Strona 475 z 636 PierwszyPierwszy ... 375425465473474475476477485525575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 741 do 4 750 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Szkoda tylko, że jednocześnie ta policja sama wywołuje burdy, oskarża młodego człowieka o coś czego nie zrobił (pisałem już o tym).
    XD i po czymś takim liczysz, że ktoś Cię weźmie na poważnie? Podajesz jeden przykład, że sprawa zakończyła się inaczej niż mówiło oskarżenie (inna sprawa, że i tak jest oskarżony o coś innego), co zresztą nie ma NIC WSPÓLNEGO Z JAKĄKOLWIEK PROWOKACJĄ. Pewnie policja sama wyrywała kostki brukowe i drzewka Ba! Nawet organizatorzy marszu oddzielają się od chuliganów i nic nie wspominają o tym, że były jakieś prowokacje, ale jak wiemy Ty masz monopol na prawdę. ŻENADA i polecam przejrzeć na oczy. Albo nie, bo dzięki takim zaślepionym ludziom prawica nigdy nie dojdzie do władzy

Co do samych prowokacji to pamiętam film z jakimś typkiem z marszu. Mówił o prowokacjach policji, dziennikarz dopytywał więc jak ta policja prowokuje uczestników marszu. Dostał odpowiedź w stylu: no stoją z tymi pałkami i to mnie prowokuje. I tym humorystycznym akcentem dziękuję za poprawę humoru w tym dniu.

Stanisław Lem: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" tak tutaj zostawiam z bólem serca, że w internecie więcej jest zaślepionych głupców niż ludzi, którzy mają coś do powiedzenia. Chyba nikt się tym nie poczuje urażony bo zostawiam to tak w "przestrzeni". Takie tam luźne dywagacje

2. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sam Fisher Zobacz posta
    Wow. Możesz to poprzeć faktami? Bo widzę, że są tu uprzedzenia tylko.

http://radomsko.naszemiasto.pl/artyk...t,t,id,tm.html

Wy w ogole nie wiedziecie co się dzieje w kraju :O Jak zatrzymali chłopaka to od razu wszystkie media głośno "mają podpalacza"! "Dwa miesiące aresztu dla podpalacza budki" - takie były tytuły. Żadnego miejsca na obronę, ostracyzm społeczny.

W jakiej ty rzeczywistości żyjesz?
    Ano w takiej, gdzie za nic to nikogo nie puszkują.
    I nie uprzedzenia a chłodna kalkulacja. Poza tym patrzę swoimi oczami.

A co może, że te łysole takie niewinne? Biedni zostali sprowokowani przez Policję...
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Jeny volololo.
    Nigdzie nie napisałem, że nie brakuje idiotów. Tylko ten ignorant komentuje sprawę chłopaka w konkretnej sprawie. Ten chłopak został oskarżony o coś konkretnego. Siedział za nic 2 mce w areszcie. Policja składała fałszywe zeznania w jego sprawie. Ale nie, lepiej się nabzdyczyć "nazisci łyse pały karate cegły zadymy". Nie przeczę! Są tacy ludzie. Ale nauczcie się rozgraniczać pewne sprawy.

A co może, że te łysole takie niewinne? Biedni zostali sprowokowani przez Policję...
    A u was murzynów bijo. Jak chcesz pogadać o nazistach,skrajnych nacjonalistach, rozrabiakach to proszę bardzo. Są tacy. Ale rozmawiamy o konkretnym chłopaku, którego media w Polsce skazały jak się okazało nieslusznie. W tamtym czasie oczywiście większość wierzyła w tę wersję. Nawet ja. Bo czemu miałbym nie uwierzyć? Tylko z czasem okazało się, że chłopak niewinny. Wiadomość jednak poszła w Polskę. Budka stała się antysymbolem tamtych dni, a policja i media mówią "mamy podpalacza". To jest nastawianie społeczeństwa przeciwko narodowcom. Chore!
    A to, że jest oskarżony w innej sprawie to też ciekawa sprawa. Już raz go oskarżyli na podstawie fałszywych zeznać policji.

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ja myślę, że najlepiej przeciwko narodowcom nastawiają sami narodowcy. Swoimi zachowaniem, poglądami czy postami jak Twoje Znowu, gdzie tutaj prowokacja? Poza tym mówisz o jakimś marginalnym zdarzeniu na skalę góra wojewódzką. Ja na przykład nie słyszałem, żeby ta sprawa była nagłaśniana. Nie żebym jakoś nagminnie oglądał wiadomości, ale newsy na głównych portalach sobie przejrzę żeby być na bieżąco. Media miały dużo więcej ciekawszych tematów z narodowcami w tle niż to. Nie mówię, że policja jest nieskazitelna, mnóstwo jest takich co mogliby stać po drugiej stronie barykady ale te prowokacje? Nawet moi znajomi kibole piszący co i rusz A.C.A.B mówią wprost, że nie było żadnych prowokacji tylko banda półmózgów niszczących mienie.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    To jest nastawianie społeczeństwa przeciwko narodowcom. Chore!
    Oni nie potrzebują mediów żeby społeczeństwo stało przeciwko nim, sami tak postępują, że nikt nie chce się z nimi identyfikować.

ignorant
    Czyli rozumiem, inny pogląd, inny punkt widzenia = ignorant a Ty jedyny oświecony i głosi samą prawdą.... Dziękuję za dyskusję.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Tak powiem Wam szczerze, że ja z naszą policja to ja nie muszę to nie chce mieć nic wspólnego.... słyszało się różne rzeczy, a i widziało kumpla, który wyszedł z tego ich "dołka"... Nie mogę powiedzieć, że w PL jest niebezpiecznie, ale pojedyncze przypadki wołają o pomstę do nieba i są głównie przez interesy-interesiki panujące w mniejszych miastach...

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Nie ma żadnego wymogu mości hrabio
    Nie wiem co Ci na mój temat naopowiadano, ale zapewniam Cię ze stanowczo przesadzono

Mają PRAWO, nie OBOWIĄZEK. Śmiać się chce.
    Ok, rozumiem Twoje obawy że ustawa jest nieścisłą i otwiera furtki których się obawiasz. Ale ja to widzę tak: jeżeli nie ma osobnych artykułów na temat akcji AT to jest ten zapis wytłumaczalny. Jeżeli coś się wydarzy np z opanowaniem ambasady państwa X w Wa-wie możesz sobie pomarzyć o czasie na szkolenie służb specjalnych państwa X, które z dużą dozą prawdopodobieństwa po uzgodnieniach na wysokich szczeblach przybędą na ewentualną (wspólną) akcję. To ciągle jest terytorium tego państwa! Chociażby z papierami budynku i znajomością osób przetrzymywanych plus aktualną wiedzą na temat organizacji która prawdopodobnie opłaciła, zaplanowała i zorganizowała atak. Chce Ci się śmiać? Mnie nie, bo takie akcje to nie spektakl. Po co później mielibyśmy czytać po akcji mniej czy bardziej udanej wpisy na portalach lub w prasie (co za represyjny kraj... ) że wszystko ok, ale czy chłopaki przed szturmem zapoznali się z polskimi przepisami? Nie? O zgrozo! Fatalnie! Państwo bezprawia! Jesteśmy kolonią państwa X!

Jeżeli chodzi o policję w trakcie marszu niepodległości. Cóż, jeżeli ten pochód zdrowej części narodu w poprzednich latach jakoś nie został opanowany przy pomocy obcych funkcjonariuszy to raczej każdy następny tak samo się skończy. Oczywiście będziemy mieli ciągle takie kwiatki.

Tak wiem, to prowokatorzy policji albo jacyś nieznani sprawcy. I pomyśleć jak pracowałyby media gdy tacy ludzie dojdą do władzy...To tylko świadczy o wszystkich obok. Gdy czarne owce w liczbie 1 promila są tolerowane przez ogół to ogół jest tak oceniany. Tak było jest i będzie.

Furtka do interpretacji. Rozumiem. Ale ile ustaw i rozporządzeń wykonawczych nie jest dokładnie taka? Oczywiście tak nie powinno być, ale wolę ten represyjny ustrój niż zdrową rosyjską demokrację. Gdy będzie odwrotnie, wyjeżdżam z kraju.

Piszecie o tym chłopaku od podpaleń. Przypomina się mi ten motyw z krzesłem i prezydentem. Można to na każdą stronę interpretować, ale najbardziej ubawił mnie fakt seryjnego występowania tego gościa w tym zamordystycznym państwie w publicystycznych programach w (o zgrozo) reżimowych stacjach (przypominam: ciągle ostro poszukiwany przez swojskie gestapo!) i... nieznajomość prawdziwych jego danych personalnych wśród najbliższych działaczy i współpracowników. Totalitaryzm? Raczej kartoflana republika...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

9. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Przypomina się mi ten motyw z krzesłem i prezydentem. Można to na każdą stronę interpretować, ale najbardziej ubawił mnie fakt seryjnego występowania tego gościa w tym zamordystycznym państwie w publicystycznych programach w (o zgrozo) reżimowych stacjach (przypominam: ciągle ostro poszukiwany przez swojskie gestapo!) i... nieznajomość prawdziwych jego danych personalnych wśród najbliższych działaczy i współpracowników. Totalitaryzm? Raczej kartoflana republika...
    Teraz słynni ochroniarze Korwina(a ostatnimi czasy raperzy) z tzw Sekcji Wu na FB zbierają na wypiski do więzienia dla swojego kolegi 'Mareckiego'(ściganego listami gończymi), którego prawdziwych danych osobowych nawet nie znali .
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Tak tytułem wstępu. Gajusz. Szacun. W końcu ktoś kto chce rozmawiać, a nie obsmarowywać się. Propsy. Teraz można rozmawiać mimo, że inaczej interpretujemy sytuacje. Sensowny post, co do którego mam oczywiscie pewne obiekcje, ale w końcu mogę się do czegoś odnieść! Brawo! W końcu. Jezu Chryste...
    Jeżeli coś się wydarzy np z opanowaniem ambasady państwa X w Wa-wie możesz sobie pomarzyć o czasie na szkolenie służb specjalnych państwa X, które z dużą dozą prawdopodobieństwa po uzgodnieniach na wysokich szczeblach przybędą na ewentualną (wspólną) akcję. To ciągle jest terytorium tego państwa! Chociażby z papierami budynku i znajomością osób przetrzymywanych plus aktualną wiedzą na temat organizacji która prawdopodobnie opłaciła, zaplanowała i zorganizowała atak
    I masz absolutną rację! Nie sugerowałem, że nie ma/nie będzie uprawnionych akcji służb policji. Jestem świadomy zagrożenia terrorystycznego. Co prawda znikomego w Polsce, ale jednak!
    Chce Ci się śmiać?
    To było odnośnie tego, że wedle tamtego przepisu niemiecki policjant patrolujący ulice nie ma obowiązku wylegitymować się! Przecież, nie muszą to być specsłużby, a zwykły policjant.
    Gdy czarne owce w liczbie 1 promila są tolerowane to ogół jest tak oceniany. Tak było jest i będzie.
    A szkoda, bo Marsz Niepodleglości to nie tylko zadymy. Nie tylko, a może przede wszystkim też chęć przesłania wiadomości do narodu. Tylko, że media nie pokażą tego.
    https://www.youtube.com/watch?v=WAXUAD7_cI8
    Szczególnie końcówka ważna. Ruch Narodowy dostrzega problem, ale też odcina się od tego typu zachowań.

Piszecie o tym chłopaku od podpaleń. Przypomina się mi ten motyw z krzesłem i prezydentem. Można to na każdą stronę interpretować, ale najbardziej ubawił mnie fakt seryjnego występowania tego gościa w tym zamordystycznym państwie w publicystycznych programach w (o zgrozo) reżimowych stacjach (przypominam: ciągle ostro poszukiwany przez swojskie gestapo!) i... nieznajomość prawdziwych jego danych personalnych wśród najbliższych działaczy i współpracowników. Totalitaryzm? Raczej kartoflana republika...
    No z tego co wiem to siedział on miesiąc w areszcie, a w maju skazano go decyzją administracyjną na miesięczny pobyt w psychiatryku. No coż...komuniści też wysyłali opozycjonistów do psychiatryka. Podniósł krzeslo. A mógł zabić!
    - Mężczyzna podczas przewożenia na komisariat sam przyznał, że chciał rzucić krzesłem w prezydenta, aby zwrócić uwagę na to, że media prezentują tylko dwóch kandydatów do wyborów - mówi tymczasem Mariusz Ciarka, rzecznik małopolskiej policji. - Jest zatrzymany. Zbieramy materiały dowodowe - dodaje.
    Tak samo jak z podpalaczem budki? Tak samo jak z Wiplerem? Żałosne...

http://polskaniepodlegla.pl/wydarzen...polskich-miast

A teraz wyobraźcie sobie jaka byłaby wrzawa, gdyby przyznało się do tego jakieś nacjonalistyczne ugrupowanie A tak cisza...Całkowity relatywizm.

Ah cos mi umknęło.
    co zresztą nie ma NIC WSPÓLNEGO Z JAKĄKOLWIEK PROWOKACJĄ

PW.: Widzisz, ale facet nauczył ich, że on dzwoni i on im rozkazuje. I tak samo poszli, spalili budkę pod ambasadą, bo minister osobiście wymyślił taką...wiesz z takiego...

E.B.: Taką koncepcję, tak, tak."

Oczywiście musiałbym poznać twoją opinię na temat afery z Sienkiewiczem. Człowiek, który kłamał ws pobicia Wiplera. Wersja "świadka TVN" nie znalazła potwierdzenia w nagraniu wideo. No, ale "sprawa jest tak ewidentna, że nie chce mi się jej komentować"
    Nawet organizatorzy marszu oddzielają się od chuliganów i nic nie wspominają o tym, że były jakieś prowokacje
    I dobrze, że RN odcina się od chuliganów.
    Nic nie wspominają?
    https://www.youtube.com/watch?v=SRwIITKVoxA

Kolejny niedoinformowany. Zwyczajnie kłamiesz przez niedoinformowanie. Przykre, ale jakże typowe.
    I czy czasem nie wprowadzono tego przepisu, że nagrania wideo czy tam audio pozyskane w nielegalny sposób nie będą mogły być brane jako dowód? Oczywiście trzeba wspomnieć tu inne afery podsłuchowe (nie dotyczą tylko narodowców). Nie wiem czy w ogóle się orientujesz w sprawach kraju.
    http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id,65...ajcie-sie.html

To wygląda ni mniej ni więcej : nawet jeśli taśmy mówią prawdę to wystarczy, że udowodnimy ich nielegalne pochodzenie to i tak nic nie możecie nam zrobić. Gardzę.
    Ostatnio edytowane przez Sam Fisher ; 11-07-2015 o 09:51

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach

No z tego co wiem to siedział on miesiąc w areszcie, a w maju skazano go decyzją administracyjną na miesięczny pobyt w psychiatryku. No coż...komuniści też wysyłali opozycjonistów do psychiatryka. Podniósł krzeslo. A mógł zabić!
    Cały czas siedzi w więzieniu, a koledzy(Sekcja Wu) na FB zbierają pieniądze od naiwniaków na wypiski, i kreują go na więźnia politycznego, a okazuję się, że to zwykły cwaniaczek bandziorek ścigany kilkoma listami gończymi za inne przestępstwa(oszustwa, kradzieże, składanie fałszywych zeznań,posługiwanie się fałszywymi danym osobowymi, napaść na funkcjonariusza) takich ma bohaterów polska prawica
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Strona 475 z 636 PierwszyPierwszy ... 375425465473474475476477485525575 ... OstatniOstatni