Cieszcie się wszyscy że nie ma tu polityki z najnowszego Hitmana, wtedy byśmy musieli dokupywać 50tur co miesiąc byśmy mogli dłużej grać ^^ Brak dobrych animacji walki i morale jak w shogunie a nawet słabsze skutecznie mnie odstraszył od tej gry i mimo zróżnicowania ras to i tak ta część według mnie nie jest godna patrzeć na Rome 2 i Shoguna 2. Konkurencja nie powstanie a przynajmniej nie zagrozi total warom przez najbliższe 5-10lat. Stworzyć taką grę bez szkieletu które CA posiada tworzy niebotyczne fundusze, i mało która firma podjęła by krok robienia konkurencji. Przytoczę przykład, załóżmy że World of Tanks to Total War, był tak samo jedyną grą o czołgach i nie miał konkurencji, aż w końcu wyszły 2 nowe gry o czołgach które miały obalić WoT'a z tronu. Jak wyszło? Nawet te gry nie mają 10% graczy WoT'a i nadal nie mogą z nim konkurować mimo że niektóre mają lepsze rozwiązania. Czyli wniosek prosty, obalenie Total Warów z tronu przez najbliższe lata jest niemożliwe. A ceny mi kompletnie nie przeszkadzają, jednak system prowincji od Rome Total War 2 już mi się nie podoba i coraz mniej mam ochotę grać w nowe TW.