Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 273

Wątek: Star Wars - Gwiezdne Wojny

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    Spoiler: 
    Wiecie co, Panowie, dajmy sobie spokój z tymi spoilerami, bo to komicznie wygląda, a cytowanie to już w ogóle Chyba każdy kapnie się po temacie wątku, o czym teraz się tu dyskutuje...

@Volomir
    Może naciągam. Nie mówię, że nie. Niemniej uważam, że pomiędzy "w klimacie starej trylogii" a "kopią starej trylogii" jest wystarczająco dużo miejsca, żeby zadowolić publiczność bez wyciągania tony klisz żywcem z oryginału. Ale może po prostu marudzę... (btw, szturmowcy może i są gotowi mordować, ale w dalszym ciągu dają się zaskakiwać bohaterom niczym króliki myśliwym, a ich bajeranckie białe plastiki dalej nie wytrzymują nawet jednego strzału z pistoletu).
    Jeśli chodzi o "nowego Vadera", to fakt - po zdjęciu maski pryska silne skojarzenie z oryginałem, ale mnie tam jakoś ta postać nie przekonuje. Swoją drogą, Christensen aż tak tragiczny wg. mnie też nie był. Generalnie nowa trylogia została - w mojej opinii - zbyt pochopnie odsądzona od czci i wiary; nie jest to może kino najwyższych lotów, a niektóre z kluczowych kwestii zostały fatalnie rozegrane, ale to już, niestety, zasługa Lucasa, który reżyserem jest - i zawsze był - co najwyżej przeciętnym, by nie rzec słabym.
    Btw, oryginalnej trylogii w kinie nie widziałem, ale pamiętam, jak pierwszy raz oglądałem ją na VHS-ie, na wypożyczonych przez ojca kasetach (pamięta ktoś jeszcze coś takiego, jak wypożyczalnia kaset? ); pół dnia spędziłem wtedy wgapiony w telewizor. Jak już mówiłem, na tej nowej odsłonie bawiłem się zupełnie dobrze, niemniej jednak uważam, że skoro już twórcy zdecydowali się pisać tą historię na nowo, to mogli się trochę bardziej wysilić, bo moim zdaniem poszli po prostu na łatwiznę i miejscami bywa to irytujące.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Spoiler: 
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Spoiler: 
    Ale Han ma dziecko z Leią Mnie tam zburzenie kanonu nie boli od dawna o tym mówiono i wtedy też mnie to nie smuciło. Poza tym nie wiem czy to nie jest tak, że ta zmiana historii dotyczy tylko tego co działo się potem. No i to filmy miały pierwszeństwo i nie były ekranizacją książek. Tak więc dla mnie jest spoko! Ta nowa historia daje tyle możliwości rozwoju, że nie żal mi tych wyrzuconych historii. W ten sposób każdy może odkrywać Gwiezdne Wojny na nowo. Oczywiście jakiejś części osób się to nie będzie podobać ale cóż. Ode mnie mają plusa
    Żeby to on miał jedno , jedno z nich nawet przeszło na Ciemną Stronę
    Zmiana, zmianą, ale burzy ona to wszystko, co zostało do tej pory stworzone. poprzez śmierć Hana. Burzy ona wszystko.
    Zgadzam się, że filmy były pierwsze, ale.. Lucas nakręcił trzy środkowe części i z tego, co kojarzę (przynajmniej jeżeli mowa o książkach) wszystko dotyczyło, co było dalej. A teraz powstał nowy film, który mógł się wpasować w opowiedzianą już fabułę, ale uśmiercając główną postać zniszczono wszystko. A, z tego, co czytam to fabuła dzieje się po 30 latach po bitwie o Endor.
    Jedyne, co moim zdaniem nowa fabuła daje, to kupę kasę za nowe rzeczy, które będą zgodne z nową linią. Zresztą znów odkryli możliwość zbierania znaczków do klasera Pytanie tylko jak się zaopatrywać na starą?
    A, co do już fabuły to nadal mnie śmieszy przyspieszona dorosłość Anakina w pierwszej części ma ile 8-10 lat? Padme ma ponad 20, a w kolejnej już Anakin tak wyrwał do przodu dzięki szkoleniu na Jedi zrównał się z nią wiekiem
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Spoiler: 
    Żeby to on miał jedno , jedno z nich nawet przeszło na Ciemną Stronę
    obejrzyj film, serio

Jeśli chodzi o "nowego Vadera", to fakt - po zdjęciu maski pryska silne skojarzenie z oryginałem, ale mnie tam jakoś ta postać nie przekonuje. Swoją drogą, Christensen aż tak tragiczny wg. mnie też nie był.
    Mnie bardzo przekonuje. Na pewno najciekawsze postać z nowych i chyba jedna z najlepszych w ogóle. Dziwię się tylko, że Christiansen - na którego chyba najwięcej narzekano Cię tak nie bolał. Dosyć że drewno to zupełnie nie pasował na młodego Vadera.

Burzy ona wszystko.
    Ale nie burzy nic, bo jasno powiedzieli że resetują dalsze wydarzenia, piszą historię na nowo, więc nie wiem co to Ci burzy

A, co do już fabuły to nadal mnie śmieszy przyspieszona dorosłość Anakina w pierwszej części ma ile 8-10 lat? Padme ma ponad 20, a w kolejnej już Anakin tak wyrwał do przodu dzięki szkoleniu na Jedi zrównał się z nią wiekiem
    No chyba nie? Jak się młodo wygląda to te 6-8 lat różnicy u babki nie robi wielkiej różnicy w wyglądzie. Zresztą popatrz na Portman. Ma 34 lata a nadal spokojnie mogłaby grać 22-24 latkę.

Co do nowych SW, mnie ciekawi kim jest Supreme Leader Snoke. Czyżby Darth Plaguies? Chociaż ciekawi mnie stwierdzenie "użytkownik mocy". W sensie czy to tak przypadkowy zwrot czy też może mamy do czynienia z kimś kto włada mocą ale nie jest ani Sithem ani Jedi?

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Spoiler: 

W 32 BBY Chochliku Anakin miał 9 a Padme 14 lat więc nie ma aż tak wielkiej różnicy wieku.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Piner - w filmie wyglądała nie na 16, ale na ponad 20 lat. Nie przeczę jest atrakcyjną aktorką, ale w 1 części mogli dać młodszą.

Spoiler: 
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta

obejrzyj film, serio
    Obejrzę jak opadną emocję, bez bagażu reklam. Czyli pewnie za jakiś czas.

Ale nie burzy nic, bo jasno powiedzieli że resetują dalsze wydarzenia, piszą historię na nowo, więc nie wiem co to Ci burzy
    Wszystko, co powstało i dotyczyło czasów po 6 części. Jak dla mnie nie poszanowali twórców, którzy włożyli mega wkład by universum dalej działo i nie popadło w stagnację.

No chyba nie? Jak się młodo wygląda to te 6-8 lat różnicy u babki nie robi wielkiej różnicy w wyglądzie. Zresztą popatrz na Portman. Ma 34 lata a nadal spokojnie mogłaby grać 22-24 latkę.
    I na tyle wyglądała w filmie, a później w ogóle się nie zestarzała

Mam już dosyć tych spoilerów
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Czytając Waszą dyskusję pomyślałem sobie że warto byście wysłuchali tą audycję sprzed 2 dni: z cyklu: Do zobaczenia 2015-12-19 14:00: "Gwiezdne Wojny: Przebudzenie mocy" w kinach. Goście tak samo mają różne opinie i nie ograniczają się do filmu, odnoszą się do całego uniwersum. Takiego jakim jest i takiego jakim będzie.
    http://audycje.tokfm.pl/audycja/Do-Zobaczenia/98

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Ja nie mam czasu sobie muzyki posłuchać a Ty mi audycje dajesz do słuchania ;P

Chochliku, po to są spoilery, wchodziłeś na swoją odpowiedzialność

Podczaszy Awatar Artem.pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 62 podziękowań w 38 postach
    Spoiler: 
    Wczoraj byłem w kinie i jestem zadowolony z seansu. Przebudzenie Mocy jest na pewno lepsze niż 2 pierwsze części nowej trylogii i Powrotu Jedi. Porównałbym ten epizod z Nową Nadzieją. Podzielam opinię Volomira odnośnie Kylo Rena, trochę nie rozumiem fali nienawiści w stosunku do niego. Film byłby idealny gdyby nie skopiowali tych samych pomysłów z poprzednich epizodów. Chodzi mi głównie o Gwiazdę Śmierci, którą rebelianci znowu bez wysiłku zniszczyli. Tak poza tym, to skoro wyłączono te osłony z losowego komputera na stacji, to czemu nie można ich było uruchomić znowu z komputera głównego. Widać także że film trochę skrócono. Tutaj jest opisane, co dokładnie: http://m.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wo...zbiór,2719333

Film oceniam na 8+

Czyżby Darth Plaguies?

Możliwie, przecież Sidious mówił że znalazł sposób na pokonanie śmierci, więc wszystko jest możliwe. Zresztą jeśli dokładnie się przyjrzeć, to wygląda całkiem podobnie: http://vignette3.wikia.nocookie.net/...path-prefix=pl
    Ostatnio edytowane przez Artem.pl ; 21-12-2015 o 23:56

Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
    przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku
    : http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Spoiler: 
    Jedno zasadnicze pytanie, a propo nowego Sitha. Kim był jego mistrz? Bo w urywkach widać było szczerzącą się czaszkę Vadera.
    A, z tą Gwiazdą Śmierci - jak to się mówi do trzech razy sztuka
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Spoiler: 
    Nie wiadomo kim jest, nie wiadomo nawet czy to sith Mówią na niego Supreme Leader Snoke. Wygląda dosyć ludzko, jest powykrzywiany itd. dlatego podejrzewa się że to Darth Plaguies - były mistrz Palpatina. I w sumie tyle. Podobno "szeptał" do ucha młodego już w kołysce - cokolwiek to znaczy

Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów