Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 694

Wątek: Czwartki z Antykiem - ZAPRASZAMY

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Wiadoma sprawa, Święta to święta. Również Panowie życzę Wam spokojnego czasu spędzonego w gronie rodzinnym.

Niemniej, jeżeli w sobotę albo niedzielę miałby ktoś ochotę pograć kilka gierek, z chęcią dołączę.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Panowie jestem tu nowy na forum. mam takie pytanie gracie na czystym twr2 czy z modami np bb 2.0?

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Czystym. A co jest interesującego w tym modzie co nas może przekonać do gry multi na nim?

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Twr2

Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Czystym. A co jest interesującego w tym modzie co nas może przekonać do gry multi na nim?

pytalem o to poniewaz jestem tutaj nowy a jesli chodzi o mody to z byt wiele pisania najlepiej sam sprawdz na steam workshop blade balance 2.0

ja go uzywam ale zawsze mozna wyalczyc prawda?

pozdrawiam.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Dzięki Panowie za wczorajszy Czwartek. Pomimo początkowego lagu, grało się świetnie. Łącznie rozegraliśmy 2 bitwy 4v4 oraz 2 bitwy 3v3. Taktycznie szczególnie 4v4 stały na wysokim poziomie. Jest jednak ogromna różnica między 3v3 a 4v4 w temacie taktyki. Zauważyłem, że 3v3 raczej sprowadza się do 3 bitew 1v1 z mniejszym bądź większym wsparciem środkowego gracza na jednej z flanek. Natomiast 4v4 daje duże możliwości dublowania na jednym ze skrzydeł, oskrzydlania itepe. Co zresztą pokazały podręcznikowo wczorajsze bitwy.

Szczególne graty dla TUFF-a oraz Defungora za dwukrotne wzorcowe podwojenie swojej flanki (to wcale nie jest łatwe zadanie, tutaj jeden błąd może kosztować całą bitwę).

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja znowu odczuwam odrzucenie od Romka2 w poprzednim roku miałem tak samo.
    Ale zaczyna przechodzić więc można próbować mnie zapraszać do gry, najlepiej przez ts bo najprawdopodobniej gram w coś innego i na wiadomości steam nawet nie patrzę.

Przy czym widzę że pula graczy na czwartkach się zwiększyła co jest dobrą wiadomością.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Zapamiętamy, wykorzystamy. Ja jestem mocno upierdliwy i raczej nie odpuszczam. I jeszcze zobaczycie - przyciągnę na Czwartki mackoffa z powrotem. Będę męczył, męczył aż wymęczę.

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Zapraszam na filmik z bitew 4vs4
    skrocilem je do okolo 30 minut

Konny falangita rakietowy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Otrzymał 168 podziękowań w 115 postach
    Czwartki wracają do dawnej świetności grało się świetnie tylko niestety dałem ciała w każdej bitwie a w 4v4 mocno spóźnialiśmy się z reakcją na podwajanie flanki przez przeciwnika i cofanie drugiej (tu zazwyczaj Pirx i w naszym teamie rozeszła się plotka że jest tchórzem bo unika starcia )

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Faktem jest, że w drużynowych bitwach lubię stosować manewr cofania. Z reguły skutkuje to wytrąceniem przeciwnika z szyku bojowego, pojawiają się błędy w ustawieniu, które staram się wykorzystać szybką kontrą i uderzeniem. Natomiast problem pojawia się z reguły wówczas, gdy podobną taktykę polecam komuś innemu z drużyny, jak to było na przedostatnich Czwartkach, gdy zostaliśmy doszczętnie zjechani w ramach 4v4. Każdy powinien grać wedle swojej ulubionej metody, aczkolwiek z uwzględnieniem planów strategicznych całej drużyny.

Wczoraj idealnie dobrał nam się pod tym względem skład: TUFF i Defungor potrafią i lubią grać ofensywnie, więc idealnie nadawali się do podwojenia skrzydła. Ja za to lubię łamać linię i się cofać, więc optymalnie pasowałem do skracanego skrzydła. No i Polemajos, któremu przypadła chyba najtrudniejsza rola - złatania ofensywnego i defensywnego skrzydła, co również się udało.

Pamiętam, że identyczną taktykę zastosowaliśmy w jedynej bitwie 4v4 starcia Wschód - Zachód. Wtedy również zadziałało to bezbłędnie. Ale jednak taktyka jest ryzykowna, bo tutaj decydują krótkie minuty - jeżeli przeciwnik wystarczająco szybko zdubluje zawijane skrzydło - może być po ptakach.

Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów