Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 229

Wątek: Pytania początkujących graczy

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Bardzo dziwne Slajerski-przeszedlem 2 kampanie Imperium/na normalnym i bardzo trudnym / i nie mialem takiej sytuacji.
    Co do strat w armi-na pewno masz dosyc kasy na utrzymanie armi?Napewno nie stoisz na spaczonym terenie prze Wampiry/Chaos?
    Co do pojawiania sie armi secesjonistow-jezeli masz kase na minusie spada zadowolenie,a to prowadzi do pojawiania sie buntowniczych armi.Jaki masz poziom zadowolenia w miejscach gdzie pojawiaja sie amrie?Czy secesjonisciy Imperium zostali zniszczeni?Bo jezeli nie to jestes w stanie wojny domowej i takie armie beda Cie nekac tak dlugo jak dlugo Secesjonisci istnieja.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gra czysta, bez żadnych modów. Zadowolenie w normie, kasy wystarczająco (dochód na poziomie 3-4k) , spaczenie niewielkie (poniżej 5%) , secesjoniści imperium już dawno temu zniszczeni i pogrzebani. Wszystko pięknie i dąży ku lepszemu i nagle coś takiego nie wiadomo skąd się dzieje. Teraz wczytałem zapis kilka tur wcześniej i wszystko gra ale nie pojawiło się na razie owo Łaaaa! Orków. Nie wiem tak naprawdę o co chodzi, nigdzie w internecie ani na anglojęzycznych forach nie znalazłem nikogo z podobnym problemem. Gdy następuje wszystkie armie zaczynają się zachowywać jak armia orków-nieudaczników, którzy walczą między sobą i ponoszą horrendalne straty. Wszystko totalnie z niczego.

Nie sądzę też, żeby było to jakieś wydarzenie. Jedyne, co pojawiało mi się w tej turze to powiadomienie o orkowym Łaaa! i wybór dotyczący złożenia ofiary bogom tudzież nierobienia niczego i ryzykowana, bodajże zwiększonego wpływu spaczenia chaosu.

Asuryan
    Gość
    Nie złożenie ofiary równa się klątwie po kilku turach (choć nie ma żadnej wzmianki o tym przy wyborze "nic nie robienia"). Na pewno powoduje ona spadek zadowolenia, nie pamiętam co jeszcze.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Powiedzcie mi, co się dzieje gdybym stracił wszystkie jednostki w stadzie? Czy można potem zwerbować tego lorda? Czy traci się wszystkie budynki?

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Jeśli lord też zginął to koniec, a jak przeżył to powinien zaczynać odbudowę od zera, tylko że on sam miałby wyższy poziom i byłby potężniejszy.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

6. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Jeśli lord też zginął to koniec, a jak przeżył to powinien zaczynać odbudowę od zera, tylko że on sam miałby wyższy poziom i byłby potężniejszy.
    Uzupełnię że przeżywają (zamiast zgonu jest rana - wyłączenie możliwości ponownej rekrutacji przez kilka tur) tylko legendarni lordowie.

8. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    Ech... zadam głupie pytanie skończyłem parę kampanii, ale nigdy o tym nie myślałem. Czy raz pokonany kompletnie Chaos wraca Zazwyczaj po pokonaniu już miałem koniec kampanii, ale teraz Wampirami to zadarli ze mną wcześniej i udało mi się ich rozbić. Nawet mogę podpisać pokój z Norską i innymi wiec zerwano sojusz. Oni wrócą czy mogę sobie spokojnie zaludniać tereny ?

Asuryan
    Gość
    Możesz sobie spokojnie zatrupiać (bo w przypadku wampirów ciężko mówić o zaludnieniu) tereny, nie wrócą.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    Oo to super podreperuje finanse, wstawie pare elit i na kolejne fronty

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Na upartego chaos można pokonać 3 razy. Do 70 tury. Później przy pierwszej mniejszej inwazji czyli około 80-120, i na koniec (ostateczny) przy właściwej inwazji 120-160+ (do tej 150-170 tury chaosu bronią skrypty, ale po wyskoczeniu komunikatu o nastaniu pokoju, przestają one działać).

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów