Nie było jakiś nowych przecieków na temat tego jaki będzie następny historyczny TW? Jaram się, że już jutro zagram w Warhammera, ale nie mogę się doczekać też historycznej odsłony. Najchętniej chyba widział bym obecnie coś w okolicach XVII wieku.
Nie było jakiś nowych przecieków na temat tego jaki będzie następny historyczny TW? Jaram się, że już jutro zagram w Warhammera, ale nie mogę się doczekać też historycznej odsłony. Najchętniej chyba widział bym obecnie coś w okolicach XVII wieku.
Chyba jako mod gdyż prawa autorskie uniwersum J.R.R.Tolkiena wysoko się cenią.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Optymistycznie myśląc to Medek 3 , wydaje mi się ze Aoc było swoistym badaniem gruntu.Ale to oczywiście spekulacje. W sumie z Młotkiem mnie zaskoczyli to może z kolejną odsłoną też tak będzie. Najbardziej chyba chciałbym pograć Husarią jak pewnie wszyscy tutaj .Temat Warhammera przeglądam pobieżnie ale wychwycilem info ze nie dobrze sie dzieje z oblężeniami.Już w R2 było z tym słabo, choc w S2 też niebylo to super rozwiązane ( samurajowie wspinajacy sie na mury bez drabin ) To jednak były w miarę ciekawe i dynamiczne. Attyli bylo znowu troszkę lepiej, choć nie wiem na ile to zasługa patchy a na ile modów. Kolejna odsłona musi być na nowym silniku , ile jeszcze będą męczyc tego Warscapa ?Szumnie zapowiadany dx12 niosący lepsza wydajność na slabszych procesorach nie zostanie zaimplementowany na dzień premiery tak jak mówili. Żeby w pełni wykorzystać możliwości nowego apu musieliby napisać kod od zera , a tak to będzie stary silnik z protezą Dx12.Nie zależnie od tego jakie ramy czasowe obejmie nowa odsłona, bardzo bym chciał zeby w końcu zrobili nowy silnik, z dobrym Ai i dzialajacymi oblężeniami.
Temat jest zbyt wąski, podobnie jak wiele innych wojen. Dwie strony konfliktu z pomocą innych państw. Total War to seria gdzie walczą ze sobą różne, mocno zróżnicowane frakcje. Temat I wś byłby tu bardziej pasujący. Nigdy nie zrobią gry z dwoma stronami konfliktu jak wojna polsko-bolszewicka, rewolucja bolszewicka czy temat znany na świecie jak wojna secesyjna. Trzeba się spodziewać gier ogólnych tam gdzie może być sporo frakcji. WOjna 30-letnia jest już materiałem na TW zblizonym do Napoleona - sporo frakcji, zwłaszcza neimieckich czy włoskich.
Podejrzewam, że naprawdę nie prędko zobaczycie kolejną odsłonę historycznego total war.
Dlaczego? Bo twórcy zapowiedzieli, że mają być trzy części Warhammera które mają się jakoś łączyć w jedną wielką grę co oznacza, że będą je robić jedna po drugiej zanim silnik gry stanie się zbyt stary itd.
A do tego (ponoć) pracują także nad Total War Arena.
PONOĆ juz pracują nad historycznym![]()
@UP: Ale to chyba chodzi o TW: Arena, czyli Total War'ową grę MOBA...
Jakby nie patrzeć jest ona w historycznych realiach.
Na pewno nie pracują teraz nad nową dużą grą z kampanią singleplayer bo okroili, a może nawet wstrzymali tymczasowo pracę nad Areną i zdjęli możliwość grania w nią aby skupić się na Warhemmerze przed jego premierą.
Więc gdzie by mieli jeszcze ludzi i zasoby aby jeszcze trzecią grą się zajmować? Skoro nawet dwoma nie dają radę i muszą ograniczać prace nad jedną z nich...
Jak to nie mogą zrobić wojny secesyjnej- chociażby jako dodatek do XIX w wojen europejskich. Ja widzę takie frakcje: Anglia, Turcja, Prusy, Austria, Rosja, USA, Meksyk- podstawka, czasy wojny Krymskiej (1853-1856), dodatki: Wiosna ludów- frakcje: Włochy, Polska, Węgry, Prusy, Austria, Rosja; Wojna Secesyjna- frakcje: Północ, Południe, Meksyk, Francja, Anglia;
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.