Strona 108 z 114 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1138

Wątek: Dyskusje - Ogólnie

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    Jaki wpływ na bitwy pewnie można by sprawdzić metodą prób i błędów.
    Niestety mam pewien problem, bo zapytałem o to w kontekście wpływu rekrutacji i rozwiązywania oddziałów na populację osad mając w pamięci, że taki wpływ gdzieś miał miejsce. Jednak gdy sprawdzam teraz na szybko w kampanii, to przy rekrutacji ludności nie ubywa, a przy rozwiązywaniu oddziałów nie przybywa Może to było w Rome?
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Otrzymał 98 podziękowań w 83 postach
    Tak, to działało w Romie. W Medku z tego zrezygnowali i słusznie moim zdaniem.
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Dzieki za odpowiedz. Dlaczego uwazasz rezygnacje z tego za sluszna?
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    A ty się Matisek podziel od razu czemu uważałbyś za słuszną. :d

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    To miało nawet jedną zaletę - można było migrować ludnością z miasta do miasta. Rekrutujesz chłopów w jednym mieście, demobilizujesz w innym - zwiększając jego ludność, dzięki czemu można było szybciej rozbudować dane miasto do wyższego poziomu.

Wadą natomiast był ubytek ludności przy szkoleniu armii polowych i garnizonów.

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Jeśli utrzymywałeś stałą rekrutację to nie było mowy o rozwoju przy ultra jednostkach, bo traciłeś co turę 150 ludzi. Przy systemie rekrutacji medka dałkoby radę tracić nawet po 450 na turę.
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Cytat Zamieszczone przez Mefisto7 Zobacz posta
    A ty się Matisek podziel od razu czemu uważałbyś za słuszną. :d
    Chciałem najpierw dowiedzieć się o tych wadach, a potem napisać to, co napisał Domen. Właśnie z powodu migracji ludności pytałem o skalę jednostek. Po tym co napisał WMM to nawet zrodził się pomysł niszczenia miast przez usuwanie z niego ludności, ale to tylko wtedy, gdyby to działało. :/
    Może w plikach da się to zmienić, w końcu czasem skrypt zostaje, ale jest wyłączony jednym wpisem. Poszukam, bo to daje spore pole do popisu.
    KO:
    Niedokończone:
    Oddane:

Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    W Romku blokowało się na 400. Tak samo jak w Medku.

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    Jeśli utrzymywałeś stałą rekrutację to nie było mowy o rozwoju przy ultra jednostkach, bo traciłeś co turę 150 ludzi.
    Chyba, że by zwiększyć liczbę ludności w miastach (ale też liczbę ludności wymaganą do kolejnego poziomu murów).

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    No dobra panowie. Święta, święta i po świętach. Marne tempo mówi, że się rozleniwiło towarzystwo. Ruszać zadki i do roboty!

Strona 108 z 114 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110 ... OstatniOstatni