Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Dlaczego uważam CA za jednego z najgorszych wydawców gier, luźna dyskusja

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Nie, nie. Rozumiecie, tylko chcecie się pobawić w poprawność językową, dbałość o jakość wypowiedzi i dokładne nazewnictwo. Czyli pieprzenie o Chopinie tak po polsku.
    Rasa w tym kontekście użyte jako grywalna strona konfliktu. Tak więc różnice tylko między dajmy na to Krasnoludami i Zwierzoludźmi są większe niż wszystkie różnice między wszystkimi klanami w Szogunie 2 razem wzięte. Różnice są widoczne na poziomie budowania osad, rozwijania technologii, handlu, struktury armii (obecność lub brak jednostek latających/kawalerii/potworów/jednostek strzelających), jednostek (jednostki tego samego rzędu w poszczególnych rasach mają zupełnie inne statystyki i umiejętności, jak to że u krasnoludów piechota co do zasady ma duży pancerz, a niektóre jednostki Wampirów mają truciznę), poruszania się po mapie, specjalnych zdolności (ożywianie poległych u Wampirów po bitwie). Mam nadzieję, że przybliżyłem zagadnienie. Były już posty, że różnice te nie zawsze są znaczące, ale nie można ich pominąć i nikt mi nie powie, że Krasnoludami gra się tak samo jak Wampirami. To praktycznie dwie różne gry, dwa różne Total Wary.
    Stąd moim zdaniem mówienie, że Warhammer: Total War ma mało zawartości jest nieporozumieniem.
    Edit:
    I jeszcze pozwolę sobie dalej pójść tym tropem, że to w pewien sposób tłumaczy niepełne rostery. Żeby zrobić model germańskiego wojownika wystarczyło wziąć model Rzymianina, rozebrać go do pasa i doczepić brodę. Żartuję oczywiście, ale to zupełnie inny poziom pracy zrobić jazdę konną, demigryfy i minotaury niż zrobić jazdę rzymską, turecką i galijską. Różnice w animacjach każą zrobić 3x tyle pracy niż w drugim przykładzie.

2. Użytkownicy którzy uznali post Aryann za przydatny:

Uprawnienia umieszczania postów