Strona 140 z 203 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 2024

Wątek: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    ale mają dostosować się do nas i naszych zasad albo wypad z kraju.
    Si senior. Z tymże islam ideologicznie jest przeciwko współczesnym wartościom europejskim. Musieliby porzucić islam, a z tym będzie bardzo trudno.

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sam Fisher Zobacz posta
    Si senior. Z tymże islam ideologicznie jest przeciwko współczesnym wartościom europejskim. Musieliby porzucić islam, a z tym będzie bardzo trudno.
    Jakoś Tunezyjczycy nie mają z tym problemu by żyć jak europejczycy, żyją w jednym z najbardziej liberalnych muzułmańskich krajów. Nie wiem jak z Saudyjczykami, ale też chyba podobnie. A Turcja?
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    A to już trzeba byłoby pogrzebać dokładniej po statystykach. Mogę na tę chwilę cofnąć się do poprzedniego posta.

According to Statistics Denmark, 41 percent of all Somali men aged 15-79 years were convicted of a crime in 2012….

A total of 34 percent of all men from Lebanon, or a total of 2021, were convicted of a crime in 2012….The same goes for 31 percent of all Moroccan men…27 percent of all men from former Yugoslavia, and 26 percent of Iraqi, Iranian and Afghan men.

Oczywiście to tylko przykład Danii. W innych krajach procent narodowości może się różnić. Turcy? Tutaj jest taka sprawa (przede wszystkim Niemcy), że większość młodych urodziła się już w Europie i z moich obserwacji w samych Niemczech, że tragedii nie ma. Mają co prawda swoje "getta" i osobiście w nocy bym się tam nie zapuścił. Za dnia wiele razy przechadzałem się przez ich dzielnicę. Samochody zawalaja drogę dla pieszych, wystawiają krzesła i stoły na tej samej drodze i robią sobie tam posiaduchy. No po prostu traktują już przestrzeń publiczną jak coś swojego. A któregos razu nawet strzykawka na ulicy leżała. Nie jest to tajemnicą dla tamtejszych, że wielu z nich handluje narkotykami. Ale generalnie miałem styczność z młodymi i świetnie się dogadują z niemiecką młodzieżą.
    Miałem okazję rozmawiać z byłym funkcjonariuszem Kriminalpolizei (emerytura). Powiedział, że nawet już teraz po służbie dalej ze sobą nosi broń. Boi się tamtych dzielnic, boi się tych ludzi i powiedział, że wolalby pójść siedzieć niż być bezbronny.
    Problem dzisiaj jest taki, że mamy ogromny napływ muzułmanów, którzy nie mieli większej styczności z Europą. Dużo uchodźców w małym czasie. Będą zgrzyty.
    Dzisiejsi muzułmanie w Europie są różni. Jestem pewny, że część dzisiejszego napływu w miarę się zasymiluje, ale tylko głupiec będzie wierzył, że nie będzie problemów.
    Coraz częściej następuje zjawisko "ucieczki białych". Biali uciekają z terenów lub dzielnic, które w wysokim stopniu nacechowały się zróżnicowaniem etnicznym. Może tak być, że dwie kultury będą żyły obok siebie nie asymilując się w pełnym stopniu.
    http://speisa.com/modules/articles/i...in-sweden.html
    Tak na marginesie to marzy mi się obraz dwóch religii obok siebie jaki został pokazany w filmie Kingdom of Heaven. Marzyć można...

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sam Fisher Zobacz posta
    Powiedział, że nawet już teraz po służbie dalej ze sobą nosi broń. Boi się tamtych dzielnic, boi się tych ludzi i powiedział, że wolalby pójść siedzieć niż być bezbronny.
    No to jako były funkcjonariusz byłby wtedy najbardziej bezbronnym wczasowiczem w całym kompleksie więzienia. A tych ludzi zapewne więcej by tam spotkał niż statystycznie na niemieckiej ulicy (mogę się mylić ) Zagranie vabank.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    No to jako były funkcjonariusz byłby wtedy najbardziej bezbronnym wczasowiczem w całym kompleksie więzienia. A tych ludzi zapewne więcej by tam spotkał niż statystycznie na niemieckiej ulicy (mogę się mylić ) Zagranie vabank.
    No sh** Sherlock Ale do tego czasu jest wolny choć musi się oglądać za plecy. Nie ma co się dziwić, w końcu to były kripowiec.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gaius Julius Zobacz posta
    Jakoś Tunezyjczycy nie mają z tym problemu by żyć jak europejczycy, żyją w jednym z najbardziej liberalnych muzułmańskich krajów. Nie wiem jak z Saudyjczykami, ale też chyba podobnie. A Turcja?
    Akurat tutaj jest taki problem, że jeśli mamy takie "wyjściowe" miasta to widzimy piękną tolerancję! Głównie pieniądza Im dalej w Turcję tym gorzej. Moi znajomi "lewacy" jeżdzą sobie po świecie samochodem (nysateam) i opowiadali jak spoko było w tych turystycznych miastach a jak kiepsko w tych mniej reprezentacyjnych .

Moje podejście jest takie. Czaję, że nie każdy jest zły, że ludzie nie rodzą się źli i nie każdy zabije niewiernego itd. Ale na razie w Islamie dominuje dosłowna interpretacja Koranu, co za tym idzie, większość stanowi zagrożenie. Pokazują to w sumie wszystkie kraje, gdzie pojawia się dużo muzułmanów. Szwecja, Dania, Francja, Anglia - ta ostatnia, miasta takie jak Leeds mają olbrzymią przestępczość (a tam właśnie znaczący procent stanowią muzułmanie), przez co mają dużo tańsze mieszkania bo nikt nie chce tam mieszkać. W muzułmańskie dzielnice Szwecji karetka nie wjedzie bez obstawy policji itd. Czyli, nie każdy zabija, ale w sumie nie każdy nazista zabił człowieka, jeśli wiecie o co mi chodzi. Tak długo jak dominuje nurt, że heretyk jest zły i powinniśmy wprowadzić prawo szariatu, tak długo ja będę negatywnie nastawiony do muzułmanów. Przykro mi, ale mając na uwadze dobro mojego dziecka, nie chcę ryzykować że jakiś omotany religią fanatyk będzie mu mówić co jest dobre a co złe.

Inna sprawa, że świat byłby lepszy bez religii Z religii nigdy nic dobrego nie wynikło.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Z religii nigdy nic dobrego nie wynikło.
    Sorry Volomir, ale gorszej bzdury dawno nie słyszałem.... nie zamierzam nawet argumentować, ani wchodzić z Tobą w dyskusje, bo mam nadzieje, że jak jeszcze raz przeczytasz swoje słowa to je odwołasz.

Visca el Barca!!!

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ojej, ja po prostu jestem antyreligijny Zdaje sobie sprawę, że nie zawsze to było jedynie nawracanie mieczem i ogniem, ale patrząc na to co się dzieje dzisiaj to mam powody nie lubić zorganizowanych religii. Ale wierzcie sobie w co chcecie.

PS: a Ciebie Barsa bardzo szanuje, za to że mądrze gadasz na tematy mniej lub bardziej związane z naukami kościoła.

9. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Sorry Volomir, ale gorszej bzdury dawno nie słyszałem.... nie zamierzam nawet argumentować, ani wchodzić z Tobą w dyskusje, bo mam nadzieje, że jak jeszcze raz przeczytasz swoje słowa to je odwołasz.
    Że się tak wtrynię bez zaproszenia... Mówienie, że kompletnie nic dobrego z religii nie wynika jest faktycznie nadużyciem, ale ilość minusów jest wystarczająca, by zdecydowanie potępiać to zjawisko

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Co do głównej treści posta oczywiście masz dużo racji.
    Inna sprawa, że świat byłby lepszy bez religii Z religii nigdy nic dobrego nie wynikło.
    Może lepiej poprzestać - bez religijnego fanatyzmu. Są też i dobrzy chrześcijanie i dobrzy muzułmanie.

Strona 140 z 203 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190 ... OstatniOstatni