Strona 507 z 636 PierwszyPierwszy ... 7407457497505506507508509517557607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 061 do 5 070 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Właśnie "poprawność polityczna"... tym cholerstwem buduje się "nowe społeczeństwa", wpaja się to młodym ludziom, to jest o wiele gorsze od przestępczości muzułmańskiej czy samego islamu. Dla mnie przykład Australii jak postępować z emigrantami jest najskuteczniejszy.

Trochę mi się wierzyć w to do tej pory nie chce, że można sobie tak ot przez granicę "skakać"...

Każdy kto choć trochę zna moje "twórczość" w agorze wie, że bliżej mi do liberała, nawet światopoglądowego niż do konserwy, ale jednak żeby móc za te kilkadziesiąt lat być liberałem, konserwą czy kimkolwiek się chce to trzeba skończyć z poprawnością polityczną, bo inaczej będziemy mieli coś jak w Szwecji, a dalej to już tylko Arabia Saudyjska...

Visca el Barca!!!

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Spokojnie Barso już niedługo wyhodujemy swoich własnych nadwislańskich fanatyków religijnych:
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rozmo...religii/hfs2x9

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    I to jest niby jakaś dobra wiadomość? Przecież to jest niemal to samo zjawisko.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Przy okazji zapominając że ci muzułmanie ukazani na YT filmikach też są Rosjanami.
    Rosyjscy nacjonaliści są innego zdania
    Przyrównaj Moskwę ze Sztokholmem,Paryżem,Berlinem a nawet z takim Birmingham w którym znajduje się...158 meczetów przy raptem 6 moskiewskich.
    Ale co ma do tego liczba meczetów ? skoro to w Moskwie żyję znacznie więcej muzułmanów niż w takim Birmingham, równie dobrze mogę napisać, że to w Moskwie postawiono ostatnio największy meczet w Europie mieszczący ok 10tyś wiernych jednocześnie, a na jego otwarciu był sam Putin i deklarował się jako wielki przyjaciel Islamu.Większość meczetów w UK i innych państwach UE mieszczą po kilkudziesięciu wiernych, takich monumentalnych meczetów jak w stolicy Rosji(i nie tylko) po prostu w UE nie ma.Już sobie wyobrażam co by było gdyby np w Paryżu,Londynie,Brukseli..... ktoś trzasnął taki meczet
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 09-02-2016 o 01:51
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
    Rosyjscy nacjonaliści są innego zdania
    Nie wiem co sobie myślą rosyjscy nacjonaliści oraz z jakich powodów się biorą z kaukaskimi przybyszami za czuby.Patrzę na to jako osoba z zewnątrz i według mojej skromnej oceny każdy człowiek żyjący na terenie Rosji i posiadający jej obywatelstwo jest Rosjaninem.

Ale co ma do tego liczba meczetów ? skoro to w Moskwie żyję znacznie więcej muzułmanów niż w takim Birmingham
    Procentowo co czwarty mieszkaniec stolicy West Middlands jest muzułmaninem a stolicy Rosji co siódmy.

równie dobrze mogę napisać, że to w Moskwie postawiono ostatnio największy meczet w Europie mieszczący ok 10tyś wiernych jednocześnie
    Zatem swoją pojemnością nie dorównuje meczetowi wzniesionemu w B'gham mogącemu pomieścić naraz 20 tysięcy wiernych:
    http://www.centralmosque.org.uk/1/about-us/about-mosque

Reasumując inaczej przedstawia się problem islamizacji na terenach republik położonych na Kaukazie a odmiennie w regionach zamieszkałych przez chrześcijan.Czy będzie ona się nasilać czy też będzie pod ciągłą obserwacją władz rosyjskich czas pokaże ale póki co daleko jest od tego żeby na moskiewskich ulicach można było oglądać takie sceny:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Nie wiem co sobie myślą rosyjscy nacjonaliści oraz z jakich powodów się biorą z kaukaskimi przybyszami za czuby.Patrzę na to jako osoba z zewnątrz i według mojej skromnej oceny każdy człowiek żyjący na terenie Rosji i posiadający jej obywatelstwo jest Rosjaninem.
    Tak samo wielu muzułmanów(oczywiście nie mam tu na myśli tej fali imigrantów/uchodźców) posiada jednak obywatelstwo państw UE.

Zatem swoją pojemnością nie dorównuje meczetowi wzniesionemu w B'gham mogącemu pomieścić naraz 20 tysięcy wiernych:
    http://www.centralmosque.org.uk/1/about-us/about-mosque
    Zającu wyraźnie piszę, że 20tyś wiernych to przewija się tam przez cały dzień podczas wszystkich 5 modlitw w toku jednego z ważniejszych świąt muzułmańskich, jednocześnie meczet ten mieści ok 8 tyś wiernych, ale to też bardzo dużo, niewiele mniej od tego moskiewskiego.
    A takie oblężenie podczas ważnych świąt przeżywa wspomniany meczet moskiewski
    https://www.youtube.com/watch?v=xfKq57aBqac
    Reasumując inaczej przedstawia się problem islamizacji na terenach republik położonych na Kaukazie a odmiennie w regionach zamieszkałych przez chrześcijan.Czy będzie ona się nasilać czy też będzie pod ciągłą obserwacją władz rosyjskich czas pokaże ale póki co daleko jest od tego żeby na moskiewskich ulicach można było oglądać takie sceny:

W tej kwestii zgoda, być może fundamentaliści islamscy w UE są bardziej wylewni i swobodni w wyrażaniu swoich radykalnych poglądów na co władze przymykają oko, nie wiem jak jest z tym w Rosji, ale nie ulega wątpliwości, że i tam(gdzie żyję tak potężna społeczność muzułmańska) występuję zjawisko fundamentalizmu islamskiego, dokładnie tak jak w państwach UE. Przypominam, że to właśnie Kaukaz jest jedną z największych wylęgarni światowego terroryzmu islamskiego.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 10-02-2016 o 16:46
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    I to jest niby jakaś dobra wiadomość? Przecież to jest niemal to samo zjawisko.
    Bez przesady. Chyba że oczekujesz neoinkwizycji i neokrucjat. Deus lo volt !
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Nóż mi się w kieszeni otwiera jako historykowi z wykształcenia jak czytam, że o uczestnikach katastrofy pisze się na tablicach, że "poległ"....

Visca el Barca!!!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Bo to jest ta nowa historia Polski i Polaków zgodna z narracją Prezesa .

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    W sumie przecież w słowniku języka polskiego można sprawdzić stosowanie określenia ,,poległ''. Pewnie niedługo wydadzą nawet nowe słowniki .
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Strona 507 z 636 PierwszyPierwszy ... 7407457497505506507508509517557607 ... OstatniOstatni