydmuszka jest tylko do skladania podpisow pod kolejne ustawy obciazajace spoleczenstwo i rodzima gospodarke.Jedyne w czym jest dobry to tradycyjnie w gledzeniu farmazonow ktorych w swojej kampanii prezydenckiej obficie naplodzil.Chociaz ostatnio nawet chcial zablysnac jako Wujek Dobra Rada co skonczylo sie kolejna wtopa.Swoja droga sam sobie wystawil swiadectwo z wiedzy i kompetencji piastowanego urzedu.Jak widac piec lat to wciaz za malo zeby Broneczek poznal i wyuczyl sie swoich praw oraz obowiazkow.Zatem skoro w okresie 60 miesiecy biedaczyna sie niczego nie nauczyla szkoda czasu i posady gdyz sa madrzejsi i bardziej lotni:
http://niezalezna.pl/66747-komorowsk...ch-kompetencji
Zreszta czego sie spodziewac po czlowieku ktory pucuje sie do mieszkancow Koscierzyna-Kozla bedac w Kedzierzynie-Kozlu przy okazji zachwycajac sie "aromatami" zakladow azotowych co nie omieszkal okrasic kwiecistym opisem:
Jeszcze dzis sztab wyborczy Broneczka wypuscil kolejny spot wyborczy w ktorym jada po prezesie ale to juz ostatnie podrygi ostrygi na talerzu.Chcecie zmian wybierajac ryje panoszace sie od blisko 25 lat w polskiej polityce ktore jedyne co zmienily to zawartosc swoich kont?Beton partyjny przyszloscia tego kraju?Nie dziekuje:
Milo sie polemizowalo a na zakonczenie dawka humoru:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 07-05-2015 o 18:57
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Sytuacja Kukiza przypomina Palikota z ostatnich wyborów parlamentarnych. Gdzieś w sondażach tułał się RP przy progu, aż nagle któryś sondaż pokazał 7-8%. Zwolennicy i sympatycy uwierzyli, ze ich głos nie będzie straconym. I poszli głosować. Teraz jest ten sam czynnik. Gdy sondaże pokazały w końcu jakąś konkretną cyfrę, odblokowało to ludzi z pokolenia 30-40 latków. Gdyby otrzymał w granicach 12-15% nie zdziwiłbym się. A to przed wyborami parlamentarnymi poważny kapitał. Tylko jedno może ukazać się pułapką. Siłą rzeczy nie ma facet żadnych struktur. By je budować, przyjmie dosłownie ludzi z ulicy. Pamiętacie gościa z krzesłem? Ile było jego obrońców? A potem się okazało, że ludzie najbliżej z nim współpracujący na co dzień, nie wiedzieli kim jest... A kto będzie teraz prześwietlał ludzi, by zobaczyć że to nie ludzie gotowi podnosić rękę i wciskać przycisk byle dostać immunitet i ochronę swych interesów w "terenie"? Redemptoryści?
PS Widzicie co się dzieje na wyspach?Wychodzi na to, że sondażownie mamy na poziomie europejskim
Tylko czy u nich będą oskarżenia o oszustwie wyborczym dokonanym przez rządzących? Nie sądzę...
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
A co masz do Redemptorystów? Byliby z nich nieźli funkcjonariusze partyjni. Nie gorsi niż reszta
Co do UK to tutaj wyniki i komentarze:
http://tjkazmierski.salon24.pl/645845,uk-exit-polls
Patrząc na kandydatów całościowo, to prawie każdy z nich byłby lepszy niż Bronek. Co do Bronka, to spróbujcie przypisać jego sposób "działania" i jego "poglądy" (ma inne niż Nałęcz?) innemu kandydatowi... Zagłosowalibyście wtedy na takiego faceta?
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi