Strona 94 z 161 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1605

Wątek: Seriale

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ogólnie już przed bitwą miałem wrażenie jakby Jon postępował na zasadzie "w scenariuszu jest że wygramy więc nie ma co się przejmować". Konsekwentnie prowadził ludzi na rzeź. Obawiam się że to jednak nie jest celowy zabieg twórców i w ich mniemaniu "wyszedł" na wielkiego dowódcę.
    Nieeee, to raczej miało pokazać jaki Jon jest emocjonalny, dobry i jak bardzo kochał braci itd. Dał się ponieść emocjom, był inny niż Ramsey i parę innych bzdetów Cała nadzieja Starków w tym, że Sansa pokaże jaja, a nie tylko honor i dobre serudszka przez które zginął już Ned, Kat, Rob, Rickon

Zastanawia mnie czemu niby Bolton twierdził, że wróg nie ma sił aby ich oblegać. To miało podnieść dramatyczność tych scen z olbrzymem podczas których zniknęli ludzie z Doliny? Swoją drogą jeżeli to Littlefinger kazał swoim nie szturmować to trzeba mu przyznać, że trochę ryzykownie ale bardzo mądrze. Nie dość, że Snow i tak stracił większość ludzi to jeszcze pozwolił mu się dodatkowo wykrwawić. Teraz Petyr ma właściwie wolną rękę na Północy. Sam nie stracił prawie ludzi a Snow powinien mieć już jedynie garstkę (choć znając twórców nagle może się okazać że ma kilka tysięcy...), Dzicy w dodatku mogą mieć teraz wyjątkowo kiepskie morale po tym jak dwa razy pokazano im jacy są ciency.
    Pewnie chodziło o dramatyzm.
    Czemu niby Littlefinger nie kazał szturmować? Przecież on się dopiero pojawił z Sansą. Wejście jak wejście, ale ruda by mu nie pozwoliła czekać Nie wiem co partacze scenariuszowi chcą zrobić. Generalnie problemem jest Królewska przystań i Lannisterowie, więc myślę że Littlefinger będzie chciał umocnić swoją pozycję zamiast dominować północ.

No ale tak czy siak idą Inni i Daenerys według jakieś tam przepowiedni ma się z nimi zetrzeć chyba w Dorzeczu. Zresztą jak na moje już od pierwszego odcinka konsekwentnie Północ jest przygotowywana do całkowitej anihilacji i po tych wszystkich "eskapadach na Południe" i walkach wewnętrznych byłbym już chyba rozczarowany gdyby się jej nie doczekała. No i to w sumie całkiem fajne. Tu krzyczenie "Północ pamięta" itd. i to wszystko bez żadnego znaczenia bo Inni i tak wszystko zajmą.
    tu również nie wiem czym nas chcą zaskoczyć pewnie się skończy tym, że według przepowiedni innych pokonają Jon i Dany. Ale by to było banalne

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    A Jon i Dany spłodzą super-duper-hiper-ultra dziedzica dragonborna który bydzie rządził długo i szczęśliwie
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Kazirodztwo w sumie jest nie tylko domeną Lannisterów
    Popraw podpis

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Ano zapomniałem o tej teorii xd
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Co tu tak cicho

GoT:

Spoiler: 
    Niezły początek, szczególnie "w uszy" rzuciła mi się muzyka której jakoś ostatnio w ogóle w tym serialu nie zauważałem. Do tego taki trochę teatralny styl i wrażenie jakby ktoś grał w szachy i spokojnie przesuwał pionki. No i skok fajny...

A później, muszę szczerze wyznać, pomyślałem: "tak fajnie było i wciskają tego grubasa" . Ta biblioteka oczywiście też musiała być przesadzona bo a jakże by inaczej. Ciekawe co też Sam tam tak odkrywczego znajdzie czego tysiące maestrów przed nim nie było w stanie. Nie zdziwię się jeżeli się okaże, że w drugiej książce jaką chwyci do rąk będzie opis jak wzmocnić mur czy coś w tym stylu.

Bliźniaki... co tu dużo mówić. Pomyślałem że ładna aktorka drugoplanowa i w sumie miło byłoby zobaczyć jakąś scenę "erotyczną". Wątek poszedł jednak w innym kierunku... i nie ma co tu chyba nawet komentować...

Wygląda na to, że tak jak się obawiałem okaże się że Północ nagle znowu ma od groma wojska. W końcu nie bez powodu przysięgę złożyli akurat ci którzy nie walczyli w bitwie bękartów...

Cersei podniosła koronę z błota. Jej władza powinna sięgać jednak jedynie na odległość rąk Gregora. W mieście zresztą już powinny być zamieszki po tym co zrobiła. Jednak nawet bez tego nie powinna móc utrzymać władzy. No ale boję się, że twórcy patrzą na sprawę inaczej i zrobią z niej realnego przeciwnika dla Daenerys...

Tymczasem matematyka jest prosta. Przetrzebione siły Lannisterów (i to zakładając ich lojalność) przeciwko najsilniejszym Tyrellom którzy mało walczyli, nietkniętym siłom Dorne, smokom, Nieskalanym i Dothrakom którzy to mieli sami kiedyś podbić zjednoczone Siedem Królestw. Dysproporcja jest kolosalna nawet zakładając że Cersei zbierze wszystkie możliwe siły i nie zostanie obalona minutę po objęciu rządów.

Mam wrażenie że wątek Dorne właśnie został ograniczony do roli kilku statków w ostatniej scenie i że raczej już niczym więcej jak sztandarami w tle nie będą. Ogólnie wygląda to trochę tak jakby wszystkie figury stały już na szachownicy. I w sumie wygląda na to że Inni powinni mieć problem. Cersei powinna łatwo zostać pokonana a Północ poddać się woli Daenerys, wówczas bronić muru mogłyby spore siły.

Tylko Littlefinger rokuje w kwestii jakichś gierek. W innych kwestiach wygląda na to że przyszła zima i skończyła się zabawa a zaczęła nawalanka. Swoją drogą Petyr mówiący że chce usiąść na Żelaznym Tronie... to było takie jakieś smutne. Mam nadzieję że twórcy użyli tylko skrótu myślowego albo jemu nie chciało się tłumaczyć, że planuje władać z cienia za pomocą swoich marionetek.

Ten cały wątek L+R=J, żałuję że wiem o co chodzi. Zastanawiam się jednak ilu jest jeszcze oglądających którzy serio widząc tą scenę w wieży zastanawiało się co też powiedziała ona bratu. Boję się, że pozostawienie wyjaśnienia tej "wielkiej tajemnicy" na kolejny sezon może świadczyć, że nie mają czym zaskakiwać. No ale ja tak czy siak przewiduję jakieś spore zamieszanie, całkiem zresztą chyba oczywiste, w stylu Pan Światła gorszy od samego Innego.

6. Użytkownicy którzy uznali post Dagorad za przydatny:

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Spoiler: 
    Dla mnie jeden z najlepszych odcinków, co prawda przewidywalny, ale nie mam na co narzekać. Wątek Ary'i, bardzo spłaszczony, pewnie książkowy będzie mocniej rozbudowany. Ciekaw jestem czy dopadnie też Jamiego i Cersei. Teraz będziemy mieli do czynienia z wielką mieszaniną, z jednej strony jak wspominał Dagorad drużyna Danny, z drugiej Lannisterowie, w sumie już osamotnieni, Frey'ów nie ma co liczyć, pokłócą się o władzę i wyrżną, ewentualnie zrobi to Jon. Jest jeszcze Euron Greyjoy, który wiedząc, że Danerys sprzymierzyła się z jego rodziną, zaoferuje swe uslugi Cersei? Mamy też drużynę Snowa... znaczy Targaryen'a, który jako, że zdobył władze na północy nie będzie mógł tak po prostu poprzeć Danny w jej walce o Żelazny Tron, przynajmniej tak wygląda ta sytuacja, z mojej perspektywy.

Spodziewam się teraz dwóch głównych frontów, Północ vs Inni, Danny vs Lannisterowie, po tym jak Danny wygra, pomaszeruje pewnie na północ by wesprzeć rodzinę. Pozostaje jeszcze kwestia tego jak się wszystko skończy, pamiętajmy, że to Martin. Nie zdziwiłbym się gdyby to Inni zwyciężyli w nadchodzącej wojnie.
    Popraw podpis

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Cytat Zamieszczone przez Dagorad Zobacz posta
    Co tu tak cicho

GoT:

Spoiler: 
    Niezły początek, szczególnie "w uszy" rzuciła mi się muzyka której jakoś ostatnio w ogóle w tym serialu nie zauważałem. Do tego taki trochę teatralny styl i wrażenie jakby ktoś grał w szachy i spokojnie przesuwał pionki. No i skok fajny...

A później, muszę szczerze wyznać, pomyślałem: "tak fajnie było i wciskają tego grubasa" . Ta biblioteka oczywiście też musiała być przesadzona bo a jakże by inaczej. Ciekawe co też Sam tam tak odkrywczego znajdzie czego tysiące maestrów przed nim nie było w stanie. Nie zdziwię się jeżeli się okaże, że w drugiej książce jaką chwyci do rąk będzie opis jak wzmocnić mur czy coś w tym stylu.

Bliźniaki... co tu dużo mówić. Pomyślałem że ładna aktorka drugoplanowa i w sumie miło byłoby zobaczyć jakąś scenę "erotyczną". Wątek poszedł jednak w innym kierunku... i nie ma co tu chyba nawet komentować...

Wygląda na to, że tak jak się obawiałem okaże się że Północ nagle znowu ma od groma wojska. W końcu nie bez powodu przysięgę złożyli akurat ci którzy nie walczyli w bitwie bękartów...

Cersei podniosła koronę z błota. Jej władza powinna sięgać jednak jedynie na odległość rąk Gregora. W mieście zresztą już powinny być zamieszki po tym co zrobiła. Jednak nawet bez tego nie powinna móc utrzymać władzy. No ale boję się, że twórcy patrzą na sprawę inaczej i zrobią z niej realnego przeciwnika dla Daenerys...

Tymczasem matematyka jest prosta. Przetrzebione siły Lannisterów (i to zakładając ich lojalność) przeciwko najsilniejszym Tyrellom którzy mało walczyli, nietkniętym siłom Dorne, smokom, Nieskalanym i Dothrakom którzy to mieli sami kiedyś podbić zjednoczone Siedem Królestw. Dysproporcja jest kolosalna nawet zakładając że Cersei zbierze wszystkie możliwe siły i nie zostanie obalona minutę po objęciu rządów.

Mam wrażenie że wątek Dorne właśnie został ograniczony do roli kilku statków w ostatniej scenie i że raczej już niczym więcej jak sztandarami w tle nie będą. Ogólnie wygląda to trochę tak jakby wszystkie figury stały już na szachownicy. I w sumie wygląda na to że Inni powinni mieć problem. Cersei powinna łatwo zostać pokonana a Północ poddać się woli Daenerys, wówczas bronić muru mogłyby spore siły.

Tylko Littlefinger rokuje w kwestii jakichś gierek. W innych kwestiach wygląda na to że przyszła zima i skończyła się zabawa a zaczęła nawalanka. Swoją drogą Petyr mówiący że chce usiąść na Żelaznym Tronie... to było takie jakieś smutne. Mam nadzieję że twórcy użyli tylko skrótu myślowego albo jemu nie chciało się tłumaczyć, że planuje władać z cienia za pomocą swoich marionetek.

Ten cały wątek L+R=J, żałuję że wiem o co chodzi. Zastanawiam się jednak ilu jest jeszcze oglądających którzy serio widząc tą scenę w wieży zastanawiało się co też powiedziała ona bratu. Boję się, że pozostawienie wyjaśnienia tej "wielkiej tajemnicy" na kolejny sezon może świadczyć, że nie mają czym zaskakiwać. No ale ja tak czy siak przewiduję jakieś spore zamieszanie, całkiem zresztą chyba oczywiste, w stylu Pan Światła gorszy od samego Innego.
    Spoiler: 
    Sam wróci na północ z recepturą na wytwarzanie obsydianu inaczej zwanego smoczym szkłem.
    Tym sposobem każdy będzię mógł skutecznie walczyć z Innymi

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Spoiler: 

Jeszcze może być w s7e1 wielki sztorm... i układanka od nowa. Za dobrze to wyglądało w ostatnim ujęciu. W s1e10 Inni pod mur podchodzili. Też wyglądali jak siła nie do powstrzymania tuż tuż a mur na wyciągnięcie ręki. Przypominam że minęło 50 kolejnych odcinków... Scena obwołania królem północy Jona też jakoś była kalką obwołania brata. Muzyka w ostatnim odcinku? Najlepsza w całym serialu!
    Wracając do bitwy. Oprócz zauważonych przez Was myków śmiać mi się chciało jak rycerze Doliny w komfortowych warunkach wkraczając do bitwy nie wysłali kilku pocztów by odciąć łeb decyzyjny armii Boltonów. W krzakach nie siedział, bynajmniej. Śmierć bękarta też taka jakaś prosta. Wpierw skórowanie a później dopiero na palik albo w ostateczności ogarom. Ehh, Luśni mi brak w serialu Numer z tarczami. Zabawnie to wyglądało jak otaczali ich nie w jakiejś odległości by potem przeć, lecz na wyciągnięcie ręki, a ci w ciężkim szoku stali jak wryci i...nic. A wracając do Daenerys. Zanim sobie wyszuka króla, wcześniej odnajdzie ją Yara Greyjoy

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

10. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Spoiler: 
    Bardzo mi się odcinek podobał!

Królewska Przystań: z jednej strony miałem satysfakcję, że wróbla rozerwało. Z drugiej szkoda mi Margery :< Zaczęła ładnie ogarniać grę o tron a tu takie coś. Tommen wiadomo - pipka Cersei ładnie wszystko zniszczyła. Dzięki niej Lannisterowie maja tylko wrogów. Ona ma tylko Górę i tego hmm... maestra? W ogóle dziwna sprawa z nim. Jest bystry, potrzebował kogoś zdesperowanego ale jego "związek biznesowy" z Cersei jest dziwny. No ale zobaczymy co się wydarzy.

Dany to wiadomo, suchar.

Północ też norma.

Powrót Aryi bardzo udany i satysfakcjonujący.

12. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Spoiler: 
    Zdecydowanie jeden z najlepszych odcinków ever i zgadzam się z Dagoradem muzyka była po prostu piękna i niepokojąca. A Aerys powinien sprzątać po sobie zabawki. Starkowie mają Północ i tak powinno być . Dany płynie po swoje i jeszcze ta piękna scena ,,Shame'', a Littlefinger powinien mieć się na baczności,bo coś czuję przesadzi w pewnym momencie. Arya świetnie pracuje a Varys jest magikiem ( kto zauważył go w dwóch różnych miejscach?). A co do koronacji Cersei cóż jak ostatni Lannisterowie długo nie porządzi. Ale najlepszy moment to obranie nowego Króla Północy,skandowałem ile sił. Tu muszę nadmienić iż Lady Mormont wdała się w Lorda Dowódcę.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

14. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Strona 94 z 161 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144 ... OstatniOstatni