Strona 84 z 161 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1605

Wątek: Seriale

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Zastanawiam się nad Wersalem lub Black Sails. Co w Waszej opinii jest lepsze? Chyba oba seriale mają po tyle samo sezonów na razie.

Nie wiem czy słyszeliście o alternatywie do Wikingów - The Last Kingdom. Dawno w tym temacie pisałem, więc nie wiem czy ktoś ten tytuł przywoływał. Ponoć lepiej zrealizowany wizualnie i historycznie. Przejrzałem kilka kadrów i są nawet hełmy w stylu Vendel co pod względem wyglądu wojowników miażdży The Vikings.

Co do Wikingów...

Spoiler: 

Dodam do Was trzy grosze...

Z zabiciem wojowników Rollo to niezłe przegięcie. Teraz jest nieprzydatny dla Franków. Nie ma własnej armii, więc można go zgładzić. Nie zna języka, co najważniejsze jest za niego wydana córka cesarska. Kto by oddał córkę dla kogoś kto poza swoją nieokiełznaną postacią nie ma nic do zaoferowania. Jego umiejętności nie są na tyle przydatne, aby wydawać córkę cesarską. Gra nie warta świeczki. Twórcy chyba chcieli pokazać, że Rollo jest genialnym strategiem stąd absurdalna scena, gdzie Rollo pokazuje Odonowi jak pokonać wikingów - podnieść łańcuch na murze i zatrzymać ich drakkary. Dziwne to skąd posiadałby taką oblężniczą wiedzę? Widać, że Frankowie na to nie wpadli i są wręcz zachwyceni, a jak wiemy Odon był mistrzem strategii. Rollo to nie Ragnar. Mury zobaczył dopiero przy podboju i lepiej wiedziałby jakich machin zastosować niż ludzie tam wychowani i wykształceni pod względem militarnym? Ta scena jest głupkowata. To naciągane, bo twórcy musieli jakoś uzasadnić dlaczego on jako jednostka jest im potrzebny.

Zacząłem oglądać 3 odc. i nie wierzę w co wiedzę.... Helga trzyma miskę Flokiemu nad głową, żeby nie kapała mu woda i tym samym ulżyć w torturze. Nie może po prostu tej miski odwrócić i nałożyć na głowę? Ma odpowiednie wymiary. Brak logiki w tej scenie jest porażający...

Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Asuryan
    Gość
    Co do Wikingów, nie podejrzewałem Cię KLA o taki wrodzony sadyzm:
    Spoiler: 
    Odwróconą miską nałożoną na głowę dopiero by tą torturę spotęgowała. Jednostajne bębnienie kropli wody o odwróconą miskę....

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie wiem czy słyszeliście o alternatywie do Wikingów - The Last Kingdom. Dawno w tym temacie pisałem, więc nie wiem czy ktoś ten tytuł przywoływał. Ponoć lepiej zrealizowany wizualnie i historycznie. Przejrzałem kilka kadrów i są nawet hełmy w stylu Vendel co pod względem wyglądu wojowników miażdży The Vikings.
    Słyszałem i nawet obejrzałem cały pierwszy i jedyny jak dotąd sezon . Czy lepiej zrealizowany i bardziej historyczny? Nie przesadzał bym z tymi stwierdzeniami,ale akcja całkiem przyjemna i warto obejrzeć żeby samemu sobie wyrobić opinię
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Co do Wikingów, nie podejrzewałem Cię KLA o taki wrodzony sadyzm:
    Spoiler: 
    Odwróconą miską nałożoną na głowę dopiero by tą torturę spotęgowała. Jednostajne bębnienie kropli wody o odwróconą miskę....
    Wystarczy włożyć tam szmatkę, skórzaną czapkę itp. Nie trudno o to we wiosce? Wtedy uderzenia wody byłby wręcz nieodczuwalne.

Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Słyszałem i nawet obejrzałem cały pierwszy i jedyny jak dotąd sezon . Czy lepiej zrealizowany i bardziej historyczny? Nie przesadzał bym z tymi stwierdzeniami,ale akcja całkiem przyjemna i warto obejrzeć żeby samemu sobie wyrobić opinię
    Będę oglądał na przemian z Wikingami. Tyle tych seriali i ciężko obejrzeć wszystkie... eh... Życia nie starczy na obejrzenie seriali powstałych w ostatnich latach, a ciągle robią nowe.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    Wystarczy włożyć tam szmatkę, skórzaną czapkę itp. Nie trudno o to we wiosce? Wtedy uderzenia wody byłby wręcz nieodczuwalne.
    Spoiler: 
    KLA nie zapominaj że to jest tortura i nie ma że boli.Ragnar i tak robił wszystko co tylko mógł żeby swojego najlepszego szkutnika nie położyć pod topór.Myślę że gdyby nie nazbyt gorliwy syn sprawa morderstwa pozostałaby pomiędzy Jarlem a Flokim a tak trzeba było go pociągnąć do odpowiedzialności karnej.Po za tym Helga trzymająca miskę nad głową skazańca bardziej oddaje tragizm sytuacji aniżeli szmata na głowie.
    Natomiast co do Rollo to należy pamiętać że jest cenny dla Franków z jednego powodu.Otóż wie jak walczyć ze swoimi pobratymcami.Zaś po drugie nie patrzmy na bohaterów serialu przez pryzmat historyczności(Odon w serialu jest już podstarzałym facetem a rzeczywisty żył niespełna 40 lat a władcą został z dekadę wcześniej).

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Spoiler: 
    Twórcy serialu prostacko użyli mitu Lokiego, a wy w tej fantasy telenoweli sensu szukacie.

Last Kingdom też słabe, w sumie to z nadzieją tylko na wschód patrzę:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Spoiler: 
    KLA nie zapominaj że to jest tortura i nie ma że boli.Ragnar i tak robił wszystko co tylko mógł żeby swojego najlepszego szkutnika nie położyć pod topór.Myślę że gdyby nie nazbyt gorliwy syn sprawa morderstwa pozostałaby pomiędzy Jarlem a Flokim a tak trzeba było go pociągnąć do odpowiedzialności karnej.Po za tym Helga trzymająca miskę nad głową skazańca bardziej oddaje tragizm sytuacji aniżeli szmata na głowie.
    Natomiast co do Rollo to należy pamiętać że jest cenny dla Franków z jednego powodu.Otóż wie jak walczyć ze swoimi pobratymcami.Zaś po drugie nie patrzmy na bohaterów serialu przez pryzmat historyczności(Odon w serialu jest już podstarzałym facetem a rzeczywisty żył niespełna 40 lat a władcą został z dekadę wcześniej).
    Spoiler: 

Tragizm tragizmem, ale niech to robią jakoś logicznie. Równie dobrze można nakręcić film jak maratończyk biegnie zygzakiem zamiast prosto i jest bardziej zmęczony na mecie, co podkreśla dramatyzm sceny. Jeśli to była tortura to Helga nie powinna mu ułatwiać trzymając mu miskę. To nie było zgodne z prawem. Jeśli chciała mu pomóc to równie dobrze mogła mu położyć na głowie miskę z wyściółką, to nie musiałby się męczyć, bo później w czasie jej odpoczynku i tak mu na głowę kapało.
    Jeśli już chciała mu pomóc to mogła to zrobić z głową, albo jak piszesz - skoro tortura to wcale nie pomagać.
    Nie lubię jak twórcy filmów/seriali robią coś "pod górę", bez logiki tylko po to, żeby podkreślić dramatyzm. Jeśli chcą dramatyzmu to niech pomyślą jak lepiej scenę napisać, a nie iść na łatwiznę.
    Nie mówię pod względem historii, broń Boże. Mówię pod względem logiki. Historycznie Ragnar, Odon i Rollo żyli w różnych czasach, o ile nie wszyscy są potwierdzeni. Nie czepiam się szczegółów jak wiek Odona, Egberta itp. To kwestia twórców. Razi mnie brak logiki. Dla mnie wydawanie Rolla za księżniczkę jest bezsensowne. To za duże poświęcenie. Równie dobrze można było zabić Rolla, a wziąć żywcem wikingów. Któryś na pewno by zdradził i został konsultantem od "sposobu ich walki" bez poświęcania córki.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Wikingowie
    No ileż można czekać?
    Spoiler: 

Forty wzniesione,Ragnar wiecznie naćpany a Rollo zdesperowany jak nigdy przedtem.Może się w końcu coś zacznie dziać...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Ja ze swojej strony polecam Black Sails. Pierwszy sezon jest trochę słabszy ale później się wszystko mega rozkręca. No może prócz cycków, bo tych im dalej tym jest mniej.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Natomiast moja skromna osoba poleca jako odskocznię od wszelkich telewizyjnych rąbanek,strzelanek i spisków stare poczciwe Sex,drugs and Rock'n'roll

Strona 84 z 161 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni