Tak, zburzyłem port w Barcelonie. Powtórzyć turę bez burzenia? Ale wtedy będę stratny a Mefisto zyska bo nie wyda nic na odbudowę, itp. kwestie.
Tak, zburzyłem port w Barcelonie. Powtórzyć turę bez burzenia? Ale wtedy będę stratny a Mefisto zyska bo nie wyda nic na odbudowę, itp. kwestie.
Najpierw to niech Blackhand się wypowie czy to aby na pewno "twoja wina", bo nie był do końca jasny jego przekaz.
PS: A co to, nieładnie tak burzyć dzieła architektury starego miasta.
Mi się wydaje, że bezpiecznie można przyjąć, że chodzi o port i nie wydłużać. Zgadzam się, że należałaby się rekompensata, ale że w regulaminie nie ma, to do blackhanda należy ocena.
Niech Xardas powtórzy turę, dostanie od papieża 500 (zysk ze zburzenia) za dbanie o kulturowe zabytki, a Mefisto w swojej następnej turze nie może trzymać w porcie statków ani nowych tam rekrutować. Na dodatek Mefisto zapłaci papieżowi 1500 (koszt budowy portu) za toczenie wojen z pobożnymi chrześcijanami (albo Xardas od papieża dostanie dodatkowe 1500, Mefisto może wybrać).
Oczywiście, to wszystko zaraz po tym jak ktoś mi wytłumaczy dlaczego Polska dostała od Sycylii prowincję w Afryce, skoro nie było pozwolenia, a coraz bardziej podejrzanie to wygląda.
Ok to powtórzę ruchy bez burzenia portu.
Nie dostała. Odrzuciłem jej desperacką prośbę.Oczywiście, to wszystko zaraz po tym jak ktoś mi wytłumaczy dlaczego Polska dostała od Sycylii prowincję w Afryce, skoro nie było pozwolenia
Mefisto wybiera podarek papieża dla Sycylii. Swoją drogą jednak upomina czcigodnego, że Imperium Francji było pierwsze atakowane przez wszystkie chrześcijańskie nacje. (Prócz nieistniejącej już Hiszpanii :d )
Ale nie wiadomo jeszcze czy ja aby na pewno Barcelonę zdobędę, więc nie mówiłbym hop. Nie znam sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Mefisto7 ; 06-07-2015 o 12:53
Aha, to może ja przez przypadek zaakceptowałem propozycję Polski. Jak tak to w porządku.
Jeśli Mefisto nie zdobędzie miasta, to Xardas też będzie miał przez turę zakaz przebywania w porcie, a dodatek 1500 od papieża dostanie dopiero jak Barcelona będzie francuska.
No dobra, to co jest? Problemy techniczne to nie jest furtka dla kolejnego czekania w nieskończoność, pany.
A kto tera rozgrywa?
Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Xardas. Miał zrobić bez burzenia portu.