Polecam obejrzeć prelekcje, jasno powiedziane wszystkim można zniszczyć bramę.
Polecam obejrzeć prelekcje, jasno powiedziane wszystkim można zniszczyć bramę.
Si vis pacem, para bellum
Ta dyplomacja, którą ukazali, woła o pomstę do nieba. Jeden z fanów WF objaśnił że Krasnale nigdy by się nie sprzymierzyły z Wampirami, a w grze traktat obronny...No z punktu widzenia Lore, to raczej mało możliwe. Ciekawe czy Krasnale będą mogły podpisać też ze Skavenami jak się pojawią, lub z Orkami...
Inną sprawa, czy Imperium będzie mogło się zabezpieczać jakoś przed Wampirycznym zepsuciem? Jakieś kaplice, czy coś. Bo to będą jaja, jak nie będzie takiej możliwości.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Na razie ich nie ujawnili, może są w grze, było by fajnie. Swoją drogą, ostatni gameplay z Chaosem i Imperium w roli głównej, pokazał jak bardzo ubogi jest roster Imperium. Sporo osób na filmach na youtube w sekcji komentarzy, jest zła na CA że tyle jednostek z Imperium wycięto. Znani z Kawalerii, mają tylko doborową Straż Imperatora, no i Gryfy. Ale brak innych zakonów, łuczników, War altar of Sigmar, fanatyków. Mówili że tylko 4 frakcję, ale dopieszczone. No, w kwestii jednostek to na pewno nie w momencie premiery.
Z czegoś muszą mieć materiał do kolejnych DLC. Co do kapłanów to na pewno będzie agent i budowle,ale obstawiam że Sigmaryci posłużą do zwalczania zarówno wampiryzmu jak i spaczenia,nie liczył bym,że będą się bawić w podziały na zakony w przypadku duchownych skoro nie zrobili tego w przypadku rycerstwa....
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Myślę że te 3 zakony rycerskie dodadzą, są w końcu w 8 edycji, bo to będzie kpina jak ich nie dadzą. Nie widzę tego że Imperium to tylko Reiksguard, i to tyle.
Ewentualnie dadzą nam dodatkowo grywalne: Middenland, Averland i Ostermark i te 3 zakony osobno na każdą prowincję:
Middenland - Białego Wilka
Averland - Gorejącego Słońca
Jedynie problem, gdzie umieścić Panter?
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
8 edycja wyróżnia następujący podział :
1.Szeroko pojęte zakony rycerskie,bodajże z możliwością wykupienia broni dwuręcznej i ulepszenia do zakonu wewnętrznego kręgu
2.Reiksgwardia i Demigryfy
I na tym się kończy rozbicie na poszczególne zakony,one zawsze istniały ale przestały się pojawiać od jakiejś 6 edycji jako odrębne oddziały. Choć w niej chyba jeszcze była opcja wystawienia białego wilka,potem to wyglądało podobnie jak opisałem powyżej.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Arch bardzo często przesadza w swoich filmach i jest mało obiektywny. Komentarze pod każdym filmikiem są podobne bo po prostu ludzie lubią się czepiać i będą się czepiać wszystkiego niezależnie od tego czy ma to jakiś sens. Jeśli Total War Warhammer byłby zgodny z lorem to nie moglibyśmy zrobić kompletnie nic, bo świat Warhammera jest w ciągłym statusie quo. Oczywiste jest to że CA musiało pójść na wiele kompromisów, aby przystosować świat Warhammera do zasad Total War. Podejrzewam że niechęć Krasnali do Wampirów rozwiązana jest jakimś potężnym minusem do stosunków dyplomatycznych, ale widać w tej kampanii wspólna walka z chaosem zniwelowała tą karę i mi osobiście się to bardzo podoba.
Co do niwelowania Wampirycznego zepsucia to wydaje mi się że w kilku filmach o tym wspominano. Tak jak Wampiry mają specjalne budynki i agentów do szerzenia tego zepsucia, tak Imperium będzie miało ich odpowiedniki do niwelowania tego wpływu. Ja bym obstawiał że Wampiryzm zwalcza Witch Hunter, a chaos corruption Kapłan Sigmara
EDITED:
Co do "brakujących zakonów" to z tego co wyczytałem, w 8 edycji Knights Panther/Knights of the Blazing Sun to w zasadzie to samo co Reiksguard Knights(takie samo wyposażenie, praktycznie jednakowe statystyki). Więc trochę się nie dziwie że nie ma tych jednostek w podstawowym rosterze, brakuje natomiast Knights of the White Wolf, którzy różnią się znacząco i z opisu wyglądają na konkretnych kozaków.
Ostatnio edytowane przez Jsatrzab ; 11-04-2016 o 18:24
Si vis pacem, para bellum
Tu nie chodzi o 100% lore, ale chyba ma racje, że niektóre frakcje nie wejdą w stosunki dyplomatyczne. Z tego co piszesz, to i ze Skavenami Krasnale mogą podpisać pokój. Kara, karą, ale powinno być tak, że z pewnymi nie podpiszesz i tyle. Może on i przesadza, ale czy nie ma racji odrobinę ?
Co do zakonów. Pantery, Słońca i Wilka nie ma w grze. Mogę zrozumieć mechanikę, że stają się dostępni po zdobyciu danych prowincji. Ale czy musi być to DLC, Księstwo Wilka, by nimi grać. Czytałem AB Imperium 8 edycję, i te trzy zakony są wymienione jako największe. Są one w AB, więc logika podpowiada, że rasa jak Imperium powinna mieć do nich dostęp. A ich nie ma w oficjalnym rosterze. Tak samo, jak wielu innych. Pytanie do tych co znają Lore, Czołg Parowy, produkowany jest w Nuln > ? tak, bo jeśli tylko, to jakoś mogą one być armii imperium, mimo że miasto nie leży Reikland.