Strona 236 z 267 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 351 do 2 360 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Kasquit Zobacz posta
    Cóż, ogólnie dla mnie niestety lore jest znacznie ważniejsze od grywalności...
    Jeśli to jest dla Ciebie jedyny wyznacznik dobrej gry to ja nie mam żadnych pytań...

Wracając do tematu. Wszelkie info z GOL'a, jakoby wiadome było, jakie będą DLC frakcyjne to fejk. Z góry mówię, że to nieprawdziwa informacja, prawdopodobnie omyłkowo wymyślona przez redaktora strony.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Kasquit Zobacz posta
    Ale w tej grze jedna rzecz najbardziej mi przeszkadza:
    komunikat o porywaniu Orczej "ludności" przez Skavenów...
    To jest herezja, nigdy to nie miało miejsca w Warhammerze...
    Taki sam komunikat pojawia się przy grze krasnoludami. Pozostaje Ci albo przywyknąć, albo dorwać moda usuwającego ten komunikat lub samemu takiego zrobić.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Oj nie wiem czy były by takie ograniczenia Przykładowo Krasnoludy za bardzo nie lubiły Elfów. A z frakcjami zła jest tak, że póki Melkor/Sauron trzymali wszystko za twarz to orkowie byli w miarę ogarnięci (choć i tak zdarzały się incydenty) - bez silnej ręki któregoś z mrocznych władców orkowie byli gotów pozabijać się między sobą.

Co zaś do samego Warhammera, wiem że soundtrack ten nie zyska nigdy miana kultowego, ale mi się strasznie podoba - wyszedł on moim zdaniem o wiele, wiele lepszy niż w Romie II i Attyli.

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Dla mnie to najgorszy soundtrack, na równi z Attylą, mam wrażenie jakby w grze nie było w ogóle muzyki, lub leci w kółko jeden i ten sam kawałek danej frakcji, straszna nuda. Gra niestety na tym wiele traci. Kampania i bitwy są dużo przyjemniejsze z lepszą oprawą dźwiękową, co da się odczuć np w Rome 2, gdy gra się z modami na lepsza muzę.

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 38 podziękowań w 29 postach
    Cytat Zamieszczone przez K A M 2150 Zobacz posta
    Dla mnie to najgorszy soundtrack, na równi z Attylą, mam wrażenie jakby w grze nie było w ogóle muzyki, lub leci w kółko jeden i ten sam kawałek danej frakcji, straszna nuda. Gra niestety na tym wiele traci. Kampania i bitwy są dużo przyjemniejsze z lepszą oprawą dźwiękową, co da się odczuć np w Rome 2, gdy gra się z modami na lepsza muzę.
    Jaki mod na lepszą muzę
    Daj link!!!

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Nie zgodzę się z Twoją opinią. To właśnie w Rome II w podstawce w ogóle nie ma muzyki jak dla mnie. W Warhammerze czuć klimat jak chodzi o tę muzykę. Polecam zerknąć na profil Peaches Lamb na YT, gdzie zamieszcza muzykę z Warhammer TW - nierozszerzoną sztucznie jak w Attyli teraz.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Na początku muzyka w Warhammerze jeszcze była ok, ale po rozegraniu paru kampanii różnymi rasami okazało się, że soundtrack praktycznie nie istnieje. CA od paru części nie potrafi wykorzystać własnych plików i zamiast np korzystać z 10 utworów, w bitwie leci jeden ten sam kawałek. U Wampirów przez całą kampanię miałem dosłownie DWA kawałki muzyczne, jeden dla bitew i 1 dla kampanii (ale tak cichy, że nic nie było słychać). Ostatnia część z dobrą muzyką to Shogun 2.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Na początku muzyka w Warhammerze jeszcze była ok, ale po rozegraniu paru kampanii różnymi rasami okazało się, że soundtrack praktycznie nie istnieje. CA od paru części nie potrafi wykorzystać własnych plików i zamiast np korzystać z 10 utworów, w bitwie leci jeden ten sam kawałek. U Wampirów przez całą kampanię miałem dosłownie DWA kawałki muzyczne, jeden dla bitew i 1 dla kampanii (ale tak cichy, że nic nie było słychać). Ostatnia część z dobrą muzyką to Shogun 2.
    Nadal mnie to nie przekonało. Może to dlatego, że po prostu wszystkie części z silnika Warscape (poza Shogunem II) miały muzykę Richarda Beddowa? Poza tym jakoś mi bardziej do gustu przypadła muzyka tego kompozytora mimo tego, że w Rome II była ona cienka.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    2 kawałki w całej kampanii, w tym po 1 na bitwę i po 1 na kampanię Cię nie przekonuje, że oprawa dźwiękowa ssie? ; P Dla mnie nie ma usprawiedliwienia, zwłaszcza jak porówna się to z soundtrackiem Shoguna 1 i 2 lub Medievala 1 i 2. Nie byłem w stanie zapamiętać ani jednej nuty z muzyki na mapie kampanii, a jestem maniakiem soundtracków do filmów i gier. Utwór jaki leci w trakcie bitew z Wampirami jest świetny, ale co z tego jeżeli leci zapętlony w każdym starciu?

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    To tu jest jakaś muzyka

A tak na poważnie od Roma2 jakakolwiek nuta muzyczna jest w zasadzie nie dostrzegalna, chyba że akurat jakiś się wybitnie nie spodoba. Utworów jest po prostu za mało i są wyłączane przy okazji irytująco głośnych powiadomieniach.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 236 z 267 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów