Strona 235 z 267 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 341 do 2 350 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    1. Tak, bo można sobie to na YT łatwo znaleźć.
    2. Jak po kolei słowa tłumaczyć będziesz, by nabrało to sensu to dużo lepiej to wygląda i jest bardzo logiczne.
    3, a raczej 4. Albo coś źle czytam, albo właśnie źle zrozumiałem tę część punktu "Mniej go zajmuję czytanie niż dochodzenie grając." - wybacz, ale to raczej sprawa komputera - jeśli masz kiepski komp to nie dziwne, że mniej czasu zajmuje Ci czytanie niż granie.
    5. Nie odpowiem nawet...

PS. Jeśli chodzi o bycie fanatykiem serii, a raczej weteranem serii, to mogę się sam nazwać nim, gdyż z serią Total War jestem już ponad od 10 lat na bieżąco, począwszy od Shoguna I do właśnie Warhammera. Wraz z wszelkimi spin offami.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Dobra, może masz i rację. Nie chcę być złym prorokiem, ale coś mi mówi,że szybko nie wydadzą FLC. Czy naprawdę tak dużo roboty jest z nim, żeby nie dali- nawet ogólnej; zapowiedzi?
    Ostatnio edytowane przez royal1410 ; 12-06-2016 o 07:37

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Powoli zaczynam przyzwyczajać się do bitew w młotku. Na początku dostawałem ostro w bitwach, bo miałem za dużo piechoty, teraz zwiększam liczbę strzelców i dział więc powoli zaczyna to lepiej wyglądać.

Choć mimo wszystko to niskie morale bardzo mnie drażni.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    Dobra, może masz i rację. Nie chcę być złym prorokiem, ale coś mi mówi,że szybko nie wydadzą FLC. Czy naprawdę tak dużo roboty jest z nim, żeby nie dali- nawet ogólnej; zapowiedzi?
    Wraz z FLC/DLC dochodzą patche, a tutaj jest sporo roboty, bo zapewne jakaś mniejsza grupka z dostępem do władz CA ma możliwość wpłynięcia na te zmiany w statystykach, etc. Dlatego trzeba czekać.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Dobra byleby skończyli przed końcem czerwca.

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Powoli zaczynam przyzwyczajać się do bitew w młotku. Na początku dostawałem ostro w bitwach, bo miałem za dużo piechoty, teraz zwiększam liczbę strzelców i dział więc powoli zaczyna to lepiej wyglądać.

Choć mimo wszystko to niskie morale bardzo mnie drażni.
    Po to są mody ; P

Chłop Awatar Erlan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Wyciekły informację o przyszłych dlc do Warhamera. http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98739

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 38 podziękowań w 29 postach
    No dobra, wygrałem długą kampanię Orków, zniszczyłem wszystkich poza Bjornling'ami, którzy ustawili się w takim miejscu mapy na wodzie, że nie mogłem dopłynąć...

Zielonoskórzy czy Skaveni w Norsce...
    To nigdy się jeszcze w lore nie zdarzyło...
    Tak samo nie było nigdy ataku Chaosu czy Norsmenów na ziemie Zielonoskórych...

Wojski Awatar Tamudzin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    Trochę już pograłem TWW, więc się wypowiem o moich wrażeniach z gry. Najpierw miałem kłopot z odpaleniem gry, co mocno mnie podenerwowało. Wina była w moim monitorze, który jest już leciwy i obsługuje tylko tryb odswieżania 60. Miałem muzykę, ale obraz to, był tylko czarny ekran. Jednak dzięki nevidia geforce experienc udało mi się ustawić grafikę i gra się uruchomiła. Po 20 minutach zabawy, wyłączyłem gre, a przy następnej próbie uruchomienia gry wywaliło mi sterowniki do karty graficznej i musiałem instalować od nowa. Po początkowych komplikacjach, później było już tylko lepiej. Podoba mi się bardzo, że w TWW, każdą rasą gra się inaczej i mają całkowicie inne jednostki. Przeciwieństwie do wcześniejszych gier, gdzie jednostki różnych nacji nie różniły się zabardzo. Ciekawy urozmaiceniem, jest również wprowadzenie czarów na pole bitwy, jak i dodanie fajnego drzewka rozwoju lordów. Odpowiada mi również długość bitew, nie są za szybkie ani za wolne. Minusem jest natomiast to, że jednostki nie stosują szyków, tak jak w romie( np. żółwia), chyba, że jest jakaś jednostka, która ma takie rozwiązanie, ale ja nie przypominam sobie bym taką w grze spotkał. Zdarza mi się, że grając multi, potrafi mnie pod koniec bitwy lub po jej zakończeniu wyrzucić do pulpitu.
    Ni wiem, czy dla CA nie lepiej było wydać gry total war fantasy, a nie opierając się na znanej licencji. Bo z tego co czytam i słucham, tonie, którym graczom nie podoba się odbieganie się od kanonu warhamera. Gdyby gra osadzona w uniwersum fanatasy, bez żadnej konkretnej marki, wówczas na samy starcie można by dać więcej ras, itd. Sam natomiast grałem za młodu dużo w papierowego młotka, jednak nie przeszkadzają mi takie rzeczy, że jakaś rasa bierze z kimś sojusz lub jak mojemu przedmówcy to, że orki zdobywają norsce. W serii total war najlepsza jest wolność w podbojach, której nie chcem, żeby była ograniczona przez znaną licencję.

10. Użytkownicy którzy uznali post Tamudzin za przydatny:

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 38 podziękowań w 29 postach
    Cytat Zamieszczone przez Tamudzin Zobacz posta
    Trochę już pograłem TWW, więc się wypowiem o moich wrażeniach z gry. Najpierw miałem kłopot z odpaleniem gry, co mocno mnie podenerwowało. Wina była w moim monitorze, który jest już leciwy i obsługuje tylko tryb odswieżania 60. Miałem muzykę, ale obraz to, był tylko czarny ekran. Jednak dzięki nevidia geforce experienc udało mi się ustawić grafikę i gra się uruchomiła. Po 20 minutach zabawy, wyłączyłem gre, a przy następnej próbie uruchomienia gry wywaliło mi sterowniki do karty graficznej i musiałem instalować od nowa. Po początkowych komplikacjach, później było już tylko lepiej. Podoba mi się bardzo, że w TWW, każdą rasą gra się inaczej i mają całkowicie inne jednostki. Przeciwieństwie do wcześniejszych gier, gdzie jednostki różnych nacji nie różniły się zabardzo. Ciekawy urozmaiceniem, jest również wprowadzenie czarów na pole bitwy, jak i dodanie fajnego drzewka rozwoju lordów. Odpowiada mi również długość bitew, nie są za szybkie ani za wolne. Minusem jest natomiast to, że jednostki nie stosują szyków, tak jak w romie( np. żółwia), chyba, że jest jakaś jednostka, która ma takie rozwiązanie, ale ja nie przypominam sobie bym taką w grze spotkał. Zdarza mi się, że grając multi, potrafi mnie pod koniec bitwy lub po jej zakończeniu wyrzucić do pulpitu.
    Ni wiem, czy dla CA nie lepiej było wydać gry total war fantasy, a nie opierając się na znanej licencji. Bo z tego co czytam i słucham, tonie, którym graczom nie podoba się odbieganie się od kanonu warhamera. Gdyby gra osadzona w uniwersum fanatasy, bez żadnej konkretnej marki, wówczas na samy starcie można by dać więcej ras, itd. Sam natomiast grałem za młodu dużo w papierowego młotka, jednak nie przeszkadzają mi takie rzeczy, że jakaś rasa bierze z kimś sojusz lub jak mojemu przedmówcy to, że orki zdobywają norsce. W serii total war najlepsza jest wolność w podbojach, której nie chcem, żeby była ograniczona przez znaną licencję.
    Ciesz się, że to nie jest licencja Śródziemia, tam dopiero byłyby ograniczenia, jak np. niemożność wojny między frakcjami dobra...
    Nie wiem, jak między frakcjami zła...

Cóż, ogólnie dla mnie niestety lore jest znacznie ważniejsze od grywalności...
    Ale w tej grze jedna rzecz najbardziej mi przeszkadza:
    komunikat o porywaniu Orczej "ludności" przez Skavenów...
    To jest herezja, nigdy to nie miało miejsca w Warhammerze...

12. Użytkownicy którzy uznali post Kasquit za przydatny:

Strona 235 z 267 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów