Nie Ty jeden, Iturielu, nie Ty jeden![]()
Nie Ty jeden, Iturielu, nie Ty jeden![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Wiesz że ja też?
Ogólnie oskryptowane bitwy i zadania w czasie kampanii czy też rozmaite eventy są dla mnie bardzo fajnym zróżnicowaniem. Eventy z Call of Warhammer to świetny przykład. Bez nich ten mod byłby znacznie gorszy. Jak chcecie przykłady z orygilanlych total war no to wymienie choćby pojawienie się Romano-Brytów w BI po zajęciu Brytanii![]()
Mój poprzedni nick to Adrian15o
Dokładnie, Andrij. Te "łańcuchy zadań" to tak naprawdę takie "historyczne bitwy" w poprzednich częściach Total War. Dlaczego tak sądzę? Bo z góry mają wyznaczone ruchy AI. Proste jest to o tyle, że za 1 razem może się nie wiedzieć, jak AI będzie grało, ale już za drugim razem będzie to banalnie proste.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
W Attyli też były i łatwo było wygrać większość, jak nie wszystkie, historyczne bitwy. Dlatego mają czas u mnie do końca roku na poprawienie tego, bo do końca tego roku będę mieć lepszego lapka.
Z tego co Devsi mówili we wczorajszych wywiadach, to te bitwy questowe nie są jakoś mocno oskryptowane. W tej konkretnej oskryptowane są tylko posiłki, te prawe lecą jako mięso armatnie by spowolnić twoją armię, a te z lewej mają wesprzeć główną armie na wzgórzu. Reszta to podobno normalne zachowanie AI. Obrona wzgórza wydaje się dosyć logicznym rozwiązaniem tym bardziej mając artylerie i masę łuczników, do tego grając przeciwko armii full melee.
PS Ja będę grał na wysokich++ zobaczymy jeszcze ile fpsów doda dx12 :]
Si vis pacem, para bellum
No ja teraz też nie wiem, jak będzie, bo mam GT830M 2GB kartę oraz te nieszczęsne 1.9GHz. Chyba, że daj Bóg zoptymalizują tę grę, by nie cięła mi mocno. Ale sądzę, że to prędzej temat zupełnie inny. Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 16-03-2016 o 23:39
W takim wypadku te siły są źle podzielono, bo ta prawa armia to chyba sama jazda, a w pozostałych sama piechota. Dzięki czemu armia broniąca się traci na szybkości reagowania.
Armia full mele ale ma 8 szybkich i mobilnych jednostek: 2 nietoperze lub kruki, 3 pieski i 3 jazdy. Zwierzaki to podstawowe jednostki o raczej małej sile, ale u przeciwnika jest dużo goblinów i strzelców (więc również raczej słabych).
Przy czym ja i tak uważam że si miałaby łatwiej jakby jazda dołączyła do głównej armii. A tak dała się wybić na raty.
Jak dla mnie wygląda to banalnie. Podobnie jak poprzednia zieloni (ci byli napakowani doświadczeniem) vs Bretonia.
W obu bitwach nie licząc magii LL nie używali umiejętności u jednostek. Tylko zwykłe klikanie ten idzie tam, a tamten atakuje tego.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
SI nie dzieli posiłków. Założenia bitwy są jakie są, widocznie patrol goblińskich jeźdźców akurat był po prawej stronie gdy wezwano go do bitwy. Taktyka narzucona SI jest prosta i w miarę rozsądna. Bronić wzgórza, kupić czas jazdą. O to do SI nie można mieć żadnych pretensji bo to odgórny nakaz. Jedyne o co można mieć pretensje do SI to mikro-zarządzanie jednostkami, ale z drugiej strony wszystkie pokazowe bitwy są pewnie na łatwym albo normalnym poziomie trudności, więc tak to powinno działać (miejmy nadzieje że na najwyższym SI jest bezwzględne).
Osobiście odnoszę wrażenie, że wszystkie bitwy questowe z założenie mają być dość proste (przynajmniej na niskich poziomach trudności) i w sumie nie ma się co temu dziwić. Zastanawia mnie czy będzie możliwość powtarzania tych bitew w kampanii czy nie. Oczywiście wolałbym by jedyną opcją było wczytanie gry. Kampania versus będzie jeszcze trudniejsza :]
Si vis pacem, para bellum
Z grą będzie na pewno dużo zabawy. Na vh i na legendzie na pewno będzie ciekawie. AI też może ciekawe rzeczy pokazać. Przynajmniej na to liczę.