Kas protestuje!!!
http://whfb.lexicanum.com/wiki/Morathi
Kas protestuje!!!
http://whfb.lexicanum.com/wiki/Morathi
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
1. No dobrze, ale ja patrze z perspektywy całego świata którego częścią jest stary świat, który nawet jeśli padnie, to nie oznacza,że chaos zapanuje nad całym światem
w punkcie trzecim mojego poprzedniego postu napisałem,że szczury walczą z każdym który im przeszkadza w osiągnięciu spaczenia, więc go osłabiają nie zależnie od intencji, jakoś z chaosem nie walczą, więc go nie osłabiają
Nie tyle osiągnięciu spaczenia, co łask Rogatego Szczura to raz. Dwa - akurat Imperium bez obrony od północy może czuć się zagrożony - już i tak ma przerąbane przez Wampiry i Orków z południa. Jeśli nawet by Imperium upadło, to zostają Krasnoludy i Bretonnia.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Ale Imperium poprzez siłę księstw elektorów ma siłę, aby (samo) przez krótki czas powstrzymać Chaos, a Krasnale i Bretonia są za słabe- liczebnie, magicznie. Poza tm jeśli Imperium padnie Chaos pożywi się na terenach Imperium i przynajmniej w Starym świecie nikt nie będzie wstanie się utrzymać
Nie do końca się z tym zgadzam.
Wracając - nie do końca się z tym zgadzam. Bretonnia też jest podzielona na diukostwa, też boryka się z problemami jak np. przeklęta baronia Mousillon, najazdy Druchii, Orków i korsarzy z Norski, ale daje sobie radę i to dobrze. Ba, chyba nawet Mordreda ubił Louen, z tego, co gdzieś na lexicanum czytałem. Krasnoludy z kolei szykują się do krwawej wojny z Orkami.
Także parafrazując - ostateczny widok DLC z rasami wg mnie:
dodatek jeden - 3 rasy Elfów + Jaszczuroludzie:
DLC Demony Chaosu i FLC Zwierzoludzi
dodatek dwa - Skaveni + Ogry:
DLC Królowie Grobowców i FLC Krasnoludy Chaosu.
News krwistoczerwony jak Khorne:
DLC Wojowników Chaosu będzie darmo dla tych, co w pierwszym tygodniu od premiery zakupią grę.