Jak to? W podstawce jak wymarli ci co byli na starcie gry to potem nie pojawiali się mówi?
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Nie bardzo. W podstawce AI było tak kiepskie, że większość ludzi tak szybko podbijała, że tego nie zauważała. Grałem na swoim AI i się dziwiłem co tak mało kapłanów, potem sprawdzałem oryginalne żeby sprawdzić czy ja mam coś nie tak i było jeszcze gorzej. Jest też taka opcja, że wraz z którąś łatką to się popsuło, może masz takie wrażenie, bo grałeś na wersji 1.0, 1.1.
A kojarzy ktoś czy w jakiejś kampanii w kingdoms rekrutacja księży działała poprawnie?
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
W Broken Crescent 2.4 gram od wczoraj ponownie i tam to działa. Tak myślę a nie da rady co jakiś czas dać księży ze skryptu? Lub inna opcja zwiększyć bonusy religijne z kościołów, ale to zadziała na terenie danej nacji. Zawsze to coś. Skoro nie da się zmusić ai do rekrutacji kapłanów to zwiększyć siłę oddziaływania kaplic i kościołów.
Ostatnio edytowane przez Araven ; 29-05-2016 o 14:57
Wrzucę te parametry dotyczące księży z broken crescent i przetestuję. Może to wystarczy.
Przez przypadek zainstalowałem powstanie Bułgarów, a pisze żeby nie instalować. Co może się stać? Musze reinstalować?
Co się może stać? Jak to co, Bułgarzy się wkurzą
Spokojnie, nic sięnie stanie, nie musisz reinstalować. Wystarczy, że wejdziesz do katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\ i w pliku campaign_script.txt usuniesz wszystko co jest pomiędzy:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 7- Bulgar Revolt;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
a
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 8- Newking Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Potem musisz usunąć plik map.rwm z tego samego katalogu (jeśli nie odpalałeś jeszcze kampanii to go jeszcze nie będzie, więc oczywiście też nie musisz nic usuwać) i ten sam plik z katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\base\ (tam też może go nie być, więc sprawa jasna).
No i pozostaje grać, niszczyć, zabijać
Ok, jeszcze jedno - Frakcje strasznie długo robią swoje tury, jak temu zaradzić? Da się?
Strasznie długo to ile? Silny komp, i ew. usunięcie ręczne niektórych skryptów pomoże, ale zuboży grę.