Strona 66 z 267 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Chodzi o to, że Zwierzoludzie w 7 edycji doczekali się swojego AB i był tam podany konkretny rejon ich występowania - wystarczy dać ich jako hordę, niczym Hunów w Attyli i mamy konkret. To raz, a dwa - będzie można nimi grać sobie (rasami ogłoszonymi jako grywalne), od razu mówię, narzędzi modderskich brak, więc o modach konkretnych jak dodanie grywalnych nacji możecie sobie pomarzyć. Po drugie - zależy, co rozumiesz przez słowo "Najwięcej ras" - bo jeśli chodzi Ci o Estalię, Arabię, Amazonki czy Cathay, to raczej od razu można o tym zapomnieć, skoro działa na licencji GW.
    Raczej miałem na myśli te które się doczekały oficjalnych AB, ale np przestały być aktualizowane w kolejnych edycjach. I tak sobie wyobrażam Zwierzoludzi. Co do narzędzi moderskich, to największy błąd CA jaki mogą zrobić. Z ostatnim dodatkiem powinni je udostępnić. Należy się uczyć od najlepszych w tej kwestii, czyli Bethesda. Ich Fallout 3 żył długo i ludzie kupowali dodatki dlatego właśnie że był świetny to raz, a i dlatego że można modować ile się chce. Skyrim to samo. I Fallout 4 też ma to wsparcie. Rome II umarł dla mnie dlatego że mody jakie są w nim a jakie są do jedynki to inna liga. Nie rozumiem tego zagrania, niech wydają DLC ile chcą, dodatki, ale gdy skończą wsparcie dla tej gry, co im szkodzi by ludzie to modowali >? Strzał w stopę.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Nowy filmiaszcz:
    https://www.youtube.com/watch?v=MnO2Pil0hOI
    Co do Legendarnych Lordów to z tego co pisali to wybór lorda będzie miał wpływ na jednostki pewnie np. bonus do pancerza. Choć może się to jeszcze zmieni. Fajnie by było jakby np. u krasnali wybierając tego króla będącego zabójcą smoków te jednostki by były w jakiś sposób inne.
    Ciekawym rozwiązaniem są dwa rodzaje lordów. Jedni będą miotać zaklęciami podczas gdy inni sami będą wyrzynać setki wrogów. No i nie będzie tu rozwiązania z shoguna 2 gdzie gienek mógł schodzić z wierzchowca. Tutaj jak temu miglancowi z gryfonem dasz konia to będzie konno cały czas. Jak nie dasz gienkowi nic to na pieszo będzie zaiwaniał.
    EDIT. Te krasnale niby nie ruchliwe, a z tym gienkiem w lektyce zaiwaniają jak mała wyścigówka.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Kobrax, ja bym zostawił stary dobry sposób, związany z bitewniakiem - przykład? Ot Imperator ma w ZOO oswojonego smoka, gryfa też. Możliwość ujeżdżania przez niego smoka, zamiana na gryfa przed bitwą, na konia, bądź walka pieszo, byłaby czymś dobrym, to samo jazda.
    Ares - prosty, acz idiotyczny powód, czemu modowalny TW:Warhammer nie będzie - licencja GW, która zakazuje.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Ale tu tak będzie. Przed bitwą decydujesz na czym ma gienek być. Nie jestem pewien ale chyba na mapie kampanii jakoś to się będzie robić. Pewnie w widoku gienka. Tylko podczas bitwy gienek będzie "niezmienny" tak jak to prawie zawsze było w serii TW.

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Bo ja uważam tak:
    Imperium - Teogonista Volkmar
    Jednak mylnie. W przypadku Imperium będzie to Balthasar Gelt, Patriarcha Kolegiów Magii. Z jednej strony fajnie, bo magia, z drugiej strony też Altdorf. Wolałbym chyba arcykapłana Ulryka i Middenheim jako startowe w przypadku wyboru drugiego legendarnego przywódcy tej frakcji.
    U krasnoludów bowiem powinny być to różne twierdze. Karaz-a-Karak lub Karak Kadrin.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Mógłbym zobaczyć, skąd to info? Bo mnie to bardzo ciekawi. Z drugiej strony, skoro byłoby to nastawione na lorda miecza i lorda magii, to prawdopodobnie nie Krell, a Heinrich Kemmler, Mistrz Liszy będzie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Stąd:
    Cytat Zamieszczone przez Kobrax Zobacz posta
    Od 7:37

8. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=kgyGMpmBRR0

Po tym filmiku mam tylko dwie opinie-
    Po pierwsze marketing segi sie nie zmienil wcale-jest to kolejny fim o Niczym,samozachwyt i nic konkretnego o grze.
    Po drugie-jezeli ktos z CA sie wypowiada o nowym tytule a z tylu jest pokazena Rome II total fail to mam naprawde bardzo zle odczucia?Chcieli w ten spsob odepchnac fanow od kupna?Czy tez jest to zupelny brak kmpeytencji czy jakiegokolwiek logicznego roumowania ze storny CA-w sumie nie ma sie co dziwic skoro teraz pracuje tam wiekszosc anglikow....
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    A mnie się tam Romek 2 podoba najbardziej ze wszystkich części. Poprzednie to dla mnie porażki, a medek 2 wychwalany przez wszystkich to dla mnie popis bugów i głupoty. Romek 2 idealny nie jest ale jest wystarczająco dobry. Jedyne co mi w Romku 2 się nie podobało i wolałem w tym względzie medka 2 to rozwój miasta. Chętnie bym ten medkowy w warhamerze zobaczył, tylko zmianę miasta na zamek bym nie dawał ewentualnie.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Memnon[pl] Zobacz posta
    https://www.youtube.com/watch?v=kgyGMpmBRR0

Po tym filmiku mam tylko dwie opinie-
    Po pierwsze marketing segi sie nie zmienil wcale-jest to kolejny fim o Niczym,samozachwyt i nic konkretnego o grze.
    Zgodzę się z Tobą. Wypuszczanie takich filmików co jakiś czas to chwyt marketingowy, ale jak dla mnie strasznie irytujący. Sypią okruszkami chleba przed graczem, czasami dadzą coś więcej i tak po nich do celu, czyli premiery.

@Kobraxie - wiadomo, że Medival 2 to gra pełna bugów i głupoty, podobnie jak pierwszy Rome, ale pomimo tego te dwie odsłony cieszą sie popularnością, ze względu na ilość modów do nich.
    A co do zamiany, to jest głupota i nie powinno tak być. Na szczęście świat Młota jest na tyle opisany i znany, że nie zaistnieje coś takiego.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 06-10-2015 o 09:32
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 66 z 267 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów