Strona 99 z 104 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    Niestety do momentu jak sam zagrasz to się nie przekonasz. Ja po Gameplayach ludzi byłem zachwycony i na początku byłem zajarany, ale szybko dosyć mi przeszło. Nie wiem czemu. Mimo że lubię ten okres jakoś tak nie do końca mnie wciągnęło. Zaczynam jakąś kampanię co jakiś czas ale żzadnej jeszcze nie skończyłem. Rozczarował się Rome 2 to przypuszczam że Attyla też niestety

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Gra niby spoko ale mnie też nie wkręca. Może to levelowanie armii i generałów jak postacie w jakimś rpg'u są jakieś takie nieklimatyczne, no i te bitwy gdzie w medku czasem była okazja żeby popodziwiać walkę w zwarciu, a tu wszystko dzieje się tak szybko. Ciężko mi więcej powiedzieć, bo mało grałem

3. Użytkownicy którzy uznali post Piter za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    no i te bitwy gdzie w medku czasem była okazja żeby popodziwiać walkę w zwarciu, a tu wszystko dzieje się tak szybko.
    Na szczęście można każdą bitwę zapisać i pózniej spokojnie raz jeszcze ją rozegrać lub delektować się replayem podziwiając wypociny moderów (reskiny jednostek) oraz własne genialne lub karygodne manewry taktyczne.
    Ale przyznam się że jak do tej pory ukończyłem zaledwie dwie kampanie a pozostałych kilkanaście jest w różnych fazach rozgrywki.Powód?Brak czasu oraz to czego nie brakuje w Rome i Medieval2 czyli grywalność (mam tutaj wręcz automatyczne skojarzenia z PSX a PS2,3,4).Grafika to nie wszystko .

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    no i te bitwy gdzie w medku czasem była okazja żeby popodziwiać walkę w zwarciu, a tu wszystko dzieje się tak szybko.
    Dlatego jest pełno modów poprawiających ten aspekt gry

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Można jakoś zmienić w plikach gry/ustawieniach domyślną flagę/herb/bannera (jak zwał tak zwał) danej frakcji ? Głównie zależy mi na zmianie flagi Mercji na flagę Anglii bo nie uśmiecha mi się za bradzo granie Królestwem Brytanii z dziwaczną flagą Mercji.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Czym uwarunkowana jest taka sytuacja,że przywódca frakcji nie może podejmować żadnych działań np:pozyskanie lojalności?Dziedzicem ani innym gostkiem nc nie robię a przywódca frakcji ubezwłasnowolniony.
    PROCESOR CORE I5 4570 3.2GHz LGA1150
    MSI Z97 GUARD-PRO Z97 LGA1150
    GEIL DDR3 8 GB 1600MHZ DUAL ENHANCE CORSA CL9
    GIGABYTE ATI Radeon HD6850 1024MB DDR5/256bit (820/4200) (wer. OC - Over Clock)
    KINGSTON SV300S37A/60GB SSD
    HDD CAVIAR 1TB WD1002FAEX SATA III 64MB CACHE
    ZASILACZ AEROCOOL PGS VS-500
    WINDOWS 7 ULTIMATE 64-bit

Asuryan
    Gość
    Pewno brakiem punktów wpływu. Strzelam że zdążyłeś je wydać na poprzednie intrygi.

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Postanowiłem zobaczyć czy Attila w obecnej postaci może dać jednak trochę przyjemności.
    Wybrałem Cesarstwo Zachodniorzymskie, poziom Vh, mody : Fote, Europa Peredita + mały submodzik na większą ilość barykad i przeszkód.
    Założyłem że skupie się na utrzymaniu basenu Morza Śródziemnego i oczywiście całej Italii. Dzięki modom byłem w stanie bronić się w wielu prowincjach i trochę wykrwawic przeciwników, w vanilli dość szybko zdobywali moje osady. Skupiam się na umacnianiu na ziemiach ojczystych,Kartaginie , Południowej Francji i wsch. Hiszpanii.
    Jestem w dwudziestej turze i muszę powiedzieć że jest arcyciekawie, w języku młodzieżowym "na wypasie" :p
    Przede wszystkim zaskoczyła mnie dyplomacja która porostu działa! Zawsze brakowało mi w TW działającej dyplomacji, a tu proszę, objawiła się w Attili. Dałem rejon Swebom, myślałem że i tak zaraz się na mnie rzucą ale pomagają mi wiernie, mało tego zjawili się kiedy Dwie hordy Hunów zjawiły się pod Milano. Podobnie zrobiłem z Wandalami którzy wybierają mnie od wschodniej fanki. W Afryce dzięki sojuszowi z nowo powstałym krajem Afryka pokonałem Garamatów. Szczerze bardzo podoba mi się kampania w takiej postaci, ale żeby nie było zbyt malinowo to Ai na bolach bitew jest dalej durne jak było. Miałem komiczną sytuację kiedy odbiłalem to miasto na H które leży pod Kartagina. Atakowałem dwoma armiami, wróg też miał dwie z czego jedną musiał zdemontować. Zanim to zrobił przejąłem jedną armią osadę, zabezpieczyłem wąskie przejścia, ale zrobiłem z kilku miejsc parę wypadów, drugą armią nekałem biedne Ai z drugiej strony. To było zbyt wiele, AI dostało świra atakowane z kilku stron nie mogło się zdecydować czy iść na miasto czy na tyły. Kilka razy zmieniał decyzję w końcu jednak poszedł za armią poza miastem, morale miał już tak poszarpane że po ataku z dwóch stron rozpoczęła się rzeź. Nie mniej gra mi się naprawdę przyjemnie, tyle że podczas oblężeń muszę schodzić z detali bo nie zmieniłem rozmiarów jednostki a z Fote mam 180 żołnierzy w oddziale, czasem mam ok 10k walczących.

10. Użytkownicy którzy uznali post Bartolomeo za przydatny:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Możesz tak w skrócie napisać co to są za mody Fote i Europa Peredita?

Mogę prosić link do modyfikacji na większa ilość barykad?

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    FOTE - Fall of the eagles - poprawia głównie aspekt bitew
    Europa Perdita- mod kompatybilny z Fote, ulepsza kampanie
    Wyślę Ci linki jak będę przed kompem, ale wszystko znajdziesz na steamie.

Strona 99 z 104 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów