Strona 224 z 267 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    To tylko moja subiektywna opinia jednego z etapów gry. Co do:"płacę, wymagam" to współfinansowałem tę grę kupując: S1,M1,R1,M2,E1,N1; więc chyba jednak mam prawo trochę ponarzekać. Co do:"wszystko było pokazane, wcześniej, więc o co halo"; hmm wszystko byłoby dobrze gdybym, nie narzekał już przed premierą, na elementy które mi nie pasują- wiem nie było w śród nich systemu oblężeń, ale jakoś wtedy nie zwróciłem na to uwagi;

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Chyba najbardziej z klimatu młotka wybija mnie na filmikach (bo jeszcze nie mogę grać) ten nieszczęsny człowieczy doradca.
    Nie mam pojęcia kto wpadł na tak fatalny pomysł cięcia kosztów... Przecież przy 5 rasach to nie byłby chyba jakiś wielki problem dać jako gadającą głowę ich przedstawiciela. Zwłaszcza u Zielonych bym się z tego cieszył, zwłaszcza że zrobili materiał z komentarzem w wykonaniu goblina.
    Mieli powód żeby dać jednego siwego starca każdemu zamiast 5 różnych gości i nie jest to cięcie kosztów. Więcej bez znacznika SPOILER się nie da napisać ;]
    Si vis pacem, para bellum

Asuryan
    Gość
    Strasznie naciągany powód. Ja pierwsze co zrobiłem, to przełączyłem doradcę na "minimalny" (szkoda że nie da się go wyłączyć całkowicie, jak w innych grach serii). Drugie, to odhaczyłem wprowadzenie kampanii przy LL będących władcami nacji (Mannfred, Karl-Franz, etc).
    Mnie bardziej boli kalka Imperium w takim Kislevie, Tilei, Estalii i Granicznych Księstwach.

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Mieli powód żeby dać jednego siwego starca każdemu zamiast 5 różnych gości i nie jest to cięcie kosztów. Więcej bez znacznika SPOILER się nie da napisać ;]
    A jaki był powód ? Nie siedzę w tym uniwersum tak bardzo jakbym chciał. Ogólnie to ten doradca jakoś bardzo nie przeszkadza i jakoś wyjątkowo nie pasuje mi tylko do zielonoskórych, u reszty można go jakoś logicznie wytłumaczyć.

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Strasznie naciągany powód. Ja pierwsze co zrobiłem, to przełączyłem doradcę na "minimalny" (szkoda że nie da się go wyłączyć całkowicie, jak w innych grach serii). Drugie, to odhaczyłem wprowadzenie kampanii przy LL będących władcami nacji (Mannfred, Karl-Franz, etc).
    Mnie bardziej boli kalka Imperium w takim Kislevie, Tilei, Estalii i Granicznych Księstwach.
    No i tutaj powstaje wątpliwość czy dostaniemy do gry w DLC Kislev, czy coś z południa oprócz Bretonii, co będzie odpowiadać temu co mamy w uniwersum, jednostki Kislev są genialne przecież, ale też ten Warhammer bazuje na edycji 8 a ona jest skopana z tego co czytałem.

Posty połączyłem, pamiętaj by je edytować, zamiast dawać jeden pod drugim w krótkim odstępie czasu. Upomnienie.
    Asuryan.
    "Historia będzie dla mnie łaskawa, ponieważ zamierzam ją napisać."

Asuryan
    Gość
    U krasnoludów też nie pasuje.
    A z tego co się orientuję
    Spoiler: 
    doradca jest Czarnym Magistrem, renegatem z jakiegoś Kolegium Magii, działającym w celu uzyskania własnych korzyści - czyli np możliwości bezkarnego studiowania 2 czy 3 kolegiów magii).

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    U krasnoludów też nie pasuje.
    A z tego co się orientuję
    Spoiler: 
    doradca jest Czarnym Magistrem, renegatem z jakiegoś Kolegium Magii, działającym w celu uzyskania własnych korzyści - czyli np możliwości bezkarnego studiowania 2 czy 3 kolegiów magii).
    Bardziej chodziło mi o to że jest
    Spoiler: 
    sługusem Tzeentcha i zwiastunem jego hordy
    Si vis pacem, para bellum

Asuryan
    Gość
    Jeno wynika z drugiego.
    Spoiler: 
    Nie bez powodu prawo Imperium dotyczące Kolegiów Magii pozwala na studiowanie magii tylko jednego z nich. Ludzka psychika jest zbyt słaba by oprzeć się wpływowi Chaosu, który wzrasta wraz z ilością studiowanych rodzajów magii. Egrimm van Horstmann zanim stał się wybrańcem Tzeetcha, także był Czarnym Magistrem

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Według benchmarka sprzedaż WTW znakomita już widzę te DLC które zrobią, im więcej tym lepiej.

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Ten tytuł jest skazany na sukces sprzedażowy.Uniwersum Młotka ma wielu fanów, tak samo jak sama seria TW wiec kupią obie grupy.Mam nadzieję ze zarobione pieniądze zaiwestuja w nowy silnik i prace nad AI.
    Sam juz bylem blisko kupienia dzisiaj ale słonko wyszlo i jakoś odłożyłem temat

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pomimo wielu rzeczy do których można się przyczepić to gra się naprawdę przyjemnie oto plusy i minusy według mnie.
    + sztuczna inteligencja nie jest tragiczna
    + spaczenie terenów zajętych przez wampiry lub zniszczonych przez chaos
    + zmiana wyglądu terenów podbitych na styl danej frakcji (Najbardziej widoczne przy krasnalach i orkach)
    + stosunkowo dużo typów jednostek

co do tego mam mieszane uczucia ale oblężenia przeprowadza się nawet przyjemnie

- Brak walk w małych osadach
    - Wiele frakcji podciągniętych pod model Imperium Np. Kislev.
    - brak bitw Morskich

Strona 224 z 267 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów