Strona 262 z 330 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 3294

Wątek: Filmy

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Byłem dzisiaj na "Systemie" w kinie, film zdecydowanie godny polecenia, aktorzy dobrze odtworzyli swoje role, podobał mi się zwłaszcza Tom Hardy w roli Leo Demidova, realia ZSRR czasów stalinizmu również przedstawione bez owijania w bawełnę, parę mocnych scen zapadających w pamięć, jedynie końcówka była dla mnie nieco rozczarowująca i naciągana, mocne 7/10 na filmwebie, gdyby były połówki dałbym 7,5.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Dziś obejrzałem znakomity thriller Gone girl. Para Ben Affleck i Rosamund Pike wbijają w fotel na całe 2,5h. Gdy po 1,5h filmu mamy w miarę pełny obraz kto, co i jak... zaczyna się film na dobre! Polecam!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Film był nawet-nawet, takie 7/10 ale Affleck to tragedia! Chyba największe aktorskie drewno. Wciąż jedna, ta sama zbolała mina. Bez względu na to gdzie gra. Ale jak pisałem film się ratuje. Szczególnie podobało mi się podzielenie go na 3, zupełnie inne części

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Dziś coś lekkiego. Stary, kocham Cię. Przeciętna komedia, ale mimo lekkiego przegadania, przyjemnie się oglądało.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Film był nawet-nawet, takie 7/10 ale Affleck to tragedia! Chyba największe aktorskie drewno. Wciąż jedna, ta sama zbolała mina. Bez względu na to gdzie gra. Ale jak pisałem film się ratuje. Szczególnie podobało mi się podzielenie go na 3, zupełnie inne części
    Ma być podobno nakręcona kolejna część ale autorka powieści postawiła jeden warunek:Mają zagrać ci sami aktorzy więc filmowy Rasiak otrzyma szansę na utwierdzenie swojego warsztatu aktorskiego.

Mad Max Fury Road 9/10.Film wgniata w fotel od samego początku do końca.Tutaj nie ma miejsca na zbyteczne dialogi i moralizatorstwo.Jest tylko prędkość,przemoc i akcja za akcją.Cholera muszę teraz obejrzeć w 3D.Polecam gdyż to obowiązkowa pozycja w tegorocznym zestawieniu filmowym każdego kinomaniaka

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

6. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Kryminał Non Stop. Opowieść o tym, jak agent federalny stara się uchronić pasażerów samolotu przed mordercą i wszystko obraca się przeciwko niemu Film dobrze zagrany i zrealizowany. Ma klimat. Polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=T6u6iVZxfGg
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    ^^ Potwierdzam, moja opinia w poście 2245.

Ja zaś obejrzałem wczoraj w nocy Annabelle. Cóż, miało to być preludium do wydarzeń z Obecności. Niestety, nawet nie zbliża się choć trochę do tego znakomitego filmu. Tyle że nawiązanie z akcją. Ja się wynudziłem....

Dziś zaś sięgnąłem po kino norweskie. Gaten Ragnarok. Na jakieś cudowne kino nie liczyłem, ale to było po prostu słabe. Powiem wprost: omijać z daleka. Anakonda po skandynawsku. Punkt wyjścia fajny, ale później tylko gorzej.

Edit

Dziś Son of a gun. Liczyłem na przerwanie słabej passy. "Hmm", jednak co najwyżej średniak. Wrażenie potęgowała totalnie nietrafiona muzyka, bardziej pasująca do filmu nostalgiczno-familijnego. Obraz b. nierówny. Kilka dobrych scen przedzielonych dłużyznami ze wspomnianą kołysanką w tle. Film polecam może nie tylko, ale jednak głównie fanom Ewana McGregora.

Edit

Dziś ciąg dalszy pomyłek. Znalazłem film z Clive Standenem. Nie znacie nazwiska? Ja też! Ale podpowiem że gościu gra Rollo w Wikingach. Więc zaczynam oglądać i... znowu Wkingowie! Trochę inne wdzianko i mamy kopię Rollo. Niestety. Film typu: mam 10 aktorów, więc zrobimy film o królu, jego synach, wojnie etc... Wyszedł remake serialu Hercules. Kto kojarzy ten wie co widziałem. Myślałem że po Kac Wawie nic nie jest w stanie mnie bardziej załamać filmowo. Myliłem się... Omijać szerokim łukiem!
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 20-05-2015 o 19:47

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Trzy propozycje filmowe które zabiorą Was w metafizyczną,kulturową,przyrodniczą oraz filozoficzną wyprawę:
    'Baraka":

"Home-S.O.S. Earth":

"Koyaanisqatsi":

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Jake Gyllenhaal charakterystycznym aktorem jest. To już tu powiedziano. Ale kto chce obejrzeć go w filmie, o którym na koniec projekcji wiemy, że nic nie wiemy, polecam Enemy. Ponoć to thriller, ale tak naprawdę to dramat. Powieści nie czytałem (bo i po co?) Typowe dzieło, o którym się opowiada o co chodziło twórcy, by się odnaleźć w koszmarach egzystencjalnych autora. Tylko czemu wciąga się w to płacących za książkę/bilet do kina? Nie lepiej kupić Berettę i zakończyć ból egzystencji? Podsumowując-kolejne pudło w tym tygodniu...

Edit

Żeby uciąć czarną serię, wziąłem się za starszy film i... od razu bingo. The good Shepperd. Doborowa obsada oraz reżyseria Roberta De Niro (sam także wystąpił) plus dobry scenariusz oparty na biografii współtwórcy CIA. Tego było mi trzeba.

The Prince. Średniak sensacyjny mimo Willisa i Cusacka w składzie listy płac. Ojciec z przeszłością szuka córki. Normalne, stabilne życie zostawione w kącie, dawne umiejętności wychodzą na wierzch. Było? Wiele razy. Ostatnie 20 minut to popis absurdu na korzyść głównego bohatera. Zapada w pamięć niejaka Jessica Lowndes w roli stereotypowej studentki biorącej z życia garściami. Bardzo naturalnie wyszło, może nie musiała za bardzo się starać? Podsumowując-niezłamany w żadnym momencie schemat nie pozwala emocjonować się w żadnym momencie filmu.

Edit
    Dzisiaj bajeczka fantasy Siódmy syn. Jeff Bridges robi co może, nawet... Jon Snow pojawia się na moment. Niestety, mnie nie wciągnął...Dla fanów gatunku.
    PS-Podobno na podstawie całej serii powieści, więc ciąg dalszy pewny...
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 25-05-2015 o 20:56

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Sean Pean razem z Christopher Walken dają pewność wybornej uczty dla każdego kinomaniaka.Film już pokryty grubą warstwą kurzu jednak wart oczyszczenia i delektowania się przez blisko dwie godziny zważywszy że podstawą scenariusza była autentyczna historia:
    "At close range":

12. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Strona 262 z 330 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312 ... OstatniOstatni