Strona 274 z 330 PierwszyPierwszy ... 174224264272273274275276284324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 731 do 2 740 z 3294

Wątek: Filmy

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Po zapoznaniu się z pobieżnym opisem filmu "Pokój" mam na niego ochotę:
    http://www.filmweb.pl/film/Pok%C3%B3j-2015-731541/descs

@KLA osobiście jestem zaskoczony że "Youth" nie został nominowany ale z Oskarami tak już jest.Co się stało z "Gran Torino" w 2008?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Eksperymentator. Film rekonstruuje słynny, kontrowersyjny eksperyment z dziedziny psychologii społecznej, przeprowadzony przez Stanleya Milgrama w 1961 roku. Badanie miało na celu przetestowanie posłuszeństwa wobec autorytetu. Ogólnie film daje do myślenia. Przegadany? Owszem, ale kto ma chęć na film o czymś co mówi o nas jako społeczeństwie gorąco zachęcam!
    PS: Winona Ryder przypomniała mi że jeszcze żyje.

Northmen: A Viking Saga. Nie obiecywałem sobie wiele po tym filmie, lecz skusiła mnie lista płac wśród której odszukałem Toma Hoppera. A jako że czekam niecierpliwie na 3 sezon Black Sails to postanowiłem dać mu szansę jako wikingowi. Zaczyna się banalnie: sztorm (najlepsza scena we filmie...) wyrzuca ocalałych na wybrzeże Szkocji. Po krótkiej potyczce z napotkanym oddziałem biorą do niewoli tak po prostu córkę miejscowego króla. Ten wysyła za nimi w pościg oddział ubranych na czarno, nazywanych wilkami, najemników z... Karpat. Później coraz lepiej. Ścigani napotykają mnicha, który jako żywo przypomina swoją postacią mieszkańców klasztoru Shaolin. Większość filmu to gonitwa ubranych na czarno jeźdźców za grupą śmiałków, wśród której jest gościu świetnie machający laską, wyśmienity łucznik, gościu władający jak nikt toporem, dziewczyna mająca kontakt z naturą (cokolwiek to znaczy). Przypomina Wam to coś? Ogólnie na luzacku film do obejrzenia przy min. dwóch browarach. A mnie pozostało odliczanie do 3 sezonu Black Sails. I jeszcze jedno: dziewczynę która gra córkę króla Szkocji Ci co oglądali The last Kingdom od razu rozpoznają.

Sinister 2. Kto oglądał część pierwszą z Ethanem Hawke powinien się dwa razy zastanowić nad obejrzeniem kontynuacji. Tu mamy coś jak Annabelle w stosunku do Obecności. Nawiązanie, lecz o dużo słabszym ciężarze gatunkowym. (Swoją drogą dam jednak szansę Obecności 2, ze względu na sentyment do części pierwszej). Wracając do Sinister 2. Postacią łącząca obie części jest były zastępca szeryfa, aktualnie prywatny detektyw. I nawet daje radę (ostatnio modny zwrot nad Wisłą) lecz wszystko już było. Wiemy kto stoi za morderstwami nagrywanymi na taśmach. Oczekujemy sceny finałowej od pierwszej minuty zgadując na 50% sposób jej wykonania. Jak dla mnie film słaby.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Pora na małe podsumowanie pierwszego miesiąca roku w kinie.

Creed - chyba największe zaskoczenie i to bardzo pozytywne. Klimat, muzyka, akcja - wszystko było dużym nawiązaniem do pierwszych części Rocky'ego. Polecam wybrać się do kina, bo film niedługo schodzi z dużego ekranu. Ciekawym zabiegiem było połączenie dzisiejszej muzyki z klasykiem Billa Contiego. Wyszedł ciekawy testament Stallone, który przekazał pałeczkę młodszemu pokoleniu.

Hateful 8 - Tarantino w dobrej formie. Jak mam być szczery to film bardziej podobał mi się od poprzedniego jego westernu. Mamy tutaj powrót do korzeni twórczości Tarantino, czyli klimat Reservoir Dogs (chociaż brakuje mu do tego klasyka). W przeciwieństwie do Django czy Inglorious Basterds, gdzie akcja toczyła się w wielu miejscach mamy tutaj w 90% filmu jeden plan w postaci zajazdu Minnie. To dowód, ze można zrobić dobry film w teatralnej wręcz konwencji, bez przenoszenia akcji w wiele plenerów.

The Big Short - ukazuje schematy działań, które doprowadziły do kryzysu. Bardzo dobre kreacje aktorskie m.in. Bale i Carell. Zawiódł Gosling. Co było minusem filmu? Niektóre terminy ekonomiczne były tłumaczone w łopatologiczny sposób, za pomocą specjalnych scenek, niezwiązanych z fabułą aby nakreślić pewne schematy, a inne ekonomiczne i bankowe zwroty dla przeciętnego Kowalskiego niejasne. Z tego powodu mogę uznać film za jedynie dobry.

Point Break - na olbrzymi plus zasługują rewelacyjne zdjęcia krajobrazów z różnych zakątków świata. Pod tym względem film bardzo pozytywnie zaskakuje. Jednak nic nie zrekompensuje standardowej, odgrzewanej fabularnej strony filmu. Do tego dochodzi bardzo słaby zabieg z zakończeniem. Rozumiałem zamierzenia twórców, lecz to nie wypaliło. Podsumowując - miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.

Teraz czekam na Zjawę. Liczę na dużo, więc istnieje ryzyko zawodu.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Teraz czekam na Zjawę. Liczę na dużo, więc istnieje ryzyko zawodu.
    Sam jestem ciekaw tego filmu, ale obawiam się a potwierdzają to opinie moich znajomych, że film pt: co Leo gotów jest zrobić żeby dostać oscara. Czyli takie "dobre" kino ale na pewno nie zasługujące na oscara. Chociaż z drugiej strony, Amerykanie to dziwny naród i oni lubią takie filmy o "przekraczaniu granic" Ale największa beka będzie jak Leo znowu nie dostanie oscara, a Tom Hardy tak
    PS: oczywiście to takie gdybanie, bo filmu nie widziałem a bardzo chcę zobaczyć.

Oglądałem także Sicario. Bardzo dobry film, bardzo dobry del Toro, tak powinien wyglądać drugi sezon True Detecitve. Ale czegoś mi brakowało. Trudno mi powiedzieć czego... Może przyzwyczaiłem się do seriali i ten film strasznie mi pasował na taki właśnie serial? No i jednak masa, poważnych absurdów i nielogicznych zdarzeń trochę obniża moją ocenę. Ale i tak 8/10. Trochę szkoda, bo film miał szansę być czymś na prawdę wielkim.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Powiem jedynie że ze wszystkich oscarowych nominacji jakie otrzymał Di Caprio ta ostatnia jest zupełnym nieporozumieniem.Zresztą to samo się odnosi do obrazu w którym wystapił.
    Jednak są pewne plusy:a mianowicie żaden dotychczasowy film chyba tak realistycznie nie ukazał traperskiego życia na Pograniczu.Wszechobecny bród,odór,swoiste umysłowe ograniczenie ukazanych postaci których świat się kręci wokół futer i polowań a przede wszystkim panująca bezwzględność oraz brutalność dosłownie wgniatają widza w fotel aż czasem się instynktownie zatyka nos i kręci w dołku.
    Nie będę streszczał filmu gdyż,jak widzę,część z Was go jeszcze nie oglądała ale pomimo wszystko polecam a zwłaszcza miłośnikom dzikch zimowych krajobrazów.Ponadto perełką jest specyficzny sposób operowania kamery skierowanej na drzewa zwłaszcza kiedy ma się coś wydarzyć.Oprócz tego na plus dochodzą Indianie,misiu oraz "latający" koń.
    I najważniejsze:bądzcie gotowi na blisko godzinne mamrotanie i pojękiwanie Leo.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    W tym roku roi się od filmów Marvela i DC. Aż 5 produkcji, o ile nic nie pominąłem.

Suicide Squad

Batman v Superman: Dawn of Justice

Deadpool

X-Men: Apocalypse

Captain America: Civil War

Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    W tym roku roi się od filmów Marvela i DC. Aż 5 produkcji, o ile nic nie pominąłem.
    Jak dla mnie tylko produkcja o samobójcach zapowiada się interesująco pomimo i tak otartego scenariusza i z góry przewidywalnego schematu.Niemniej do kina na niego się nie wybiorę chyba że mnie zaciągną siłą lub zasponsorują bilet

Już za sam "Sabotage" BB nabrałem ochoty na najnowszy Star Trek

Twórcy filmowi pomyśleli nawet o Wielkanocy i wyszli z taką oto propozycją:

Chociaż osobiście uważam że w tej tematyce nic nie przebije "Last temptation of Jesus Christ".

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Obejrzałem Zjawę i mam pozytywne odczucia. To specyficzny film. Długi, co może trochę nużyć niektórych (jak widać po FW). Dla mnie akurat dzięki perfekcyjnej realizacji nie było odczuwalne, że film trwa prawie 3 h. Historia prosta, wg schematu znanego od lat (cel motywuje do przetrwania w ciężkich warunkach). Jednak perfekcyjne zdjęcia, efekty (tak dobre, że nie widać komputera) sprawiają, że historia jest bardzo wciągająca i trzyma w napięciu. Naturalizm, świetna gra polegająca nie tylko na słowach, ale gestach i mimice wytworzyły rewelacyjny klimat filmu.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Trzy królestwa Jak ktoś lubi chińskie starożytne wojny, to obejrzy z przyjemnością. Bardzo epickie obrazy. Poza tym, coś mi się wydaje, że okładka HB " Wojna Czu z Han" była zainspirowana kadrem z tego filmu. Polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=p6XbhOy0VYE
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 40 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Oglądałem także Sicario. Bardzo dobry film, bardzo dobry del Toro, tak powinien wyglądać drugi sezon True Detecitve.
    tez miales wrazenie, ze muze zerzneli z pierwszego sezonu TD?

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Ale czegoś mi brakowało. Trudno mi powiedzieć czego... Może przyzwyczaiłem się do seriali i ten film strasznie mi pasował na taki właśnie serial? No i jednak masa, poważnych absurdów i nielogicznych zdarzeń trochę obniża moją ocenę. Ale i tak 8/10. Trochę szkoda, bo film miał szansę być czymś na prawdę wielkim.
    film mi sie bardzo podobal, ale odnioslem wrazenie, ze scenarzysci nie mogli sie zdecydowac, co chca nakrecic. z jednej strony film mial byc do bolu brudny, obrzydliwy, realistyczny, a z drugiej nie wiem, czy w pewnym momencie del toro nie zastapil liam neeson. nudzic sie na pewno nie nudzilem, ale przez ten brak spojnosci troszke stracil w moim odczuciu. powiedzmy, ze w dorobku villeneuve ten film ma solidne 3. miejsce, po labiryncie i pogorzelisku

Strona 274 z 330 PierwszyPierwszy ... 174224264272273274275276284324 ... OstatniOstatni