Strona 104 z 267 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Sara Temer
    Gość
    A i tak przypomnę, na północy ma żyć jakieś plemię ludzi, przez których będzie się przedzierał Chaos zanim do nas dotrze, a co to oznacza? Falę uciekinierów, no i mamy potencjalnych kolonizatorów krasnoludzkich twierdz, do tego przywykłych do takich warunków

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Na żadną grę nie czekałem z jakąś szczególną niecierpliwością czy nadzieją. Zawsze miałem ciekawsze rzeczy do roboty. Nawet na Badurs's Gate II. Ale z Warhammera czekam z ogromną niecierpliwością i to będzie niewątpliwie mocny pozytyw przyszłego roku.

Pamiętam, że gdy wsadziłem do napędu demko Shoguna I z CD-Action, które pozwalało na rozegranie bitwy 1 odział łuczników vs 1 odział samurajów yari to pomyślałem od razu o grze odwzorowującej Warhammera opartej na podobnych zasadach (w którego zresztą grałem). Podobnie pomyślałem, gdy niedługo później miałem okazję zagrać w Dark Omena - wtedy ponownie odżyły marzenia na temat takiej gry. I teraz wizja, która w mojej głowie istnieje od 15 lat się spełnia. Gdy zobaczyłem z 3 lata temu ogłoszenie o tym, że Sega zawarła jakieś porozumienie z GW i szukają do pracy ludzi obeznanych w klimatach fantasy to już byłem pewien, że prędzej czy później ujrzmy Warhammera TW. Chociaż wciąż trudno mi uwierzyć, ze to prawda

Powstaje gra o bardzo dużym budżecie, która będzie rozwijana i wspierana przez dłuższy okres dodatkami. Dotychczas miałem zasadę, ze nie kupuje żadnej gry TW za kwotę większą niż 50 zł, konsekwentnie czekając na jakąś okazję na allegro, promocję na steamie itd. Ostatnio udało mi się zakupić Attille w tej cenie. Warhammer będzie prawdopodobnie pierwszą grą od czasów Baldur's Gate II, na którą wydam 150 zł i kupię w dniu premiery, a pewnie i przed.

Niech brak jakiejś szczególnej aktywności na forum was nie zmyli, bo poza nim jest mnóstwo wygłodniałych fanów tego uniwersum, battla i erpegowych klimatów, którzy będą mieli duży apetyt na taki produkt, zwłaszcza po kasacji battla figurkowego. A ludzi, którzy potrafią 150 zł wydać na jedną figurkę nie będą żałowali, aby poświęcić taką kwotę na grę czy wydać kilka stów na pudełkowe dodatki, DLC, unit paki itd., aby mieć do dyspozycji wszystkie armie w wersji elektronicznej, bitwy w czasie rzeczywistym, kampanie z możliwością gry online. To będzie eldorado i myślę, ze wyniki sprzedażowe jakiegokolwiek historycznego Total Wara będą się chowały.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jan z Czarnolasu Zobacz posta
    Na żadną grę nie czekałem z jakąś szczególną niecierpliwością czy nadzieją. Zawsze miałem ciekawsze rzeczy do roboty. Nawet na Badurs's Gate II. Ale z Warhammera czekam z ogromną niecierpliwością i to będzie niewątpliwie mocny pozytyw przyszłego roku.

Pamiętam, że gdy wsadziłem do napędu demko Shoguna I z CD-Action, które pozwalało na rozegranie bitwy 1 odział łuczników vs 1 odział samurajów yari to pomyślałem od razu o grze odwzorowującej Warhammera opartej na podobnych zasadach (w którego zresztą grałem). Podobnie pomyślałem, gdy niedługo później miałem okazję zagrać w Dark Omena - wtedy ponownie odżyły marzenia na temat takiej gry. I teraz wizja, która w mojej głowie istnieje od 15 lat się spełnia. Gdy zobaczyłem z 3 lata temu ogłoszenie o tym, że Sega zawarła jakieś porozumienie z GW i szukają do pracy ludzi obeznanych w klimatach fantasy to już byłem pewien, że prędzej czy później ujrzmy Warhammera TW. Chociaż wciąż trudno mi uwierzyć, ze to prawda

Powstaje gra o bardzo dużym budżecie, która będzie rozwijana i wspierana przez dłuższy okres dodatkami. Dotychczas miałem zasadę, ze nie kupuje żadnej gry TW za kwotę większą niż 50 zł, konsekwentnie czekając na jakąś okazję na allegro, promocję na steamie itd. Ostatnio udało mi się zakupić Attille w tej cenie. Warhammer będzie prawdopodobnie pierwszą grą od czasów Baldur's Gate II, na którą wydam 150 zł i kupię w dniu premiery, a pewnie i przed.

Niech brak jakiejś szczególnej aktywności na forum was nie zmyli, bo poza nim jest mnóstwo wygłodniałych fanów tego uniwersum, battla i erpegowych klimatów, którzy będą mieli duży apetyt na taki produkt, zwłaszcza po kasacji battla figurkowego. A ludzi, którzy potrafią 150 zł wydać na jedną figurkę nie będą żałowali, aby poświęcić taką kwotę na grę czy wydać kilka stów na pudełkowe dodatki, DLC, unit paki itd., aby mieć do dyspozycji wszystkie armie w wersji elektronicznej, bitwy w czasie rzeczywistym, kampanie z możliwością gry online. To będzie eldorado i myślę, ze wyniki sprzedażowe jakiegokolwiek historycznego Total Wara będą się chowały.
    A tyczy się to w ogóle mojego pytania bądź Temera w Twoją stronę? Bo to nijak ma się do zadawanych Tobie pytań.
    Wracając - szczerze mówiąc sam jednak obawiam się tego produktu, bo może zaliczyć klapę, jeśli te bitwy będą tak krótkie i nijakie. Co mnie boli, bo robię felietony przed premierą Warhammer TW, a nie chcę, by jednak nic z nich nie wyciągnąć do tej gry i by ta wiedza poszła na marne.
    Dodam więcej - mimo że kupuję DLC to uważam to za coś, co należy zdelegalizować za wszelką cenę, bo to zdzierstwo wydawać grę obraną z większości tego, co powinno się znaleźć dostępnego w grze dla nas, a resztę (tj. m.in. Bretonnię, Księstwa Graniczne, Tileę, Kislev czy Norskę) w DLC dawać.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Arroyo, Temer i Ituriel nie wiem czemu ciągle piszecie że niby mamy mieć zablokowaną opcję walki z krasnalami.......... Przecież nikt tego nie napisał i jest to niemożliwe by CA tak to rozwiązało. Chodzi tylko o to by przy rozpoczęciu gry dyplomacja między głównymi państwamia powinna być zablokowana tak na 90%. Oczywiście możemy podbijać mapę sobie pod koniec gry ale serio ktoś będzie zaczynał grę imperium albo krasnalami po to by podbić naszego sojusznika. Nie wydaję mi się :/
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    A jak myślisz? Co powinno być? Chcesz mieć tak, że mimo "wiecznego sojuszu" jeden najeżdża drugiego? Pomyśl, w Warhammerze Imperium od początku swego istnienia było związane nierozerwalnym sojuszem. To dlaczego niby ma nas atakować? Jeśli już tak zrobili to niech zrobią tak, jak każdy inny Total War - jako sandboxa, w którym to my wybieramy, kogo chcemy podbić miasta. Nie zmienię swojej opinii, skoro i tak już tak to spaprali.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Sara Temer
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Andrij Marszałek Zobacz posta
    Arroyo, Temer i Ituriel nie wiem czemu ciągle piszecie że niby mamy mieć zablokowaną opcję walki z krasnalami.......... Przecież nikt tego nie napisał i jest to niemożliwe by CA tak to rozwiązało. Chodzi tylko o to by przy rozpoczęciu gry dyplomacja między głównymi państwamia powinna być zablokowana tak na 90%. Oczywiście możemy podbijać mapę sobie pod koniec gry ale serio ktoś będzie zaczynał grę imperium albo krasnalami po to by podbić naszego sojusznika. Nie wydaję mi się :/
    Andrij, czytałeś relację Pancernego z prezentacji mapy kampanii w Warszawie?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Zdobywanie miast nie równa się atakowaniu
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 35 podziękowań w 30 postach
    Taka uwaga o tym sojuszu. Ten sojusz jest, ale czasami się zdarzają walki o jakieś nic nie znaczące wsie etc. Nie ma jedynie konfliktu państwo vs. państwo.
    Imperium i Krasnale są federacjami, w których góra nie ma pełnej kontroli nad wasalami, którym może odbić.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    Stary nick: Drakensang

Sara Temer
    Gość
    Andrij, ale o to się rozchodzi, będziemy mieli zablokowane zajmowanie miast krasnoludzkich, więc nie będziemy mogli go zająć w przypadku wojny, zaś on będzie nas najeżdżał i grabił cały czas... Nawet jak my zaatakujemy i ograbimy krasnoludzkie miasto, to wytchnienia żadnego nam to nie da, zwłaszcza na legendarnym, bo komp i tak da radę zwerbować nowe wojska...

Asuryan
    Gość
    Zająć nie, a zniszczyć/spustoszyć (coś jak atomówka w Attyli)? Jeśli tak, to mi to w zupełności wystarczy.

Strona 104 z 267 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów