Ten Age of Sigmar z planami kojarzy mi się z Forgotten Realms i kosmologią, która tam występuje. Tyle, że plany występują tam od początku jako domeny bogów i bóstw, a tutaj nagle w Młotku całkowicie przenoszą akcję do nich, po tym jak świat zostaje zniszczony.
A tak ogólnie w znanych mi światach fantasy(nie tych z gier), jakoś nie kojarzę takich szalonych zwrotów akcji, są oczywiście, ale nie znacznie odmieniają one universa. Bardziej je odświeżają wprowadzając nowe zagrożenia. Jak choćby Czas Kłopotów, zwany też Czasem Avatarów. Ginie kilku starych bogów, pojawiają się nowi, czy też powrót ferimmów, a co za tym idzie powróciło latające miasto Pomrok uwięzione na Planie Cienia. A tutaj całkowicie zniszczyli jedno, by na jego gruzach powstało nowe, chociaż w starym mamy masę białych plam!!

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
Wracając do tematu - w związku z Total War w tym uniwersum żywię wielkie nadzieje, ale także równie wielkie obawy. Zobaczymy w kwietniu co się spełni

Ja czekam, aż ujawnią coś a propo Sylvanii, bo ujawnili Chaos w pre, ale o tej frakcji nie mamy do tej pory nic.