Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 562

Wątek: Wiedźmin 3: Dziki Gon[spoilery]

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Ja mam nadzieję, że hype nie będzie tak duży, że wszędzie będą spoilery itd. Grać w Wieśka w maju nie planuję z powodu czasu i sprzętu. Po części to nawet dlatego że nie jestem jakoś na niego nakręcony i zwyczajnie nie mam specjalnie dużej teraz ochoty na to. Obawiam się jednak, że wszędzie może się pojawić go pełno podczas gdy ja bym chciał wiedzieć o nim jak najmniej zanim zagram.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Janek Zobacz posta
    Ja zaczekam na recenzje oraz pierwszego pacza. W najnowsyzm CDA jest taka prawie jakby recenzja (bez oceny bo jest embargo do 12 maja) i podobno troche baboli sie zalapalo.
    Nie przesadzajmy, takie recki są pisane wcześniej od samego wydania czasopisma, na wczesnej wersji więc pewnie większość poprawią. Chociaż przy tym ogromie nie da się uniknąć babolków No i bardzo mnie zaciekawiło, że zadania poboczne są bardzo dobre! Czyli jest wielka szansa, że W3 nie będzie przypominać Skyrima! hurrra!

A pogram i tak pewnie na jesień/zimę, albo nawet później bo "komp". Plus taki, że pewnie pojawi się parę dodatków i patchy optymalizujących

Pampa
    Gość
    Dziś zamówiłem, mam nadzieję że sie nie zawiode, babole jestem w stanie wybaczyc ale optymalizacji nie wybaczę.

4. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Dziś zamówiłem, mam nadzieję że sie nie zawiode, babole jestem w stanie wybaczyc ale optymalizacji nie wybaczę.
    Mam takie samo podejście. Wiedzmin 1 był masakrą jeśli chodzi o optymalizację i dlatego go nieprzeszedłem. Wiedzmin 2 dużo lepiej jesli chodzi o optymalizację ale w prologu masakra z intuicyjnościa gameplaju i liniowoscią.

Mi się maży mozliwość tworzenia własnej postaci... i nieliniowość taka jak w Skyrimie, może mody pomogą...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Mi się maży mozliwość tworzenia własnej postaci... i nieliniowość taka jak w Skyrimie, może mody pomogą...
    Ale zrozum, to jest Wiedźmin! Tu nie będzie, przynajmniej w tej serii, tworzenia postaci. To jak wymagać tworzenia postaci od Tomb Raidera czy Soul Reavera. To historia konkretnego bohatera. Na mody też bym nie liczył, bo to za duża ingerencja w gre. I bardzo dobrze!

7. Następujących 2 użytkowników podziękowało Volomir za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Ale zrozum, to jest Wiedźmin! Tu nie będzie, przynajmniej w tej serii, tworzenia postaci. To jak wymagać tworzenia postaci od Tomb Raidera czy Soul Reavera. To historia konkretnego bohatera. Na mody też bym nie liczył, bo to za duża ingerencja w gre. I bardzo dobrze!
    W żadanym wypadku tworzenie własnego bohatera nie przeszkadza w zrobieniu gry o Wiedźminie. Wiedźminów było wielu, nie tylko jeden z tego co wiem. Ty mówisz o konkretnym który się nazywa Geralt a nie Wiedźmin... Wiedźmin to jakby rasa...

Jeśli fabuła gry opowiada o Geralcie to faktycznie tworzenie postaci nie ma sensu. Ale gdyby cd projekt zrobiło gre o Jakimś wedźminie, i zaproponowało do tego fajną fabułe to czemu nie.
    Poza tym. Cd projekt wypuściło grę planszową Wiedźmin w której można grać różnymi postaciami nie tylko Geraltem - i co da sie? Musi tylko byc Geralt?
    Skoro mamy już otwarty świat to nic nie stoi na drodze żeby wymyslić w nim fabułę nie tylko o Geralcie...

Co do modów to dlaczego nie liczysz na mody i dlaczego to dobrze że miałoby ich nie być?
    Wiesz ile powstało modów do Wiedzmina 1 i 2? Wiesz co te mody robia? Wiesz jaki jest potencjał w środowisku które tworzy mody do gry?
    Wiesz że moda można nie zainstalować? Mówienie że dobrze że do jakiejś gry nie powstaną mody jest dosyć absurdalne...

Aż cie przezwe (oczywiście to żarcik - bez urazy) Ty wiedźmiński Ortodoksie!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Wezmy takiego Skyrima - marka The elder scrolls jest kultowa, nieporównywalnie bardziej popularna i mająca nieporównywalnie wiekszy budzet. I co dostalismy? Mase nudnych przestrzeni + pare ciekawych zadań, które spokojnie moznaby upchac na terenie ze cztery razy mniejszym. Bo je sie tego, ze braknie kasy, rąk do pracy i czasu by zrobic cos ciekawego. W zamian dostaniemy wielki - pusty swiat z zadaniami zabij to, zabij to, dla odmiany zabij to itd.
    Zainstaluj mody do Skyrima. Będziesz miał wszystko co chcesz w otwartym świecie i to za darmo...

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Twórcy mówili, że nie będzie więcej gier podajże o Geralcie. Jakaś nowa z innym bohaterem może być, niekoniecznie z wiedźminem.

Wiesz ile powstało modów do Wiedzmina 1 i 2? Wiesz co te mody robia? Wiesz jaki jest potencjał w środowisku które tworzy mody do gry?
    Z tego co się orientuję mody do Wiedźmina ciężko porównać do modów do Skyrim. To inny poziom. Choć otwarty świat może sprawić że Wiedźmin 3 doczeka się fajnych modów.

Zainstaluj mody do Skyrima. Będziesz miał wszystko co chcesz w otwartym świecie i to za darmo...
    Grałem z modami i moim zdaniem są przeceniane. Lubię Skyrim i sporo w niego grałem. Mody jednak nie poprawią drętwej fabuły itd. Dodają coś grze, ale nie zmieniają jednak jakoś mocno jej "oceny". Przynajmniej te toczące się na tej samej mapie. Z drugiej strony na Skywind bardzo liczę i nie miałem jeszcze okazji grać w moda przenoszącego nas w inny region świata, a z tego co wiem takie są, więc może nie odkryłem jeszcze tego co ludzie w modach lubią najbardziej (oprócz azjatyckich lalek).

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    W żadanym wypadku tworzenie własnego bohatera nie przeszkadza w zrobieniu gry o Wiedźminie. Wiedźminów było wielu, nie tylko jeden z tego co wiem. Ty mówisz o konkretnym który się nazywa Geralt a nie Wiedźmin... Wiedźmin to jakby rasa...

Jeśli fabuła gry opowiada o Geralcie to faktycznie tworzenie postaci nie ma sensu. Ale gdyby cd projekt zrobiło gre o Jakimś wedźminie, i zaproponowało do tego fajną fabułe to czemu nie.
    Poza tym. Cd projekt wypuściło grę planszową Wiedźmin w której można grać różnymi postaciami nie tylko Geraltem - i co da sie? Musi tylko byc Geralt?
    Skoro mamy już otwarty świat to nic nie stoi na drodze żeby wymyslić w nim fabułę nie tylko o Geralcie...
    No przecież napisałem, że w tej WERSJI nie ma szans na tworzenie postaci. To gra o Geralcie a nie o innych wiedźminach.

Kiepskie questy, nudną fabułę i masę monotonii. Nie dziękuję! Nie lubię Skyrima i liczę, że W3 nie pójdzie w jego stronę jeśli chodzi o otwarty świat.

Co do modów to dlaczego nie liczysz na mody i dlaczego to dobrze że miałoby ich nie być?
    Wiesz że moda można nie zainstalować? Mówienie że dobrze że do jakiejś gry nie powstaną mody jest dosyć absurdalne...
    Uważam że dobrze jeśli nie powstaną. Ta część jest o Geralcie i tak jest najlepiej. Wprowadzenie tworzenia postaci jest ogromną ingerencją w gre/silnik i albo to nie będzie w ogóle możliwe albo będzie wymagało maaaaasę niepotrzebnej pracy. Poza tym wiązałoby się to ze stworzeniem od zera klas postaci, ras co również wymaga ogromnych nakładów pracy. Dalej trzeba pozmieniać fabułę, albo stworzyć nową, żeby to miało ręce i nogi. Także to się raczej nie stanie. Mody skupią się pewnie na nowych przygodach i ulepszeniach samej gry a nie wywalanie jej bebechów na wierzch i zmieniana, a właściwie dodawania tak rozbudowanych aspektów.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    No przecież napisałem, że w tej WERSJI nie ma szans na tworzenie postaci. To gra o Geralcie a nie o innych wiedźminach.
    No ok mi chodzi o to że wolałbym żeby była gra o innych wiedzminach niz o Geralcie.

Kiepskie questy, nudną fabułę i masę monotonii. Nie dziękuję! Nie lubię Skyrima i liczę, że W3 nie pójdzie w jego stronę jeśli chodzi o otwarty świat.
    Rozumiem że możesz nie lubić Skyrima, ale dlaczego tak ci przeszkadza świat otwarty? Jak zamknieta scieżka z której gracz nie może zboczyc może byc ciekawsza od dowolności wyboru?

Uważam że dobrze jeśli nie powstaną.
    Mówisz jak babcia w berecie - Mimo że do sexshopu nie wchodzi i nie korzysta, to mówi że ma go nie być i inni też mają nie korzystać.
    Przecież możesz modów nie instalować!
    BTW naszczęście napewno będą i nic na to nie poradzisz . Bo kazdy developer wie że mody to drugie zycie gry a co za tym idze kasiora na następne.

Cytat Zamieszczone przez Dagorad Zobacz posta
    Grałem z modami i moim zdaniem są przeceniane. Lubię Skyrim i sporo w niego grałem. Mody jednak nie poprawią drętwej fabuły itd. Dodają coś grze, ale nie zmieniają jednak jakoś mocno jej "oceny". Przynajmniej te toczące się na tej samej mapie.
    Wprowadzenie tworzenia postaci jest ogromną ingerencją w gre/silnik i albo to nie będzie w ogóle możliwe albo będzie wymagało maaaaasę niepotrzebnej pracy. Poza tym wiązałoby się to ze stworzeniem od zera klas postaci, ras co również wymaga ogromnych nakładów pracy. Dalej trzeba pozmieniać fabułę, albo stworzyć nową, żeby to miało ręce i nogi. Także to się raczej nie stanie. Mody skupią się pewnie na nowych przygodach i ulepszeniach samej gry a nie wywalanie jej bebechów na wierzch i zmieniana, a właściwie dodawania tak rozbudowanych aspektów.
    Nie prawda w obydwu przypadkach. Jeśli gra będzie dobra i popularna to moderzy sami sobie z tym poradzą, za równo z fabułą jak i kwestia techniczną. Moderzy sami tworzą klasy postaci, rasy, sami tworza fabułę -angarzują aktorów lektorów, programistów a to co wytworzą jest często lepsze niż to co stworzy developer. Mody skupiają siena wszystkim. Od tworzenia nowych fabuł po poprawianie błędów których developerowi nie chce się naprawić po wykorzystwanie slinika do tworzenia czegoś zupełnie nowego. Wystarczy że Developer udostępni narzędzia, z których już i tak sam korzysta do tworzenia gry. Kwestia to to czy gra jest na tyle popularna żeby moderom chciało sie to robić.
    Skoro Wiedźmin 3 ma mieć otwarty świat, a developerzy udostępnią narzędzia do modyfikowania gry, to nic nie stoi na drodze żeby robić z niej co sobie kto chce...

Panowie obudźcie się
    Raport finansowy firmy CD Projekt z zeszłego roku ->http://www.purepc.pl/rozrywka/raport...opii_wiedzmina
    zacytuję : Pierwsza oraz druga część Wiedźmina sprzedały się w nakładzie 8 milionów egzemplarzy na całym świecie.

Jeden z klikudziesieciu tysięcy modów do skyrima ma 15 milionów ściągnięć (7 milionów unique D/LS czyli takich odpowiadających sprzedaniu egzemplarza).
    Proszę ->http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/607/?
    A jest to jeden tylko mod!

Chyba nie wiecie co potrafi stworzyć środowisko moderskie. Wspomnę tu o polskiej scenie dotyczącej modowania medivala 2.
    Czy też byście powiedzieli że dobrze żeby nie było modów do Roma 2 lub Attyli?

Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni