Strona 158 z 179 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 35 podziękowań w 30 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Z artylerii warto brać tylko balisty.
    Czemu?
    Co dają te budynki V tieru?
    Jak najprościej doprowadzić do wojny domowej?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    Stary nick: Drakensang

Asuryan
    Gość
    Są tanie, szybko dostępne, mogą się ruszać. Wielkie balisty niby mają większy zasięg, ale są nieruchome. Oczywiście amunicja tylko wybuchowa. Inne machiny są za drogie lub zadają za mało obrażeń.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Balisty (te zwykłe podstawowe) mają same plusy: zasięg, różne rodzaje amunicji (choć w praktyce używam tylko dwóch zwykłych i wybuchowych, ogniste chyba na słonie ale to trzeba by sprawdzić), mogą się poruszać.
    Plus to co wymienił Asuryan.

Tier V to budynki unikatowe dla nacji i w sumie dają minimalnie lepsze premie niż IV, ale ja stawiam je głownie dla klimatu.

Walcz liderem swojej nacji i zrób poparcie ponad 70% dla monarchii i koło 50-60% (chyba bo nie pamiętam) dla republik.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Przy monarchii poparcie od 69%, przy republice od 49%. Co do sposobu na rydwany i słonie to, jak na prawie wszystko w tej grze, najlepsze są oszczepy. Nie ważne czy z piechoty czy od harcowników. Rydwany zostaną mocno osłabione i kilka padnie, a słonie wpadną w panikę albo nawet padną (przy płonących chyba szybciej wpadną w szał, ale nawet jedna salwa zwykłych oszczepów wystarcza). Balistami możesz nie trafić tyle razy ile trzeba, może być ciężej. Łucznicy też powinni pomóc, słonie mogą wpaść w szał od płonących strzał, ale rydwanom wiele nie zrobią, mimo zasięgu mają małe obrażenia w porównaniu do oszczepów.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Cytat Zamieszczone przez majkel Zobacz posta
    Przy monarchii poparcie od 69%, przy republice od 49%. Co do sposobu na rydwany i słonie to, jak na prawie wszystko w tej grze, najlepsze są oszczepy. Nie ważne czy z piechoty czy od harcowników. Rydwany zostaną mocno osłabione i kilka padnie, a słonie wpadną w panikę albo nawet padną (przy płonących chyba szybciej wpadną w szał, ale nawet jedna salwa zwykłych oszczepów wystarcza). Balistami możesz nie trafić tyle razy ile trzeba, może być ciężej. Łucznicy też powinni pomóc, słonie mogą wpaść w szał od płonących strzał, ale rydwanom wiele nie zrobią, mimo zasięgu mają małe obrażenia w porównaniu do oszczepów.
    Co do obrażeń to herenzje opowiadasz, dobrzy łucznicy będą odstrzeliwali wroga w dużych ilościach, oszczepy mają szansę na dwie czy trzy salwy zanim będą musieli zwiewać. Jedyni sensowne oszczepy to Royal Peltasts.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Bo widzisz, ja pisałem o łucznikach i balistach w kontekście kontry na słonie czy rydwany:p. W ogólnym rozrachunku to oczywiście łucznicy są lepsi od harcowników, choć ja osobiście preferuję procarzy. A oszczepników nie doceniasz, przeciw komputerowi, który dąży do jak najszybszego zwarcia łucznicy i tak wiele się nie nastrzelają i o wiele lepiej jest wziąć oszczepników, ich dwie salwy zrobią tyle co łucznicy, a może i nawet więcej.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Cytat Zamieszczone przez majkel Zobacz posta
    Bo widzisz, ja pisałem o łucznikach i balistach w kontekście kontry na słonie czy rydwany. W ogólnym rozrachunku to oczywiście łucznicy są lepsi od harcowników, choć ja osobiście preferuję procarzy. A oszczepników nie doceniasz, przeciw komputerowi, który dąży do jak najszybszego zwarcia łucznicy i tak wiele się nie nastrzelają i o wiele lepiej jest wziąć oszczepników, ich dwie salwy zrobią tyle co łucznicy, a może i nawet więcej.
    Mi się ostatnio udało zamknąć wroga na małym terenie i potem cierpliwie go wystrzelać. Jedyny problem jest jak oddział ma duże tarcze, ciężko jest ich ugryźć. Ale na wschodzie cokolwiek co strzela sobie całkiem nieźle radzi.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Co do oszczepników, to polecam sprawdzić Traków. Koszą wszystko, co wejdzie im w zasięg, a do tego w zwarciu też można nimi coś ugrać.
    Rydwany zazwyczaj kontrowałem jazdą do walki w zwarciu (szturmową nie próbowałem, bo nie miałem nigdy okazji) i nawet przeciętnie silni jeźdźcy nie mieli problemów.
    Ze słoniami jest trochę gorzej. Moim ulubionym sposobem są konni oszczepnicy. Do tego w miarę łatwo można pokonać je odpowiednią piechotą. Wystarczy zaatakować je z flanki/tyłu włócznikami lub trackimi albo dackimi falxmenami. Najczęściej jednak używa się do tego pieszych strzelców z racji dostępności.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    czy wie ktos jak wlaczyc napisy pl podczas przemowy generała przed bitwą? mam właczone napisy w opcjach graficznych czy dzwiekowych nie pamietam juz gdzie dokładnie - a nie ma ich przed bitwą - gra oryginalna odpalana przez steam żeby nie było......

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    W tej części przemowy generałów potraktowano olewatorsko i nie ma nawet napisów do nich, nic nie poradzisz.

Strona 158 z 179 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni