Strona 25 z 50 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Zatem dobrze że mnie uświadomiłeś, bo nie zgłębiałem się w temat jeszcze.

Niech żyje Gwardia!

sadam86
    Gość
    Z tego co Lew mi pisał to Kama jest lepsze jeśli idzie o kawalerię, więc co sądzicie o dalszych pracach nad tymi EDU i pewnym ich scaleniem, bawić się w takie coś czy chętnych nie będzie?

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Jak chętni będą to mogę pogrzebać w EDU i spróbować wykorzystać najlepsze cechy obydwu, tzn wszystkie bajery Kama i utrzymanie oraz skuteczność łuczników u wino czy tam parę innych rzeczy. To coś fajnego by wyszło pewnie.

Niech żyje Gwardia!

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Wino, taka jeszcze uwaga co do muzy, nieco przestrzeliłeś z liczbą kawałków w bitwach bo teraz jest ich naprawdę mnóstwo i wiele albo leci raz na ruski rok, albo wcale, podczas gdy inne się powtarzają w kółko. Dla przykładu grając Jerozolimą (a wiem co piszę bo masę bitew rozegrałem tą frakcją już) co chwila leci kawałek z 300 albo Króla Artura, natomiast na Battle of Kerak z Królestwa Niebieskiego natknąłem się tylko raz, a Ride to Battle ani razu. Tak samo wiele innych nie ma prawie wcale albo w ogóle wcale.

Nie traktuj tego jako czepialstwo tylko efekt obserwacji, z submodem muzycznym naprawdę dobrą robotę odwaliłeś ale przy okazji przedobrzyłeś i wyszło jak wyszło. Jakbyś kiedyś planował następną wersję Megasubmoda (a coś o niej mówiłeś z tego co mi Sadam pisał) to warto wziąć to pod uwagę i jakieś tam słabsze kawałki powywalać.

Niech żyje Gwardia!

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Jerozolima ma 15 kawałków bitewnych, średnio 2-3 minutowych, łącznie to jest 48 minut, więc chyba nie tak długo. Jedna duża bitwa tyle może trwać Problem jest raczej w losowaniu ich grania. Niestety działa on beznadziejnie i jest on chyba zakodowany w grze, nie da się nim sterować. Też mnie to wkurza. Mogę wywalić część utworów, ale to niewiele zmieni, bo wtedy te inne będą lecieć w kółko i za jakiś czas te inne się znudzą. Także problem leży w sposobie losowania tych utworów, a z tym nie da się nic zrobić.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    A chyba że tak, a byłem przekonany że jest jak w Rome że właśnie od nadmiaru utworów zaczynało wariować wszystko. Widać w stosunku do poprzedniej części naprawili jedno a zwalili drugie, uwielbiam CA...

Niech żyje Gwardia!

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez Lwie Serce Zobacz posta
    A chyba że tak, a byłem przekonany że jest jak w Rome że właśnie od nadmiaru utworów zaczynało wariować wszystko. Widać w stosunku do poprzedniej części naprawili jedno a zwalili drugie, uwielbiam CA...
    Nie słyszałem o tym, że w Rome od nadmiaru wariuje. Jeśli tak jest to bardzo możliwe, że tu jest tak samo. Wiesz ile to ten nadmiar, albo masz linka gdzieś do tej informacji?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Z własnych obserwacji zauważyłem, w modzie Invasio Barbarorum SAI na początku jest z 5 utworów w bitwie (znaczy w fazie kiedy już zaczynają się lać) i póki nie dodałem trzech nowych to wszystko było ok, po dodaniu jeden utwór leciał najpierw a później do końca walki cisza. W Fourth Age zaś Rohan ma oryginalnie 9 utworów w kategorii "mobilize" i ta sama sytuacja, po przeleceniu jednego cisza, zaś jak dojdzie do zwarcia wojsk to jest 7 kawałków i wszystko jest dobrze.

Ale to chyba już inny problem, bo w Medievalu najwyżej jakieś utwory się nie odpalają prawie wcale ale coś zawsze leci a w Rome po prostu cisza. Ale tak sobie pomyślałem że może nadmiar muzy ma znaczenie w tym.

Niech żyje Gwardia!

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Być może rzeczywiście trzeba ograniczyć ilość.

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Pod wieczór jak do domu wrócę to postaram się pograć nieco z ograniczoną liczbą utworów i dam znać czy wszystkie odpalają.

Niech żyje Gwardia!

Strona 25 z 50 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów