Na żadną grę nie czekałem z jakąś szczególną niecierpliwością czy nadzieją. Zawsze miałem ciekawsze rzeczy do roboty. Nawet na Badurs's Gate II. Ale z Warhammera czekam z ogromną niecierpliwością i to będzie niewątpliwie mocny pozytyw przyszłego roku.
Pamiętam, że gdy wsadziłem do napędu demko Shoguna I z CD-Action, które pozwalało na rozegranie bitwy 1 odział łuczników vs 1 odział samurajów yari to pomyślałem od razu o grze odwzorowującej Warhammera opartej na podobnych zasadach (w którego zresztą grałem). Podobnie pomyślałem, gdy niedługo później miałem okazję zagrać w Dark Omena - wtedy ponownie odżyły marzenia na temat takiej gry. I teraz wizja, która w mojej głowie istnieje od 15 lat się spełnia. Gdy zobaczyłem z 3 lata temu ogłoszenie o tym, że Sega zawarła jakieś porozumienie z GW i szukają do pracy ludzi obeznanych w klimatach fantasy to już byłem pewien, że prędzej czy później ujrzmy Warhammera TW. Chociaż wciąż trudno mi uwierzyć, ze to prawda
Powstaje gra o bardzo dużym budżecie, która będzie rozwijana i wspierana przez dłuższy okres dodatkami. Dotychczas miałem zasadę, ze nie kupuje żadnej gry TW za kwotę większą niż 50 zł, konsekwentnie czekając na jakąś okazję na allegro, promocję na steamie itd. Ostatnio udało mi się zakupić Attille w tej cenie. Warhammer będzie prawdopodobnie pierwszą grą od czasów Baldur's Gate II, na którą wydam 150 zł i kupię w dniu premiery, a pewnie i przed.
Niech brak jakiejś szczególnej aktywności na forum was nie zmyli, bo poza nim jest mnóstwo wygłodniałych fanów tego uniwersum, battla i erpegowych klimatów, którzy będą mieli duży apetyt na taki produkt, zwłaszcza po kasacji battla figurkowego. A ludzi, którzy potrafią 150 zł wydać na jedną figurkę nie będą żałowali, aby poświęcić taką kwotę na grę czy wydać kilka stów na pudełkowe dodatki, DLC, unit paki itd., aby mieć do dyspozycji wszystkie armie w wersji elektronicznej, bitwy w czasie rzeczywistym, kampanie z możliwością gry online. To będzie eldorado i myślę, ze wyniki sprzedażowe jakiegokolwiek historycznego Total Wara będą się chowały.