Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 471

Wątek: Dyskusja ogólna

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Propanbutan.

Zagrałem sobie bitewkę na I poziomie nową nacją. Gra straciła trochę uroku, wszyscy pogrywają barbarzyńcami, ale w dalszej perspektywie otwiera nowe możliwości. Już od I poziomu będzie można cieszyć się bitwami z udziałem całego sprzętu. Strzelcy przestają być bezkarni, a artyleria nieosiągalna. Co wpłynie negatywnie na popularność tych rodzajów jednostek. Suma summarum in plus.

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Otrzymał 98 podziękowań w 83 postach
    Tego gracza propanbutan nie znam ale pewnie musi być dobry. Na I poziomie nie ma artylerii a jeśli mówimy o bitwach wyłącznie I poziomowych jednostek to mimo pojawienia się kawalerii to poprawia to sytuację tylko nieznacznie, bo ta kawaleria nie ma szarży a bez niej nie jest w stanie szybko wyciąć łuczników
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 3 postach
    Wow pierwsza bitwa na nowym patchu i od razu Rubikon - jestem zachwycony zarówno mapą jak i grą. Sama mapa jest wyśmienita - jestem pewien, że nie będzie tu takiej schematyczności jak na innych mapkach. Możliwości taktyczne są tu znacznie większe i starcia wreszcie wyglądają podobnie do tego:

Ale oczywiście z podziałem na 2-3 fronty.
    Mapa jest też bardzo dobrze zrealizowana w kwestii technicznej. Łudziłem się, że twórcy poprawili silnik ale to tylko mapa została graficznie tak dopieszczona. Stare mapy nadal wyglądają okropnie. Poza tym moi Grecy dostali nareszcie możliwość zasłonięcia się tarczami przed łucznikami. Można jak w klasycznym TW ustalać ilość szeregów naszej armii i przybliżać kamerę na maxa. Ogólnie gra się jakoś tak lepiej, płynniej, wygodniej.

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało Krecik1218 za ten post:

Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Cytat Zamieszczone przez Wielki Mistrz Malborka Zobacz posta
    Tego gracza propanbutan nie znam ale pewnie musi być dobry. Na I poziomie nie ma artylerii a jeśli mówimy o bitwach wyłącznie I poziomowych jednostek to mimo pojawienia się kawalerii to poprawia to sytuację tylko nieznacznie, bo ta kawaleria nie ma szarży a bez niej nie jest w stanie szybko wyciąć łuczników
    To co jest na pierwszym poziomie wystarczy, by przegonić strzelców, rozpoznać teren, postraszyć. Na drugim i trzecim poziomie mamy Charge, a to już wystarcza by pogonić pojawiającą się artylerię, przerzedzić strzelców, a gdy zajdzie potrzeba zrobić przekładaniec.

6. Użytkownicy którzy uznali post Samick za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Ktoś z was otrzymał info z kodem do Areny?
    Over a year ago, you signed up for the Total War: ARENA Vanguard mailing list. We promised you in-game items before the game's final release. As we've just entered Closed Beta with the huge Fury of Arminius update, you are now receiving your reward for signing up so early. They are purely cosmetic and don’t affect any in-game stats, and can be forged on top of suitable unlocked equipment. The Vanguard items are:
    • The Alpha – A set of both graceful and vicious looking Corinthian Helmets that look progressively more intimidating as you scale the Greek unit tree.
    • The Vanguard – A set of beastly Scutum shields for Roman infantry which become increasingly more formidable with higher unit tiers.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Tak. Takie sobie te zmiany, jednak pozwoli to ciut lepiej spersonifikować nasze jednostki. Dla kolekcjonerów - must have.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    We wanted to give you an update of what's coming soon. Four new Barbarian units will be launched in game with the next patch, including ARENA's first female unit: Andarta's Swords. You can hear more about them in our live stream today at 4pm BST.
    Info z maila, który do mnie przyszedł. Kolejny patch = kolejne 4 jednostki + 1 jednostka kobiet.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Zastanawia Mnie jedno, skoro mają dobić do 8 tieru, to znowu będą to tylko pojedyncze jednostki na tier, jak w jakimś łańcuszku, czy jednak zrobią jakieś odgałęzienia? Bo zapowiedź 4 nowych + babki, wygląda mi na taki łańcuszek... Liczę na to, że dodadzą jednak oprócz piechoty nowe konie i procarzy... Szkoda, że o Werygentoryksie cisza, bo to oznacza, że jeszcze go nie wypuszczą.
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Chłop Awatar Yankesss
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Czy komuś wiadomo czy coś zrobią jeszcze z pikinierami? Bo wczoraj pierwszy raz nimi zagrałem i miałem z kolegą niezłą załamke, mianowicie ustawiłem tą falange pik do obrony przejścia do katapult i łuczników, jest ok super, do póki ci łucznicy których bronili pikinierzy sami ich nie zabili, łucznicy innego gracza chcieli przejść już na front walk a wyglądało to tak 'Hej ludzie, co wy na to że podźgamy ich w plecy? dzig dzig dzig' no ok bym już zrozumiał jak w innych medievalach jak konnica twoja wbiega w twoje piki zdycha, ale zazwyczaj mogli po prostu marszem przejść ale to od frontu pik, a nie żeby zza pikinierów przez nich przechodzili gdzieś a ci ich dźgali w plecy! Zanim się zorientowałęm zrobili 8k Friendy Fire, a to było wtedy na dodatek moje pierwsze zwycięstwo i tą minusową kase pomnożyło mi 2 razy! T.T
    To troche dziwne że dosłownie własnych dźgają w plecy i to serio sę robi też uporczywe jak inni gracze nie wiedzą że moi będą ich dźgać gdy przede mną jest wróg a w opisie jednostki nie było żę mogą robić aż taki chamski FriendyFire...nawet mojego generała zabili i właśnie wtedy się skapłem co się dzieje i zobaczyłem te trupy pod nogami pikinierów XD
    http://i.imgur.com/05UvLaT.jpg
    http://i.imgur.com/Rdahla4.jpg

I czy wiadomo czy coś z tym zrobią? Bo przy grze z randomami to gdy chce kogoś obronić to to robie a na koniec umierają z mojej ręki...traci się tą motwacje ochrony 2 jednostek łuczników przed 6 innymi wrogami gdy ci nagle chcą gdzieś pójść i wszyscy martwi.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Pikinierzy są tu tacy, że powodują FF przy np. ucieczce swoich. Mam wątpliwości, czy CA coś z tym zrobi, bo to masakra jest (zamiast tego w Barbarzyńców pakują jednostki).

Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni