Może jestem ślepy, ale gdzie się zmienia poziom trudności?
Jak dobrze kojarzę to po wyborze nacji jaką chcesz grać to krok później jak wybierasz LL to wtedy w dolnym prawym narożniku wybierasz poziom trudności
Już trochę modów wyszło, w tym jeden mój. Kampania jest całkiem ciekawa, tylko spam agentów irytuje, co turę mam zatruwaną armię przez kilku agentów, a moi nie są w stanie im nic zrobić.
Czy jeśli mam kartę 1 GB i szedł mi Attila, to jest sens kupować Warhammera?
Co do długości bitew, to rozegrałem raptem dwie bitwy 2v2 na multi, ale mogę już teraz napisać, że były dłuższe niż na Attyli. Co prawda sporo jednostek łamie się dosyć szybko - szczególnie tańszych, ale też wiele z nich powraca do boju po chwilowej/dłuższej ucieczce. Dodatkowo, potwory i bohaterowie trzymają się długo.
Tak więc po głównym starciu jest jeszcze sporo zabawy z dobijaniem, a wydawałoby się pokonany przeciwnik ma jeszcze możliwość odwrócenia losów bitwy.
A więc tak pograłem trochę i mam kilka zastrzeżeń przede wszystkim jest to brak małych osad których zabudowania pozwalały na wybronienie się przed dużo liczniejszym przeciwnikiem tutaj to nie jest możliwe, co prawda można rozbudować garnizon w osadzie, ale wtedy zmienia się ona (Przynajmniej na mapie bitwy) w metropolię co jest z kolei przegięciem w drugą stronę.
Kolejną sprawą są drabiny które żołnierze po dojściu do murów wyciągają nie powiem skąd pamiętam że w "medievalu 2" występowały one jako zwykły sprzęt oblężniczy budowany przed bitwą, na prawdę nie mogli zrobić tego na tej samej zasadzie?
Pomijając wyżej wymienione póki co gra mi się przyjemnie.
Ja mam narazie 3h Imperium za soba. Gram narazie dosyc powoli. Duzo narazie czytania, ktora droga isc, jakie umiejetnosci rozwijac, jaka technologie itp. Gram na trudnym i jest wyraznie ciezej niz w poprzednich odslonach. AI czesto omija moje armie i wybiera mniej chronione lokacje. Atakuje zwykle jak ma przewage. Bitwy maja dla mnie odpowiednia dlugosc. Male wojsko krotsza bitwa. Przy 20 na 20 dlugosc jest naprawde wystarczajaca. Jedynie co jest denerwujace ze jakies nacje orkow czy wampirow z daleka potrafia mi wypowiedziec wojne i ida przez tereny ludzkie po to by mnie powkurzac.
Jak jest z optymalizacją?