Strona 207 z 230 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Pampa
    Gość
    Nie nazywałbym racjonalnym czegoś co godzi w jakieś 90% tego kraju. Aktualnie sam obrażasz uczucia religijne wszystkich wierzących, nazywając bajdami ich wierzenia. Jest to niegrzeczne, bo nikt Ciebie jako ateisty nie obraża. Dlatego proponowałbym zachowywania się grzeczniej. Możesz to potraktować jako upomnienie.

BTW mam wrażenie że ateistom wielką radość sprawia obrażanie tych ciemnogrodzian - chrześcijan. To wywyższanie się jest... słabe mówiąc eufemistycznie.

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Mi ręce opadają jak czytam o delegalizacji Kościoła. Nie chcecie to sobie nie wierzcie, ja jako katolik nie mam nic do ateistów czy wyznawców innych religii, ale wara od wiary i tradycji, które są u nas od wieków i które wyznaje cała masa ludzi. Ma do tego święte prawo, tak jak inni mają prawo w nic nie wierzyć.

Niech żyje Gwardia!

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    To byl sarkazm,nie można obrazić uczuć religijnych. Uczucie żalu czy radości owszem ale religijne? To absurdalne Upomnienie ?

Cytat Zamieszczone przez Lwie Serce Zobacz posta
    Mi ręce opadają jak czytam o delegalizacji Kościoła. Nie chcecie to sobie nie wierzcie, ja jako katolik nie mam nic do ateistów czy wyznawców innych religii, ale wara od wiary i tradycji, które są u nas od wieków i które wyznaje cała masa ludzi. Ma do tego święte prawo, tak jak inni mają prawo w nic nie wierzyć.
    Alez oczywiście wierzcie sobie w co chcecie, lezcie krzyżem ile chcecie. Ale róbcie to w kościołach, nauczajcie tez w kościołach po godzinach i nie mieszajcie sie do polityki
    Ostatnio edytowane przez Asuryan ; 22-05-2016 o 17:34

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Ależ będziemy się mieszać do polityki, bo takie nasze prawo

Niech żyje Gwardia!

Pampa
    Gość
    TO ja w drugą stronę, proponuję żeby ateiści wyrażali swoją opinię o kościele w domu, przy kolegach, ale nie wyłazili z nią na ulicę i nie mieszali się do polityki. Analogia myślenia. Katolik jest takim samym obywatelem jak Ty, tak samo ksiądz, biskup, kardynał. Odbieranie praw do wyrażania opinii o kraju którego są OBYWATELAMI jest hmmm... mocno dyktatorskim posunięciem i kojarzy się z komunizmem.

No chyba że wierzymy w spiski ,,czarna mafia".

6. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Hmmm, jesli uważacie że państwo świeckie powinno być pod butem episkopatu to ja już dalej tematu nie będę ciągnąć .Jeszcze nikt z was nie odniósł sie do katechezy, waszym zdaniem tyle samo adeptów uczęszczałoby gdyby odbywały sie po godzinach lekcyjnych i nie mialy wpływu na średnią? Tez jakoś kwestie opodatkowania omijacie.....

Pampa
    Gość
    Omijam bo jestem przeciwko. Z tego co się oreintuję to lekcje religii nie są obowiązkowe, także co za różnica?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Nieobowiązkowa, ale : wlicza sie do średniej, często są w środku planu lekcyjnego co uniemożliwia odebranie dziecka wcześniej. Wreszcie, przynależność do grupy rówieśników która jest tak nie zmiernie ważna w wieku dorastania. Wytłumacz dziecku ze nie bedzie siedziec z reszta dzieci tylko idzie di świetlicy bo to dla niego lepsze...

Pampa
    Gość
    No tak, i dlatego dla jednego jedynego dziecka trzeba zlikwidować religię w szkole. Błagam. Też argument z tym że dziecka nie można odebrać wcześniej - no wielka tragedia, na prawdę.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Nie dla jedynego, dla mnie jako dla ojca to jest silny argument. Nie rozumiesz o czym pisze ,trudno Albo nie rozumiesz przez zacietrzewienie albo zwyczajnie jesteś ignorantem .W każdym razie nie mam już ochoty na dalszą dyskusję z Tobą.

Strona 207 z 230 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów