Podstawka Medievala odpada, nie ma klimatu średniowiecza.Bierz się za Bellum Crucis, w 1155 się zaczyna, dość długo po pierwszej krucjacie ale masz Jerozolimę.
A ze starożytności EB II.
Podstawka Medievala odpada, nie ma klimatu średniowiecza.Bierz się za Bellum Crucis, w 1155 się zaczyna, dość długo po pierwszej krucjacie ale masz Jerozolimę.
A ze starożytności EB II.
Niech żyje Gwardia!
Ja akurat go nie polecam, bo wygląda jakby był robiony zbyt szybko, nie jest dopracowany, mamy jednostki klony. Ogromna ilość oddziałów w danej nacji może i jest plusem, ale przy bardzo szybkiej rozbudowie miast te najsłabsze są w ogóle nieprzydatne. Potencjał moda został moim zdaniem mocno zaprzepaszczony.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Kwestia gustu, mnie brzydkie jednostki, brak klimatu sredniowiecza i poronione statystyki wojowników odrzucają całkowicie.![]()
Niech żyje Gwardia!
Czasem armia klonów wygląda bardzo imponująco
Wiesz nie ma co porównywać tego moda z na przykład Stainless Steel, gdzie jednostki wyglądają tak jak powinny.
Pytanie było o antyk - dałem odpowiedź
Co do klimatu Średniowiecza w podstawce... Faktycznie raczej go nie ma chyba, że gramy TYLKO krótkie kampanie. Wtedy jeszcze coś tam można odczuć skupiając sie na celach misji.
Błąd naprawiony w dodatku kingdoms. Gdzie krucjaty i gra zakonem krzyżackim ( lub na odwrót ) daje tyle radości i klimatu, że ma się ochoe zapomniec o podstawce czasem.
Nie wiem jak Wy, ale ja odnosze takie wrażenie.
Nie czepiam się samego polecenia, tylko twierdzę, że potencjał tego moda został bardzo mocno zmarnowany. Nawet jak zmieniłem liczebność osad - wioska miała 10 000 mieszkańców- oraz przyrost z 12% udało mi się zejść do 9% to i tak mnie mod nie przekonywał. Jedyna fajna rzecz czyli kampania nazwana Pierwszą Wojną Punicką była zbugowana. Dwa razy zaczynałem Dacją i za każdym razem po 20 byłem wyrzucany do pulpitu.
To jest kwestia gustu inny uzna, że mod jest dobry i warty w by w niego zagrać - plus za nowe nacje jak Illyria czy Kuszyci oraz Hunowie(?) inny uzna, że nie ma tego czegoś, co sprawia, że warto do niego wracać, co jakiś czas.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Ciężko mi się nie zgodzić![]()
Witam czy znajdę moda który przybliży czasy Ok.1450/70 z królestwami Typu : Austria , Burgundia , Saxony , Savoy ?
Witam, szukam dopracowanego moda osadzonego we wczesnym średniowieczu, tak do 1000 r. Poza Last Kingdom i WotN.