Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 139

Wątek: WWmwE Patch 2.5 - propozycja

Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 81 podziękowań w 58 postach
    Temat pozostanie forum dla refleksji i dyskusji nad ewentualnymi zmianami. Ja jestem wnikliwym czytelnikiem waszych postów, wasze uwagi mają pierwszeństwo w moich wysiłkach.

Jednak obniżka ta ma sens bez radykalizowania wpływu religii
    Jestem w stanie zaproponować coś rozsądnego. Znaczenie religii jest obecnie wątpliwe. Chciałbym aby gracze aktywizowali swoje działania w sferze stabilności religijnej prowincji. Aby budowa świątyni była ważna, z punktu widzenia podboju niewiernych bądź schizmatyków.

W międzyczasie przygotowałem ( statystyki są w fazie prototypowej ) już dwie nowe jednostki, gdybyśmy chcieli je zaimplementować w przyszłości.

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    Religia ma duże znaczenie i obecnie. Żeby muzułmanie zaczęli porządnie zarabiać na prowincjach odebranych chrześcijanom - muszą tam wprowadzić swoją religię. W mko35 Wenecja dawała mi bez tego ok. 450 florenów. W drugą stronę podobnie. Avasil na pewno powie, że kapłanami też można narobić bajzlu, tylko do tej pory efekt nie był zbyt ekwiwalentny względem kosztów.
    A jaką miałbyś propozycję radykalizacji religii? Odpowiednio zbyt mały poziom religii właściciela dodający dwa razy więcej niepokoju religijnego? Coś takiego?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Mogę manipulować wpływem struktury religijnej na niestabilność prowincji, maksymalnym możliwym współczynnikiem niepokojów czy mechaniką ekskomuniki.
    W jednym z wariantów podniósłbym radykalnie limit wpływu tego czynnika, jednocześnie zmniejszył nieco przełożenie struktury religijnej na nieporządek.
    W warunkach braku zalążka własnej diaspory religijnej, kontrola prowincji byłaby grząskim gruntem dla administratora. Świątynia byłaby priorytetem.

kapłanami też można narobić bajzlu
    Co masz na myśli? Zabójcy nie wyrabiają z robotą?

Podkomorzy Awatar Avasil
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 61 podziękowań w 33 postach
    Cytat Zamieszczone przez Idill`a (MZ) Zobacz posta
    Co masz na myśli? Zabójcy nie wyrabiają z robotą?
    Jestem praktykantem spamu agentów i już w niejednej wojnie zdobyłem przewagę buntując prowincje przeciwnika.

A czy w twoich możliwościach leży pełne przerobienie systemu religii? Mam głównie pomysł na Katolicyzm, ale dla reszty też dałoby się coś wymyślić. Idea kreuje mi się mniej więcej tak:
    Sensownie zrobić wpływy u Papieża, np. za pomocą większej ilości specjalnych misji, jakieś dodatkowe punkty za wyższe poziomy kościołów.
    Zrobić, żeby te wpływy opłacało się mieć. Przykładowo jeśli nacja osiągnie jakiś poziom wpływów, to ma jakiś dodatkowy stały bonus albo specjalne jednostki do rekrutacji. Może jakoś to powiązać też z głosowaniami(to mogłoby być ciekawe, przekupowanie innych graczy żeby dali na ciebie głos). Jakieś bonusy za pierwszego(lub np. pierwszych trzech) graczy, którzy zbudują któryś wyższy poziom kościoła. Tutaj też mam ideę, że o ekskomunice decyduje katolicki lider. Albo że np. jeśli jesteś w wojnie z kimś kto ma kardynała preferati, a ty nie, to rodzi ci się troszkę więcej heretyków.

Nie wiem co się da z tego zrobić, bardziej rzucam to jakoś luźne idee, mi się wydaje że taki system byłby świetnym urozmaiceniem(no i mega klimatyczny) i jeżeli podzielacie moją opinie, to można wymyślić coś co leży w naszych możliwościach.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Rzucaj tego więcej. Przemyślę to w wolnej chwili. Jak najbardziej możliwe do wykonania.

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Otrzymał 98 podziękowań w 83 postach
    Można zrobić, że katolicy dostają mniejszą karę za prawosławnych niż za muzułmanów?
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Można zastosować skrypty. Na silniku kingdoms mógłbym to zrobić stabilniejszą metodą - wykorzystując rozwiniętą mechanikę religii.

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    Jak teraz włączyłem nową część to mnie oświeciło. Myślałem przez ten cały czas, że Nowogród, Bułgarzy i Węgrzy dostali +1000 do sakiewki króla! Teraz okazuje się, że to tylko +1000 do skarbca na początku. Pierwsze rozwiązanie byłoby bardzo wskazane. Na pewno dla dwóch pierwszych, ale i z doświadczenia WKO32 wiem, że dla Węgrów również. (Chociaż można by zmienić wysokości: Bułgarom dodałbym 1000, Nowogrodowi 800, a Węgrom 500). Miałem nadzieję, że właśnie w takiej formie zagości to w tej MKO.

Z pierwszych małych obserwacji chciałbym zauważyć, że zbudowanie młyna, piekarni, mola i małego portu rzecznego zwiększyło dochód miasta Wielki Bułgar łącznie tylko o 50 florenów.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Z pierwszych małych obserwacji chciałbym zauważyć, że zbudowanie młyna, piekarni, mola i małego portu rzecznego zwiększyło dochód miasta Wielki Bułgar łącznie tylko o 50 florenów.
    Wraz z aneksją Saraju i Mokszy dochody z handlu istotnie wzrosną. Są satysfakcjonujące, już sprawdzałem.

Bułgarom dodałbym 1000, Nowogrodowi 800, a Węgrom 500
    Wszystkie frakcje mają 2500 florenów bezwzględnych dochodów, ten stały przychód ma wymiar gwarancji minimalnej, szczątkowej równości szans w aspekcie finansów.
    Dlatego zdecydowałem się uregulować sakwę startową. Nie znając strategicznego położenia, nie badając pozycji takich Bułgarów czy Nowogrodzian, zastosowałem jeno twoje subtelne uwagi, w bardzo łagodnej formie.
    5-10 tys. florenów na początku więcej bym nie pogardził. Roztaczać nuty defetyzmu jednak w obecnej sytuacji osobiście nie zamierzam. Wycisnę z Bułgarów ile się da. To tyle prywaty.
    Jeśli to uzasadnione sakiewkę rzeczywiście należy zdecydowanie pogrubić, preferowałbym wyjściowe wzmocnienie, aniżeli długookresowe, dla wspomnianych nacji.

Podczaszy Awatar Soplica
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 27 podziękowań w 24 postach
    No Mefisto, jakie jest twoje zdanie? Czekamy na zajęcie stanowiska

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów