Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 219

Wątek: Coolejka

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Słuchajcie mam pytanie, bo nie pamietam żebysmy to ustalali.
    Chodzi o Kube i miasto Remixa.

Czy mamy traktować to miasto tak jak by go nie bylo - to znaczy ze jesli Remix straci wszystkie miasta na "stałym lądzie" to przegrywa, ale też nie powinien na kubie produkowac zadnych jendostek bo przeciez teoretycznie go niema...

Z drugiej strony, dostaje z tego miasta kasę, i może w nim budowac budynki rozwijajace technologie itp. wiec trudno je potraktowac jakby go nie bylo...

Z trzeciej strony . Jak mamy traktowac sytuacje kiedy wyprodukuje jednostki na kubie i je tam zostawi badz tez wsadzi na statek, ale straci wszystkie miasta?

Taki mam dylemat...
    No chyba że juz to bylo obgadane...

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Otrzymał 98 podziękowań w 83 postach
    Może korzystać w pełni z tego miasta cały czas. Jak straci miasta i jednostki na lądzie to staje się biernym obserwatorem.
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Podkomorzy Awatar Remix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 92 podziękowań w 75 postach
    Ta bo w momencie gdybym tym miastem nic nie mógł robić to gówno bym ugrał w tej kampanii
    Jedyną przeszkodą w osiągnięciu sukcesu jesteśmy my sami

Zapraszam osoby które lubią gry strategiczne na mój kanał na yt póki jest tam głównie total war ale również coś innego się będzie pojawiać
    https://www.youtube.com/user/MsRemix1992

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    30
    Otrzymał 20 podziękowań w 18 postach
    Ok, czyli może werbować na wyspie jednostki i je desantować. Ale ustaliliśmy, że jak straci wszystkie prowincje na kontynencie, to nawet jeśli ma gdzieś armie na tym kontynencie lub na wyspie i morzu, to i tak przegrywa bez dyskusji, tego jestem pewien. Tracąc wszystkie miasta na kontynencie to tak jakby stracił wszystkie w ogóle i zniknęłaby jego frakcja. Wiec jeśli straci miasta na lądzie, to nawet jeśli miałby gdzieś swoje oddziały, nieważne gdzie, czy to na wyspie, czy to na morzu czy to na kontynencie, staje się biernym obserwatorem.

5. Użytkownicy którzy uznali post Wojtascythe za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Cytat Zamieszczone przez Wojtascythe Zobacz posta
    Ok, czyli może werbować na wyspie jednostki i je desantować. Ale ustaliliśmy, że jak straci wszystkie prowincje na kontynencie, to nawet jeśli ma gdzieś armie na tym kontynencie lub na wyspie i morzu, to i tak przegrywa bez dyskusji, tego jestem pewien. Tracąc wszystkie miasta na kontynencie to tak jakby stracił wszystkie w ogóle i zniknęłaby jego frakcja. Wiec jeśli straci miasta na lądzie, to nawet jeśli miałby gdzieś swoje oddziały, nieważne gdzie, czy to na wyspie, czy to na morzu czy to na kontynencie, staje się biernym obserwatorem.
    Dokladnie bo w przeciwnym wypadku bedzie frakcją niesmiertelna, czyli zawsze jezeli bedzie mial jendostki na kontynencie to bedzie zyl.
    Czyli żeby było jasne podsumujmy:
    1. Może korzystać w z miasta na Kubie w pełni - produkcja, finanse, wojsko.
    2. Jesli straci wszystkie miasta na kontynencie przegrywa (nie ma znaczenia ile bedzie mial wtedy jednostek i gdzie one będą).

BTW Sorka ale dzis nie zdarze zrobic swojej tury, ale jutro napewno.

Podkomorzy Awatar Remix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    a jeżeli w trakcie oblężenia jakiegoś miasta utrace ostatnie miasto na lądzie?

Zapraszam osoby które lubią gry strategiczne na mój kanał na yt póki jest tam głównie total war ale również coś innego się będzie pojawiać

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    30
    Otrzymał 20 podziękowań w 18 postach
    To też przegrywasz. To ma polegać na czymś takim: Wyobraź sobie, że nie masz w ogóle tej wyspy. W momencie utraty wszystkich ziem na kontynencie ( czyli tak jakby wszystkich ziem) dana frakcja znika, przegrywa i traci wszystkie jednostki. Dla ciebie utrata wszystkich ziem na lądzie jest w tym danym momencie jakby utratą wszystkich ziem w ogóle, normalnie wtedy każda frakcja przegrywa. W ten sposób możesz korzystać z możliwości wyspy i floty, ale nie masz tego czynnika chwili nieśmiertelności po utracie ziem na kontynencie.

Podkomorzy Awatar Remix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    aha no ok

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    W sumie wszyscy tak mamy, tylko ze ty masz dodatkowe miasto na wyspie, ale za to przerabana sytacje jak narazie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów