Strona 75 z 267 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Może dlatego, że po prostu to są moje wymagania odnośnie gry? Zacznijmy od tego, że nie rozumiem tego bólu na temat DLC - jeśli wam się chce narzekać i nie chce się DLC kupować, to nie kupujcie, proste. Oszczędźcie innym swoich żali, bo to głównie zaśmieca forum i to jest właśnie strzałem w kolano też ze strony graczy. Może inaczej - strzałem w kolano jest robienie takich DLC, a fanów zaśmiecanie forów żalami na temat DLC, że to się nie podoba, tamto nie podoba. Nic z tym nie zrobicie, tak działa rynek gier i nie do nas należy zmiana tego kierunku, a do wydawców. Dodam więcej - zrozumieć mogę to, że każde DLC ma swoje wady i zalety, ale wymyślanie, że wadą jest to, że info o nim pojawia się przed premierą, bądź wycina tak podstawową nację jak np. Imperium czy właśnie Chaos uważam za przejaw głupoty.
    Ja powiedziałem, co uważam.
    Sorry, ale rynek gier nie opiera się tylko na firmach je robiących i zbijających na tym kasę, ale także na graczach i skoro jak piszesz wylewają oni swoje żale i robią, to coraz częściej to znaczy tylko, że istnieje problem. A wydawca, ma w głębokim poważaniu sugestię, aby coś zmienić i przypodobać się graczom i zrobić ukłon w ich stronę dobrym tytułem. Ciekawy jestem tylko, czy gdyby to nie był to Warhammer, ale kolejny historyczny TW, to czy nie narzekałbyś na równi z innymi.
    Ja nikomu nie zabraniam kupować, bo to jego kasa nie moja. I nie uważam, że jeżeli ktoś narzeka na nową odsłonę to zaśmieca forum, bo tak samo można stwierdzić, że pisanie achów i owachów na jej temat jest tym samym. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie póki trzyma się tematu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A co mnie Dawn of War II to jest temat o Warhammerze TW... (Swoje zdanie o DoWII mogę napisać w temacie o tej grze.)
    Inna gra, inne studio, inne uniwersum, inne realia.
    Ja czekam na tego młotka ale wymagania mam do niego dużo większe niż Arroyo. Mnie sam fakt że tylko będzie nie raduje.

To że będzie masa dlc jest już normą. Inną sprawą jest to co jest w tym dlc.
    DLC to powinny być dodatki/bajery.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Sorry, ale rynek gier nie opiera się tylko na firmach je robiących i zbijających na tym kasę, ale także na graczach i skoro jak piszesz wylewają oni swoje żale i robią, to coraz częściej to znaczy tylko, że istnieje problem. A wydawca, ma w głębokim poważaniu sugestię, aby coś zmienić i przypodobać się graczom i zrobić ukłon w ich stronę dobrym tytułem. Ciekawy jestem tylko, czy gdyby to nie był to Warhammer, ale kolejny historyczny TW, to czy nie narzekałbyś na równi z innymi.
    Ja nikomu nie zabraniam kupować, bo to jego kasa nie moja. I nie uważam, że jeżeli ktoś narzeka na nową odsłonę to zaśmieca forum, bo tak samo można stwierdzić, że pisanie achów i owachów na jej temat jest tym samym. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie póki trzyma się tematu.
    Sorry, ale od początku, gdy powstał temat, że wychodzi Total War: Warhammer to ciągle są jakieś tutaj zastrzeżenia ze strony graczy "To się nie podoba, tamto się nie podoba". Wg mnie narzekacie i dmuchacie na zimne. Równie co mogę nie kupić gry i gadać co chwila, jakie to jest głupie, jak to nie pasuje i jest złe. Potem się dziwię, że na FB na fanpage'u orga są ciągle burze odnośnie tego, że jak to ujmują? "Scena Total War jest najbardziej zgniła ze wszystkich"? Zamiast marudzić o każdej informacji odnośnie gry po prostu cieszmy się, że wychodzi gra i wyciągajmy z tych nowinek też dobre wnioski np. że przynajmniej Chaos będzie w grze. Bo od samego początku, gdy oglądam ten temat, to co strona przewija się marudzenie, że to złe, to jeszcze gorsze - to odstrasza graczy i (być może) przyszłych bywalców na forum.
    Nie narzekałbym, bo i tak nie interesowałby mnie singleplayer, a multiplayer. Zresztą i tak gram na wysokim poziomie trudności zawsze w kampanie. Dla mnie Total War to multiplayer, który wg mnie jest wyznacznikiem tej serii i nic tego nie zmieni. Narzekałbym jednak na to, gdy wszystkie jednostki pod względem pancerza są papierowe aż do bólu (tu TW: Attila) lub niegrywalne. Takie DLC to wg mnie powinien być smaczek dla gracza, który byłby znudzony grą ciągle tymi samymi nacjami.
    Iturielu, nacje w DLC to też dodatek/bajer, w końcu urozmaica grę, gdy jesteś już znudzony podstawowymi nacjami.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Jestem nastawieni negatywnie bo tak nauczyły mnie poprzednie gry.
    Bo jak są same zachwyty to twórcy idą tylko na łatwiznę, a tak muszą choć trochę się wysilić.

A jak gra będzie kapitalna to będę ją wszędzie chwalić i pokazywać, tak jak robię z Age of Wonders III. (Polecam bo bardzo fajna)

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Powtórzę po raz kolejny - każdy ma takie samo prawo narzekać i się cieszyć - i nie zabronisz komuś tego robić. Nikt Cię nie powstrzymuje, aby wyrażać swój zachwyt. Nie podobają się negatywne opinie na fb? Napisz swoją pozytywną lub się zapytaj, o co chodzi.
    Śmieszy mnie zarzut, że odstręczamy narzekając ludzi od forum... agora jakby ktoś przejrzał powinna odstręczać od pisania tam, a pojawiają się nowi ludzie od czasu do czasu. Podobnie jak zarzut, że zniechęcamy od kupna gry. Przykro mi, ale ja nie pracuję w CA by robić pozytywną reklamę, a Ty zapewne też nie by robić pozytywną.
    Ile jest ludzi tyle jest opinii.
    Każdy ma swój mały rozumek (ja też mam) i każdy zrobi, co zechce w dniu premiery. I na tym proponuję zakończyć dyskusję, czy wolno nam wyrażać zniechęcenie, obiekcje czy też zachwyt.

Co do DLC - zgodzę się, że w nich powinny się pojawić nacje dodatkowe - np. jakieś mniejsze i mniej istotniejsze plus nowe tereny lub inne bajery. Patrząc jednak na Warhammera, Chaos nie jest pomniejszą nacją, ale jak pisał Ituriel nacją większą, która jest wkomponowana nierozerwalnie z świat universum i powinna się pojawić normalnie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Powtórzę po raz kolejny - każdy ma takie samo prawo narzekać i się cieszyć - i nie zabronisz komuś tego robić. Nikt Cię nie powstrzymuje, aby wyrażać swój zachwyt. Nie podobają się negatywne opinie na fb? Napisz swoją pozytywną lub się zapytaj, o co chodzi.
    Śmieszy mnie zarzut, że odstręczamy narzekając ludzi od forum... agora jakby ktoś przejrzał powinna odstręczać od pisania tam, a pojawiają się nowi ludzie od czasu do czasu. Podobnie jak zarzut, że zniechęcamy od kupna gry. Przykro mi, ale ja nie pracuję w CA by robić pozytywną reklamę, a Ty zapewne też nie by robić pozytywną.
    Ile jest ludzi tyle jest opinii.
    Każdy ma swój mały rozumek (ja też mam) i każdy zrobi, co zechce w dniu premiery. I na tym proponuję zakończyć dyskusję, czy wolno nam wyrażać zniechęcenie, obiekcje czy też zachwyt.

Co do DLC - zgodzę się, że w nich powinny się pojawić nacje dodatkowe - np. jakieś mniejsze i mniej istotniejsze plus nowe tereny lub inne bajery. Patrząc jednak na Warhammera, Chaos nie jest pomniejszą nacją, ale jak pisał Ituriel nacją większą, która jest wkomponowana nierozerwalnie z świat universum i powinna się pojawić normalnie.
    Co do DLC nadal się z Twoją opinią nie zgadzam i będę podtrzymywać swoją opinię. I powtórzę się jeszcze raz na koniec - wolisz narzekać, bądź nie masz kasy na DLC? Nie kupuj, proste. A teraz koniec dalszej dyskusji, jak to ująłeś

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Co do DLC nadal się z Twoją opinią nie zgadzam i będę podtrzymywać swoją opinię. I powtórzę się jeszcze raz na koniec - wolisz narzekać, bądź nie masz kasy na DLC? Nie kupuj, proste. A teraz koniec dalszej dyskusji, jak to ująłeś
    Każdy ma prawo narzekać, a inni się zachwycać. I każdy ma prawo krytykować firmę za kierunek w który idzie, jeśli od lat wspierał jej dzieła finansowo. Wolność słowa, to podstawa. I jeszcze jedno, mam prawo krytykować DLC, ponieważ od czasu ich pojawienia się wiele tytułów poszło na dno. Robiąc taka zagrywkę z Chaosem pokazują że mają nas głęboko w poważaniu a liczy się kasa tych co są ślepo oddani marce. To samo prezentowali w Rome 2 gdzie Grecy byli dodatkiem....

Zgadzanie się na taką politykę spowoduje że będzie ona jeszcze bardziej chamska. Zgadzam się iż małe frakcje, które nie mają już aktualizowanych army booków powinny być w takiej formie DLC. Ale najważniejsze rasy w DLC...To już skok na tych co nie mogą się ich doczekać. Arroyo chcesz sytuacji by w np. Medieval 3 gra Polską i Czechami była tylko jeśli kupisz DLC, a jeśli zamówisz przed premierową będziesz mógł grać Mongołami...Do tego prowadzi polityka CA a My ją wspieramy jak osły.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Po pierwsze odnośnie porównania do kupna auta. Nie wiem czy się interesowaliście na serio kupnem auta ale obecnie za wiele rzeczy trzeba extra płacić. Radio kosztuje zazwyczaj kilkaset złotych extra ale jest w standardzie(niby)
    Seria TW będzie teraz tak wyglądać, że za normalne rzeczy trzeba będzie extra płacić. Tak jak za większość rzeczy w wielu branżach.
    Polityka firmy się nie zmieni, bo jeżeli jeszcze nie zauważyliście to na tym świecie liczy się kasa. To ona jest na pierwszym miejscu, potem są dopiero ludzie.

Co do TW:W to gra pewnie będzie wspierana DLC dłużej od Romka. Skoro mówili m.in. o bohaterach i generałach w DLC to można się domyśleć że będzie tego ogrom. Ponadto do każdej frakcji można dodać osobne DLC z jej "ulepszeniem". Do tego DLC z nowymi frakcjami, zarówno płatne (większe/ważniejsze frakcje) jak i darmowe (jakieś pomniejsze, nieważne). Oczywiście nie zapominajmy o większych dodatkach, może nawet nowych kampaniach.

Ja mogę śmiało powiedzieć, że rozumiem taką politykę firmy więc jeszcze raz powiem. Nie liczcie, że płakanie na jakichkolwiek forach coś zmieni. Ważniejsze frakcje będą w płatnych DLC (najprawdopodobniej), mniejsze w darmowych bo po co dodawać w aktualizacji jak można to zapisać jako DLC. Darmowe bo darmowe ale jednak DLC. Zwiększy to więc ilość "dodatków" do gry.
    Co do medka 3 i frakcji. Nie liczcie na dużą ilość frakcji. Podstawka to kilka frakcji. Gra powstanie pewnie tylko i wyłącznie dzięki możliwości ogromnej ilość DLC.

Asuryan
    Gość
    Śmiem się z Tobą nie zgodzić iturielu z jednej prostej przyczyny - Dawn of War II (inne uniwersum itp.). Dlaczego ten przykład? Tam nie dostaliśmy w podstawce Chaosu, a zamiast nich mieliśmy Tyranidów (tu mamy alternatywę - wampiry). Chaos doszedł tam w DLC Chaos Rising. Wracając, Tyranidzi spełnili swoją rolę i świetnie zastąpili sługi mroku. Tu wampiry zrobią to samo tak czuję
    Ituriel ma rację. W uniwersum Warhammera Fantasy to Chaos jest jednym z filarów w odróżnieniu od Wampirzych Książąt, więc to on powinien być w podstawowych 4 frakcjach, a pijawki ewentualnie w preorderze (i to nie tylko z Sylvanii).

10. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Tak jak podejrzewałem, strasznie niehistorycznie to wszystko wygląda.

Strona 75 z 267 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów