Strona 58 z 267 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 35 podziękowań w 30 postach
    Z nimi jest ten problem, że normalnie należą do swoich zakonów, ale w czasie wojny tworzą osobne szwadrony kawalerii uderzeniowej.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    Stary nick: Drakensang

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Imperium posiada 4 zakony rycerskie - więcej ich oficjalnie nie ma, bo większość tych z Call of Warhammer to wymysły fanów - opisy tutaj:
    http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post361954
    Na upartego mamy piąty zakon - Synów Mannana - znalazłem o nich trochę informacji w oficjalnym podręczniku do przygód.

Edit. Przez swoje gapiostwo, oraz czas jaki minął od przeglądania tegoż dodatku przyznaję się bez bicia to błędu. Jest to dodatek nieoficjalny :/
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 15-09-2015 o 08:14
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ja znałem te zakony z Call of Warhammer zanim w to zagrałem, ale masz racje, oficjalnie są te 4, to może ktoś wytłumaczyć skąd zakony takie jak np: rycerze wewnętrzego kręgu czy złotego lwa ? Wymysły fanów, czy zakony z książek, które nie są oficjalne wliczane w książki o warhammerze ?

I jeszcze jedno pytanie, czy to ja nie doczytałem gdzieś czy na razie nic nie zapowiada pojawienia się Kislev ?
    "Historia będzie dla mnie łaskawa, ponieważ zamierzam ją napisać."

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Cytat Zamieszczone przez sebus12321 Zobacz posta
    I jeszcze jedno pytanie, czy to ja nie doczytałem gdzieś czy na razie nic nie zapowiada pojawienia się Kislev ?
    Nie ma i nie będzie. Ostatni AB dla niego jest z 6 edycji, a robią na podstawie 8. Poza tym obecnie jest to ruina.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Drakensang Zobacz posta
    Nie ma i nie będzie. Ostatni AB dla niego jest z 6 edycji, a robią na podstawie 8. Poza tym obecnie jest to ruina.

Chwila, przecież ten Warhammer dzieje się, przed wielkim najazdem Chaosu, a tam Kislev pomimo iż mocno ucierpiało Praag cięgle dycha, a obecna władczyni stara się umocnić i odbudować kraj.

Ja znałem te zakony z Call of Warhammer zanim w to zagrałem, ale masz racje, oficjalnie są te 4, to może ktoś wytłumaczyć skąd zakony takie jak np: rycerze wewnętrzego kręgu czy złotego lwa ? Wymysły fanów, czy zakony z książek, które nie są oficjalne wliczane w książki o warhammerze ?
    Skoro są wymysłem fanów, to informacje o nich pochodzą właśnie z książek, które są nieoficjalne.

Tutaj masz trochę o zakonach, ale nie wiem na ile wszystkie są oficjalne a na ile to wymysł fanów - http://bractwo-kosci.fabularny.net/i...&theme=Printer
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Chwila, przecież ten Warhammer dzieje się, przed wielkim najazdem Chaosu, a tam Kislev pomimo iż mocno ucierpiało Praag cięgle dycha, a obecna władczyni stara się umocnić i odbudować kraj.
    W większości jest to ruina. Na jedno wychodzi, poza tym kluczem jest to, że ta gra jest robiona na podstawie 8 edycji, a Kislev był do 6 edycji. Jeśli do czasu wydania gry nie pojawi się 8 edycja dla Kislevu to nawet w DLC ich nie zobaczymy.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Drakensang Zobacz posta
    W większości jest to ruina. Na jedno wychodzi, poza tym kluczem jest to, że ta gra jest robiona na podstawie 8 edycji, a Kislev był do 6 edycji. Jeśli do czasu wydania gry nie pojawi się 8 edycja dla Kislevu to nawet w DLC ich nie zobaczymy.

I pewnie przez to ujrzymy mapę strategiczną ala empire, bo jak inaczej przeskoczą tereny zajmowane przez nacje, które oficjalnie odeszły w mroki zapomnienia.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Dla mnie kluczem jest to, ze gra ma nawiązywać do czasów przed burzą chaosu a wtedy kislev mimo, że oslabione wciąż trwało i jak ktoś pisał zaczęło się odbudowywać, dla mnie to będzie straszliwy błąd, jeśli pominą te legendarną krainę, która zawsze dzielnie jako pierwsza stawia czoła chaosowi

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Dla mnie kluczem jest to, ze gra ma nawiązywać do czasów przed burzą chaosu a wtedy kislev mimo, że oslabione wciąż trwało i jak ktoś pisał zaczęło się odbudowywać, dla mnie to będzie straszliwy błąd, jeśli pominą te legendarną krainę, która zawsze dzielnie jako pierwsza stawia czoła chaosowi
    To jest gra na podstawie 8 edycji, zrobią AB Kislev to będzie Kislev. Nie będzie to nie będzie. Jak znam życie licencja jest tak zrobiona, że nie mogą tworzyć nowych rzeczy.

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Też tak przypuszczam, szkoda też, ze zamknęli furtke dla moderów, przeciez gdyby nie mody do medievala 2 to, ehh aż strach pomyśleć :p

Strona 58 z 267 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów