Strona 204 z 230 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Pampa
    Gość
    A jak Ci brzmi odebranie praw politycznych jak nie faszyzmem? No dobrze, żeby nie używać słowa ,,faszyzm" - to komunizm w czystej postaci. Ja się naprawdę zastanawiam czy mówisz serio, czy jesteś trolem. Ja uchodze za mocną konserwę, ale to co tutaj prezentujesz to po prostu szok. Aż mi głupio.

Łowczy Awatar Sulejman I
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 14 podziękowań w 11 postach
    Niestety ale nawet na blogu widać, że jesteś przesiąknięty antysemityzmem i fanatyczną formą katolicyzmu. A to uważam za równie szkodliwe co radykalny islam itd. Smutne, że jeszcze tacy ludzie żyją i uważają się za wszechwiedzących.
    1. Mordowano Żydów na terenach które były zajęte. Mordowanie ludności miast i wsi miało miejsce wszędzie w każdej epoce. Jednak dopiero w XX wieku wybierano z tych miast ludzi, którzy byli innego wyznania/rasy itd. Z tekstów na blogu i tutaj widzę, że nie jest Ci taka polityka obca, a żebyś znowu nie zaprzeczał jak małe dziecko to cytuję: "O tym, że Żydzi obecnie szkodzą Rzeczypospolitej przekonywać nie trzeba. Okazuje się jednak, że nigdy z Żyda Polska pożytku nie miała.". Bzdury i tyle.
    2. Nigdzie nie pisałem o odebraniu praw wyborczych! Pisałem wyłącznie o niemieszaniu się Kościoła do polityki tj. jawnego wsparcia księży dla PiS-u. Teraz zrozumiałeś? Bo już nie wiem jak prościej mam Ci to napisać.
    3. Nie jestem już na bieżąco ze sprawą Wałęsy ale podobno były sfałszowane podpisy. Jednak nie jestem już w temacie. Jak dostawał to mu się należała, może nie?
    4. Pisałeś o wydaleniu niekatolików z Polski? Nie-Polaków też. Dla Ciebie ja nie jestem katolikiem więc czekam na bilet w jedną stronę. Ciekawe gdzie bym dostał? Do Moskwy? Według Twojego rozumowania zapewne jestem komuchem/Żydem albo przynajmniej masonem...
    5. Mylisz pojęcia, a nie mam ochoty tłumaczyć znowu jak dziecku najprostszych spraw. Prawo do broni tak, aborcja tak(w przypadku: gwałtu/zagrożenia życia itp. bo co lepiej, żeby ta 13-sto latka poszła na lewo do "rzeźnika", a i tak to zrobi i tak? Super. Jak słyszę takie p.... to, mimo że nie chcę, życzę takiej osobie takiego przeżycia.). Masz w końcu wolną wolę nie?
    6. Co ja będę dyskutować, przecież i tak wiesz lepiej, że jestem ateistą. A teraz dowal mi jeszcze, że Żydem, komuchem i resortowym dzieckiem. Po czym możesz odejść w triumfie.
    7. "Bez obaw, zamieniłbym ją jedynie na kościół." - to podsumowuje Twój poziom. Jak to mówili w pewnym znanym polskim filmie: "Idź spać, Franz". Obyś nie dożył czasów, kiedy kościoły będą zamieniać na cerkiew.

Dalszej polemiki nie będę podejmować bo nie ma sensu. Twoja prawda to prawda "najtwojsza". Jesteś najlepszym katolikiem, Żydzi niszczą Polskę, a ja jestem ateistą. Mało tego demokracja jest wtedy kiedy będzie po twojemu i z Twoją wizją katolicyzmu. Miejsce po prawicy czeka. Żegnam.

3. Następujących 2 użytkowników podziękowało Sulejman I za ten post:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    romanrozynski

Chyba dla wszystkich będzie lepiej jak zostaniesz w Skryptorium i działach poświęconych historii....

5. Użytkownicy którzy uznali post Bronti za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Rozważałem zamieszczenie poniższych linków w temacie poświęconym islamowi jednak jako że autorem tejże wypowiedzi jest głowa Kościoła katolickiego uważam to za najbardziej odpowiednie miejsce:
    Oryginał w języku francuskim
    http://www.la-croix.com/Religion/Pap...-17-1200760633
    Przedruk w języku angielskim
    http://www.infowars.com/pope-francis...ith-europeans/

Gościu namawia Europejczyków do rozmnażania się z muzułmanami,ISIS przyrównuje do apostołów a o wartościach chrześcijańskich mówi jako o relikcie kolonialnym.Reasumując Imbecyl bo inaczej określić nie można człowieka który stojąc na czele jednej z największych religii pieprzy takie dyrdymały.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Łowczy Awatar Sulejman I
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Jest gdzieś ta wypowiedź po polsku? Widziałem coś na kwejku/demotach jego wypowiedź, że państwa wyznaniowe zawsze upadają.

EDIT: znalazłem http://polska.newsweek.pl/papiez-fra...,385835,1.html

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Rozważałem zamieszczenie poniższych linków w temacie poświęconym islamowi jednak jako że autorem tejże wypowiedzi jest głowa Kościoła katolickiego uważam to za najbardziej odpowiednie miejsce:
    Oryginał w języku francuskim
    http://www.la-croix.com/Religion/Pap...-17-1200760633
    Przedruk w języku angielskim
    http://www.infowars.com/pope-francis...ith-europeans/

Gościu namawia Europejczyków do rozmnażania się z muzułmanami,ISIS przyrównuje do apostołów a o wartościach chrześcijańskich mówi jako o relikcie kolonialnym.Reasumując Imbecyl bo inaczej określić nie można człowieka który stojąc na czele jednej z największych religii pieprzy takie dyrdymały.
    Przepraszam bardzo, proszę nie obrażać Ojca Świętego już w tym innym temacie co poniektórzy pokazali swoją ignorancję np. pan z zielonym nickiem ze zbrodniarzem w avatarze, który trzyma miecz w ręku. Muzułmanie nie są antychrześcijanami, to wy nimi jesteście, profanując nauki Jezusa Chrystusa. Z Kościoła należy pozbyć się również bandytów pokroju księdza Międlara, który chyba chce się pobawić w Józefa Tiso. Stop faszyzmowi.

Łowczy Awatar Sulejman I
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Fakt, przecież muzułmanie kochają chrześcijan, a przeprowadzają na nich masowe mordy i zamachy z miłości. To taki flirt, kto więcej zabije ten bardziej kocha. Dlatego my, antychrześcijanie, nie chcemy okazywać nikomu miłości...

Lubię historię i kulturę islamu ale od takiego gadania niedobrze się robi.

10. Użytkownicy którzy uznali post Sulejman I za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pawulon2137 Zobacz posta
    Przepraszam bardzo, proszę nie obrażać Ojca Świętego już w tym innym temacie co poniektórzy pokazali swoją ignorancję np. pan z zielonym nickiem ze zbrodniarzem w avatarze, który trzyma miecz w ręku. Muzułmanie nie są antychrześcijanami, to wy nimi jesteście, profanując nauki Jezusa Chrystusa. Z Kościoła należy pozbyć się również bandytów pokroju księdza Międlara, który chyba chce się pobawić w Józefa Tiso. Stop faszyzmowi.
    Ktoś tu powoli kandyduje na bana
    Wracając do meritum - wiesz w ogóle, co mówisz? Bo nie rozumiem, jak można bronić religii, która chciała zniszczyć nieraz Chrześcijaństwo... poza tym radzę darować uwagi wobec moderatora. Kolejna rzecz - nie wiem, czego chcesz od księdza Międlara. Jeśli ksiądz jest patriotą to jest źle wg Ciebie? Jeśli tak to zostawiam to bez komentarza...

EDIT: Sulejman, nie widzisz, że to prowokator?

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Nie karmić trolla.

Spokojnie, wszystko pod kontrolą. Pampa

Niech żyje Gwardia!

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pamiętaj Sulejman, ja raz już pisałem, chrześcijan kiedyś gnębili, ale dobro zwyciężyło, oni nadstawiali policzek, tak jak nauczał Jezus Chrystus. Tym razem dobro znów wygra, nie musicie profanować do tego nauk Jezusa Chrystusa, a jak już chcecie być rasistami to mówcie, że jesteście ateistami, proszę was.

Arroyo, przepraszam, nawet mnie czasem ponoszą emocje, ale rycerze krucjat to byli zbrodniarze, wystarczy spojrzeć na rzeź Jerozolimy. Co ma to wspólnego z chrześcijaństwem? Co wspólnego ma jakiekolwiek wojowanie w imię Jezusa, który był pacyfistą? To obraza chrześcijaństwa. Ludzie błagam was, nie nazywajcie mnie trollem, prowokatorem itd. Bo równie dobrze możecie nazwać tak właśnie Jana Pawła II, Matkę Teresę czy Franciszka II, który został również - o zgrozo - nazwany imbecylem. Ja piszę, to co oni mówili bądź mówią. Piszę to co powinien robić i myśleć prawdziwy chrześcijanin. Od trollów to chyba wyzywał znany raper Bonzo Tiger - chyba nic pisać więcej nie trzeba... Jak wam nie pasuje, nazywajcie siebie poganami, ateistami, ale nie chrześcijanami.

Zaś ksiądz Międlar, jego wypowiedzi są mocno emocjonalne, niestety negatywnie, wystarczy wysłuchać przemowy np. z faszystowskiego marszu niepodległości i co ciekawe, również powoływał się tam na Franciszka II....

Strona 204 z 230 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów