Strona 100 z 267 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Na koniec tego wywiadu powinno pasc pytanie-"Czy zobaczymy demo takie jak w Shogun II"...a odp powinna byc-"Nie" bo wtedy zobaczycie ze pewno ponad 60 % z tego co mowilem to brednie i puste obietnice.
    Wybaczcie,ale jakos nie wierze w obietnice CA,a dodatkowo samozachwyt jaki pokazuje CA nie napawa mnie entuzjastycznie.
    Dodatkowo gosc od "community" to dla mnie jakas kpina-jak mozna odp na pytanie-"nie widzialem mapy kampani"?To co on tam w sumie robi?Dostaje notatki na kartce z oficjalnymi odp?
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Memnon[pl] Zobacz posta
    Dodatkowo gosc od "community" to dla mnie jakas kpina-jak mozna odp na pytanie-"nie widzialem mapy kampani"?To co on tam w sumie robi?Dostaje notatki na kartce z oficjalnymi odp?
    Może dlatego, że ta mapa, co wyszła w Bundle'u, wcale nie będzie tak wyglądać, tylko będzie "zmodyfikowana" pod względem kolorystyki i ją ogłoszą wkrótce?

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar hdshovcase
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    124
    Otrzymał 42 podziękowań w 30 postach
    Ciekawi mnie czy ta gra faktycznie ''[..] będzie rozwijana przez lata.''
    "Kto pierwszy wykół zabójcze ostrze musiał mieć duszę z twardej stali"
    Poprzedni nick: Idh

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Idh Zobacz posta
    Ciekawi mnie czy ta gra faktycznie ''[..] będzie rozwijana przez lata.''
    Jeżeli będzie odpowiedni zysk i nie powstaną szybko nowe odsłony, które przyćmią tę, więc istnieje iskierka nadzieje, że gra będzie rozwijana i dopracowywana.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Obejrzałem te filmiki. Dzięki za pytanie o Numidię i brakujące wieki, choć gość trochę się wykręcił od odpowiedzi. Wielkie oczy robiłem jak odpowiadał o silniku.

Właściwie to nie opowiedział też na pytanie o unikalne miasta.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Sara Temer
    Gość
    Mój film o mapie kampanii w Warhu, nagrywany rano, więc nie wiedziałem o kilku rzeczach, które są pokazane w dzisiejszym materiale od CA, postaram się niebawem nagrać uzupełnienie
    Dodam, że na portalu wylądowała relacja Pancernego z prezentacji mapy kampanii w Warszawie

7. Następujących 5 użytkowników podziękowało Sara Temer za ten post:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 4 podziękowań w 3 postach
    Czy dobrze zrozumiałem, że nie będzie można np. grając Imperium podbić ziemie Krasnoludów? Rozumiem, że to gryzie się z fabuła Warhammera, ale trochę szkoda, że nie będzie można podbić całej mapy... Przecież w historycznych Total Warach można było wszystko podbić, a podbijanie Persji Brytami też nie wydawało się prawdopodobne, a jednak się dało :/
    "Dajcie mi polskich żołnierzy i niemiecką technologię to podbiję cały świat" - Adolf Hitler
    "Jeśli coś jest niemożliwe do wykonania, dajcie to zrobić Polakom" - Napoleon Bonaparte
    "Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych" - Napoleon Bonaparte
    "Ci ludzie umieją się tylko bić" - Napoleon Bonaparte
    Na zawsze Polska, mój kraj!
    BÓG HONOR OJCZYZNA

Sara Temer
    Gość
    Z tego co dowiedzieli się Pancerny oraz Mistrzu wygląda na to, że nie Mam nadzieję, że tutaj graczom uda się odwieść CA od tego pomysłu... Rozumiem zgodność z historią świata, ale co za problem przy rozpoczynaniu kampanii dać opcję czy chcę mieć rozgrywkę zgodną z lore...

PS. Tak dzisiaj trochę też nad tym myślałem i naszło mnie, że takie coś może być dyktowane lenistwem przy potrzebie wymyślania jak ma na mapie wyglądać krasnoludzka twierdza podbita przez Imperium

Do moderacji: wydaje mi się, że zarówno mój post, jak i post Gaetha bardziej pasuje do dyskusji ogólnej, więc może je tam przeniesiecie?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Temer Zobacz posta
    Z tego co dowiedzieli się Pancerny oraz Mistrzu wygląda na to, że nie Mam nadzieję, że tutaj graczom uda się odwieść CA od tego pomysłu... Rozumiem zgodność z historią świata, ale co za problem przy rozpoczynaniu kampanii dać opcję czy chcę mieć rozgrywkę zgodną z lore...

PS. Tak dzisiaj trochę też nad tym myślałem i naszło mnie, że takie coś może być dyktowane lenistwem przy potrzebie wymyślania jak ma na mapie wyglądać krasnoludzka twierdza podbita przez Imperium
    Ten problem jest moim zdaniem związany z małą ilością nacji - dwie związane sojuszem - Imperium i krasnoludy, i dwie wrogie przeciwko każdemu - Orki i Sylvania. Jak ktoś kupi w pre- ma dodatkowo jedną należąca, co drugiej grupy - Chaos. Po dłuższym graniu i zachwyceniu się nowościami może przyjść refleksja, że gra jest nudna. Wrogowie znani, być może brak armii spamowych atakujących znienacka nasze osady, brak jednym słowem nieprzewidywalności, którą cechowały się frakcje w TW. W jednej turze sojusznik, w drugiej zdrajca i wróg, choć wkurzające urozmaicało grę, a co za tym idzie dawało nowe tereny do podbicia.

A, co do zmiany wyglądu, to nie ma sensu moim zdaniem. Imperium używało krasnoludzkich wynalazków, cenili sobie wyroby jako trwałe, a taka twierdza to byłby "rarytas" - solidnie i dobrze zbudowana, trudna do zdobycia. Orki jak to orki, uwielbiają niszczyć zwłaszcza to, co należy do ich wrogów.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Temer, raczej nie o to chodzi. Tu bardziej ku multi-kulti TW z lore Warhammera poszli. Wygląda to tak - uderzyć na miasto możesz, ale zdobyć go nie. Wg lore Imperium nie powinno w ogóle toczyć wojny z Krasnoludami. Ale wg założeń Total War'ów powinno się dać wszystkich pobić. Wygląda więc na to, że tylko gra siłami zła będą polecane jedynie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 100 z 267 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów