Strona 9 z 368 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Stara Gwardia Awatar nazgool
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 134 podziękowań w 72 postach
    Panowie zapomnieliście że mają być jeszcze dwie duże części Warhammera. Ta gra jest trylogią, a podzielili ją w ten sposób ponieważ jest tu o wiele więcej roboty z animacjami, szkieletami i modelami niż w standardowym TW. Dwie kolejne części też będą musiały być wypełnione jakąś treścią i dlc do nich. Biorąc pod uwagę że w kolejnej części będą pewnie następne 4 rasy/frakcje i w 3 tyle samo to nie liczyłbym na jakieś odjechane dlc. Skupią się raczej na tym co mogą wyprodukować tanim kosztem opierając się na tym co już przygotowali. Bretonnia będzie w miarę prosta bo to tylko zmiana modelu w oparciu o istniejące animacje i szkielety, tak samo jak wojownicy chaosu, Księstwa graniczne, Tiela lub Estalia, jacyś najemnicy. Demony, elfy, skaveni, ogry, zwierzoludzie, jaszczury to już może być zupełnie inna bajka wymagająca większych nakładów pracy i czasu i w związku z tym pewnie pojawi się w kolejnych częściach. Tak jak już wspominałem, Wrahammer 2 i Warhammer 3 też będą musiały być wypełnione konkretną treścią, a do tego trzeba jakoś zachęcić fanów do kupna kolejnych tytułów więc nie mogą sobie pozwolić na wrzucanie tam jakiś marginalnych ras którymi będą się jarać tylko zapaleńcy

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Te kolejne części, jak je nazwałeś, mają być tylko dużymi dodatkami do tej części, acz samodzielnymi.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Stara Gwardia Awatar nazgool
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 134 podziękowań w 72 postach
    Arroyo, będę się upierał przy swoim. Cytat z http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER
    What is more, this title will go on to combine with two further standalone instalments and additional content packs to create the largest Total War experience ever. An epic trilogy of titles that will redefine fantasy strategy gaming.
    Dla mnie jak ktoś coś nazywa trylogią to oznacza że będzie się to składało z 3 części, a nie gry i dwóch dużych dodatków. Dodatek to DLC i może być mały lub duży jak przy okazji Attyli paczka z wikingami vs kampania Karola Wielkiego. Na samym początku była mowa o tym że ze względu na wielkie zróżnicowanie świata i jednostek dzielą tę grę na 3 części. W każdą część będzie można grać osobno bez konieczności posiadania poprzedniej lub odpalić jako całość. Nie widziałem od tamtego czasu informacji z CA że ma to wyglądać inaczej.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Tak, ale zrozum, TW: Warhammer to będzie jakby podstawka - tamte 2 kolejne gry to będą łączyły się z tą w jedną ogromną grę. W tym wypadku gra z Elfami i Jaszczuroludźmi łączyć będzie się jak puzzle z wychodzącą w kwietniu tego roku podstawką. Tak samo Skaveni i Ogry.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

sadam86
    Gość
    Wg mnie nie warto kruszyć kopii o nazwę, nie ważne czy będzie to dodatek czy część. Ważne, że da się połączyć w całość lub też grać oddzielnie lub tylko w wybraną odsłonę

6. Użytkownicy którzy uznali post sadam86 za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Ja też to nazywam DLC, choć będzie to na zasadzie Zmierzchu Samurajów.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Zastanawia mnie jednak dalej ta przedłużka odnośnie premiery. Czy zatem Bretonnię w FLC dostaniemy w premierę od razu, by zrekompensować jednym graczom brak Chaosu bez DLC? Jeśli tak to fajnie. Ale to tylko marzenia

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Co do sporu - trylogia czy jedna gra i 2 dodatki to każdy z Was ma po części rację. To będzie jak ze Starcraftem - wyszła gra główna, a potem kolejne dwi, czy jak kto woli samodzielne dodatki. Każdy z nich można traktować i kupić osobno, ale też każdy można kupić razem. Jest jedno wspólne menu i w zależności co się kupi to będzie odblokowane w menu, jednej dużej gry.

Cytat Zamieszczone przez nazgool Zobacz posta
    Panowie zapomnieliście że mają być jeszcze dwie duże części Warhammera. Ta gra jest trylogią, a podzielili ją w ten sposób ponieważ jest tu o wiele więcej roboty z animacjami, szkieletami i modelami niż w standardowym TW.
    A ja myślę, że czynnik zarobkowy był tu decydujący. Dałoby radę to zrobić w jednej grze. Na Rome 2 czekało się 2,5 roku. Na Empire chyba 3 lata. Warhammera też mogliby robić 3 lata i dać pełną grę. Jednak lepiej dla zarobku zrobić 3 gry z 10 DLC do każdej niż jedną z 10 DLC. To dla mnie czysty chwyt marketingowy.
    Taka sama trylogia to Starcraft. Kampanie Zergów, Terran i Protosów wydają osobno dodając przy tym po kilka jednostek, choć w każdej z tych gier są te frakcje gotowe.
    10-15 lat temu wystarczył jeden Starcraft i dodatek Brood War, tak samo jeden Rome, dodatek i DLC. Dziś zrobienie frakcji takich jak Celtowie, czy Słowianie wymaga wydania DLC, bo w podstawce gry wszystkie są klonami. CA wie jak zarobić i jak dużo DLC wydać a przy Warhammerze ma nieograniczone możliwości. Mam tylko nadzieję, że równoległego tytułu historycznego nie potraktują po macoszemu nastawieni na fanów Warhammera.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Asuryan
    Gość
    Co do przedłużki - dla mnie osobiście premiera może być przesunięta nawet i o pół roku, a nie tylko o miesiąc, mimo że za grę już zapłaciłem. Ważne by przez ten czas poprawili wszystko, co tej poprawy wymaga.

Nie liczyłbym na darmową Bretonnię, gdy mogą na niej zarobić. FLC to raczej będą tylko nowi LL (krasnoludom i Imperium nadal brakuje jednego w porównaniu z Chaosem i zielonoskórymi, z Wampirom brakuje dwóch) i jednostki, a nie cała frakcja. Choć gdybym się w kwestii mylił, to by mnie bardzo miło zaskoczyli

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Podzielam zdanie Władcy Wyspy. I myślę że darmowa będzie raczej paczka jednostek niż konkretna nacja, ale jest też opcja że zrobią jak z nomadami w Rome2, czyli możliwość czasowego przypisania do konta, a później normalnie płatne.

Przez was coraz bardziej napalam się na tą Bretonię, która klimatem średniowiecza pasuje mi dużo bardziej niż imperium.

Powoli zaczynam się zastanawiać jak będą chcieli zagospodarować mapę? Zapowiedziane jako następne części (dlc) są:
    Elfy + Lustria
    Skaveni + Ogry

Elfy i Lustria to w zasadzie nowe tereny (leśne elfy w starym), zaś Skaveni i Ogry to już jednak stary świat. Więc ten drugi jakoś bardzo mapy chyba nie powiększy.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 9 z 368 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów