Strona 32 z 368 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Przypominam, że Arabia była w Warmasterze, Krasnoludy Chaosu są w Tamurkhan (oficjalny), a do tego mamy fanowskie frakcje Eliassona (Estalia, Kislev - rozwinięty bardziej niż w bitewniaku oraz Norskę), a Tilea jest jako Psy Wojny.

A skoro GW i tak już zniszczyło uniwersum End Times'em i Age of Sigmar. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać fanowskie AB.
    Zapisy umowy licencyjnej (których nie znamy) mogą stać na przeszkodzie.
    Na fanowskiej rozwiazania to nawet nie ma co liczyć.

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Akurat Tilea jest bardzo dobrze opisana w dodatku Dogs of Wars do 5 edycji bitewniaka. Spokojnie można by dać własny roster:
    Problem z Dogs of War był taki, że to po prostu dodatek będący zbiorem najemników. A nie powiesz mi, że lore dotyczących tych nacji jest tak rozbudowany jak ten odnoszący się do głównych nacji?
    Skąinąd, w grze nie ma w ogóle najemników (raz się na tym w kampanii ostro przejechałem, dopiero wtedy ten brak odnotowałem). Czyżby to też miał być materiał na osobne DLC?

Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    @)Arnolda mógłbyś dać linka do tego infa co wygrzebali w plikach?
    Pojawił się taki wątek na oficjalnym forum parę dni po premierze. Nie jestem w stanie tego wygrzebać obecnie.
    Acz jak sobie w grze odpalisz strategic overview to odnotujesz, że część mapy jest wycięta, tj. wschód i południe ma wyłącznie postać konturową (i to o ten teren mapę roszerzą) oraz jest pozostawione miejsce pod New World, do którego będzie dość blisko zresztą ze Starego Świata.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arnold Zobacz posta
    Zapisy umowy licencyjnej (których nie znamy) mogą stać na przeszkodzie.
    Na fanowskiej rozwiazania to nawet nie ma co liczyć.
    Nie wykluczajmy od razu fanowskich AB. Jeśli nie pojawią się w formie DLC to na 100% modderzy coś zrobią. Nie ma nigdzie napisane, że na 100% nie będzie fanowskich AB - przypominam o wywiadzie portalu z pracownikiem CA.
    Tilea na pewno będzie w formie DLC. Nie wymyślaj mi tu proszę bzdur takich, że ich nie będzie. Tym bardziej, że jak mówiłem - świat Warhammera już nie istnieje, bo został rozwalony przez durną politykę GW.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Nie do końca się zgadzam, z tymi hardkorowymi fanami, gracze TW chcą różnorodności.
    Tak, ale myślę, że jednak więcej ludzi czeka na większą różnorodność, czyli właśnie kompletnie nowe rasy - Elfy wszelkiego rodzaju, Tomb Kings, Chaos zamiast odłamów ludzi. Wydaje mi się, że krainy typu Kislev czy Tilea pełnią jednak rolę buforowych zapychaczy, tak jak w poprzednich częściach TW pomniejsze, nie dające się kontrolować państwa-miasta. Mogę się oczywiście mylić choćby dlatego, że łatwo im będzie zrobić taką Tileę, bo mają już gotowe modele ludzkie z Imperium, które wystarczy trochę inaczej pokolorować, tu dodać piórko, tam szabelkę i mamy nową grywalną rasę. Oczywiście trzeba będzie dodać parę jednostek.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Nie wykluczajmy od razu fanowskich AB. Jeśli nie pojawią się w formie DLC to na 100% modderzy coś zrobią.
    Wątek dotyczy DLC i pochodnych, więc nie mieszałbym w to modów - zupełnie inna sfera.

Tilea na pewno będzie w formie DLC. Nie wymyślaj mi tu proszę bzdur takich, że ich nie będzie. Tym bardziej, że jak mówiłem - świat Warhammera już nie istnieje, bo został rozwalony przez durną politykę GW.
    To stwierdzenie "na pewno" to brzmi jakbyś był insiderem.
    W pozostałym wypadku pozostaje mi skwitować, żeby się nie okazało (ze szkodą dla graczy), iż stwierdzenie, że Tilea będzie na pewno, jest bzdurą.

A z tą durną polityką to bym nie przesadzał. Community też samo sobie winne. WFB potrzebował gruntownej zmiany i mimo wszystko wydaje mi się, że AoS jest lepszym rozwiązaniem, niż dogłębna ingerencja w WFB. A ile wtedy byłoby płaczu...

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Będą - na pewno na TWCenter wystarczy zajrzeć na pierwsze strony. Ale zakładam, że wiesz to lepiej niż twórcy tej gry...
    Na pewno będą Elfy (nie sprecyzowano jakie, ale sądzę, że dodadzą WE też, z tym, że do Starego Świata, poszerzając mapę początkową). Estalia jest fanowska, co prawda, ale już Tilea nie - to oficjalna frakcja ludzka, która jest znana pod nazwą Dogs of War. A z kolei Kislev ma sporo "fanów", więc nie ma się co dziwić, jeśli ich dostaniemy. A i nie mów za wszystkich, bo to tylko o Ciebie chodzi.
    Mam prośbę - nie pusz się tak, tylko dlatego, że ktoś ma odmienne zdanie. Naprawdę. Zabrakło chyba tylko w tym poście "nie mierz innych swoją miarą". Po co to? Zakładam, że to luźna rozmowa dla hobbystów a nie ludzi, którzy muszą mieć oblatane wszystkie fora i dyplom z poznania Army Booków. Nie ma takiej potrzeby.
    Jak wyżej wspomniałem nie bazuję na AB tylko innych grach z tego uniwersum w które miałem przyjemność zagrać i obstawiałbym jednak, że Ulthuan to przede wszystkim Wysokie Elfy + Mroczne Elfy. Jeśli przesuniemy Wysokie na kontynent to co będą na Ulthuanie robiły Mroczne?
    Jeśli chodzi o mniejsze państwa ludzkie, możesz mieć oczywiście racje i one się ukażą. Tym bardziej tak się może stać znając politykę wydawniczą SEGI. Widzę to jednak tak jak wspomniałem - z jakiegoś powodu GW przestał wydawać te armie i stawiałbym raczej na brak zainteresowania niż ich lenistwo lub brak wyobraźni jak te armie pociągnąć. Woleli się skupić na "dużych" graczach niż tych zapychaczach. To tylko moje zdanie.

EDIT:

Jeśli chodzi o durną politykę GW i zniszczenie Warhammera to sytuacja zaczęła się odbijać od dna. Kto miał się wykruszyć już to zrobił dawno temu. Teraz napłynęło trochę nowych graczy. Zmiana się bierze po pierwsze z agresywnego wydawnictwa GW Age of Sigmar - poświęcają więcej uwagi AoS niż 40k, może oprócz "gier planszowych". Druga sprawa, że de facto przyznali się do błędu i niebawem opublikują nowe zasady podzielone na 3 grupy - casual, gra turniejowa i coś trzeciego, chyba kampania. To zaspokoi tych co narzekali na brak punktów i balansu.
    Ostatnio edytowane przez Aryann ; 01-06-2016 o 10:38 Powód: dodam nową treść na końcu posta

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Dlatego zostaje nadzieja, że CA da fanowskie AB mimo wszystko. Bo Kislev, Tilea i Estalia jako rostery Imperium to zwykłe lenistwo i traktowanie graczy jak idiotów. Mam prawo wyrazić swoje zdanie odnośnie tego, bo mam po prostu szerokie pojęcie na temat świata Warhammera i lata mi koło nosa, że CA nie dopracowało tego w szczegółach. Mam tę grę oryginalną, wymagam zatem, by była najlepiej wykonana nawet, jeśli dostaniemy fanowskie AB i rostery z nich.
    Dalej - na pewno dostaniemy Wysokie Elfy, Leśne Elfy, Mroczne Elfy i Jaszczuroludzi. W FLC Zwierzoludzi, a w DLC Demony Chaosu. Potem Skavenów i Ogry - w DLC Królów Grobowców i w FLC Krasnoludy Chaosu. Jak to wyjdzie? Zobaczymy.

Co do bycia Insiderem w CA - nie, nie jestem. Dlaczego? Bo obowiązywałaby mnie zmowa milczenia i jakbym coś pisnął, to dostałbym od razu pewnie bana. Dlaczego powiedziałem "na pewno"? Bo sądzę, że skoro mamy Tileę w Psach Wojny opisaną w miarę ok, do tego większość regimentów stamtąd jest z poszczególnych państw-miast Tileańskich - wg mnie to mówi samo za siebie. A skoro mają póki co roster Imperium to wszystko może się zmienić.

PS. Aryann - uwagę tą puszczam sobie mimo uszu I co do AoS to uważam, że zniszczyło lore Warhammera. I właśnie lore uważam za coś, co nie powinno się psuć. Już to End Times zrobiło i gardzę ogólnie Matt Wardem, który tę herezję wypuścił. Punkty i balans mnie nie dotyczą, bo nie znam mechaniki bitewniaków i nie mam zamiaru jej znać. Dla mnie ogólnie Age of Sigmar to zwykła herezja. Na tym koniec tematu o AoS.
    A odnośnie modów - mogę o tym mówić. Dlaczego? Bo zwykle mody naprawiają to, co twórcy "zapomnieli" dodać. Oczywiście o ile nie dodają czegoś, co w ogóle jest całkowitym łamaniem praw lore'a np. Czarni Orkowie z łukami....

PS.2. Dla mnie ogólnie świat Warhammera skończył się na 7 edycji, ósmą edycję spoglądam ot tak, gdy chcę coś dobudować do 7 edycji i nadal czekam na emocjonujące zakończenie, w którym nie ma coming out'ów np. Kemmler sługą Tzeentcha czy Harkon sługą Khorne'a (dla mnie coś takiego jest właśnie psuciem uniwersum, które znam).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    PS. Aryann - uwagę tą puszczam sobie mimo uszu
    Bardziej w porządku by było, żeby ktoś, kto w jakiś sposób zarządza tym forum słuchał swoich forumowiczów, a nie mówił im, że ma ich tam gdzie nie wypada mieć.

I co do AoS to uważam, że zniszczyło lore Warhammera. I właśnie lore uważam za coś, co nie powinno się psuć.
    Z perspektywy czasu mogę się z Tobą zgodzić. Co prawda GW teraz intensywnie pracuje nad tym, żeby ten świat był przyciągający, ale zbyt wiele poświęcili. Za 10 lat nie będzie śladu w pamięci młodych graczy o Kislevie, Sylvanii czy Pustkowiu Chaosu.

A odnośnie modów - mogę o tym mówić. Dlaczego? Bo zwykle mody naprawiają to, co twórcy "zapomnieli" dodać. Oczywiście o ile nie dodają czegoś, co w ogóle jest całkowitym łamaniem praw lore'a np. Czarni Orkowie z łukami....
    Tak, ale to jednak treść bonusowa, nie główna. Niepewna. Równie dobrze może powstać mod dla Kislevu co Gwiezdnych Wojen. Albo Siedmiu Królestw. Wszystko zależy od tego czym uzdolnieni programiści będą akurat zainteresowani. Nikt nie będzie oceniał tej gry za to jaka stała się z modem, tylko za to co wyszło spod paluchów programistów z CA.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Nacje ludzi takie jak Bretonia, Kislev, Estalia, Tilea i Ksiestwa są bardzo łatwe do przygotowania przez twórców. W sumie bez znaczenia jest czy mają czy nie mają swoich AB. Cały ich urok polega na tym że mają lokalny klimat np. Bretka to średniowieczna Francja/Anglia, Kislev to taka ruś/kozacy/ruscy/Rosjanie. Estalia i Tilea to włochy i Hiszpania.
    Więc każdy znajdzie swój profil ludzkich armii.

Co ważne można je zrobić bardzo małym kosztem i są idealną zapchajdziurą dla mini kampanii. Jak do tej pory żadna mała kampania nie podbiła mojego serca i zawsze wracam do normalnej, tak w romku czy attyli.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

9. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Aryann Zobacz posta
    Bardziej w porządku by było, żeby ktoś, kto w jakiś sposób zarządza tym forum słuchał swoich forumowiczów, a nie mówił im, że ma ich tam gdzie nie wypada mieć.

Z perspektywy czasu mogę się z Tobą zgodzić. Co prawda GW teraz intensywnie pracuje nad tym, żeby ten świat był przyciągający, ale zbyt wiele poświęcili. Za 10 lat nie będzie śladu w pamięci młodych graczy o Kislevie, Sylvanii czy Pustkowiu Chaosu.

Tak, ale to jednak treść bonusowa, nie główna. Niepewna. Równie dobrze może powstać mod dla Kislevu co Gwiezdnych Wojen. Albo Siedmiu Królestw. Wszystko zależy od tego czym uzdolnieni programiści będą akurat zainteresowani. Nikt nie będzie oceniał tej gry za to jaka stała się z modem, tylko za to co wyszło spod paluchów programistów z CA.
    Wpis, że uwagę puszczam sobie mimo uszu, to chodzi mi o to:
    Mam prośbę - nie pusz się tak, tylko dlatego, że ktoś ma odmienne zdanie.

Mam w końcu prawo wyrazić swoje zdanie o wszystkim, nawet jeśli się komuś ono nie będzie podobać, w końcu tego regulamin nie zabrania.

Drugie zdanie - właśnie o to mi chodzi - usuwając jedno, rzucają się na drugie. Co to powoduje? Że uniwersum, nad którym pracowali 20-30 lat po prostu ot tak idzie sobie w przepaść, bo ktoś tam zadecydował, by tak było. Choć w sumie dopóki są ludzie, którzy "pielęgnują tradycje wspominania o tym uniwersum" dopóty to uniwersum nie zginie

Co do trzeciego - no cóż, jak mówiłem, mam nadzieję, że jednak pojawią się na forum CA ludzie, którzy w końcu zrobią taki bunt, że CA nie będzie miała wyboru i pododaje wszystko, co było do czwartej edycji do ósmej bez zbędnego płacenia za wszystko jak za chleb za komuny

EDIT: Ituriel, ale takie Księstwa Graniczne nie mają swojego AB, a jedynie drobne zdania w AB Bretki z 5 edycji i w RPG'u co nieco jest. Poza tym roster, jaki by u nich pasował to mieszanka podstawowych jednostek Imperium i Bretonnii.
    Poza tym też uważam, że CA jako szanowana przez tam jakiś procent graczy winna w końcu pogodzić prośby znawców tego bitewniaka i fanowskich AB i dać konkretną grę. W końcu biorą się za poważny i bardzo opłacalny projekt. Jeśli chcą, by wyszła z tego potężna trylogia to muszą pogodzić obie strony i uwzględnić najlepiej wszystkie edycje od czwartej do ósmej, a nie robić wała z klientów.

Asuryan
    Gość
    Czyli 2 różnych LL, dwie jednostki bohaterów (agentów)
    Nie bohaterów (hero), a zwykłych lordów (generałów). Na resztę postów odpowiem jak wrócę z pracy.

Strona 32 z 368 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów